Dijital kalkınma adımlarında Gaziantep göz dolduruyor
Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedefleyen, son 5 yılda Gaziantep’e gerçekleştirdiği yatırımları 36 milyon TL'ye ulaştıran Vodafone Türkiye, KOBİ'lere sunduğu teknoloji çözümleriyle de Gaziantep’in sanayide dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. Vodafone'un Yarına Hazırım Platformu kapsamında şirketlerin dijitalleşme haritasını çıkardığı araştırmaya göre, Gaziantep’teki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 55.
Dijitalleşme endeksinde hedef yüzde 75
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şu bilgileri verdi:
“Beş yıllık bir dönemi kapsayan stratejik yatırım programımız ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’nin ilk 2 yılında 5 milyar TL’lik yatırım yaptık. Böylece, Türkiye için toplam yatırımlarımız 17 milyar TL’ye ulaştı. Son 5 yılda Gaziantep’e ise yaklaşık 36 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Gaziantep’te 80 mağazayla faaliyet gösteriyor, toplam 167 kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmesi için KOBİ’lerin dijitalleşmesi bir zorunluluk. Aynı zamanda KOBİ’lerin dijitalleşmesi, 4.5G’li yeni geleceğe hazır olmak açısından da önemli. Türkiye’de de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak üzere Yarına Hazırım Platformu’nu geliştirdik. İşletmeler, www.yarinahazirim.com sitesindeki uygulamayı kullanarak, Vodafone kullanıcısı olsun olmasın, hiçbir ücret ödemeden dijitalleşme endeksini hesaplayabiliyor. Lansmanımızdan bu yana yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksini yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardık. Türkiye’nin dijitalleşme endeksini yüzde 75’e çıkarmak için çalışıyoruz. Yarına Hazırım Platformu kurulduğu günden bugüne 2 milyon defa ziyaret edildi. Toplamda 36 bin işletme dijitalleşme endeksini hesapladı ve ihtiyaçlarını öğrendi.”
Gaziantep’in djitalleşme haritası
Vodafone, Yarına Hazırım Platformu’nda Gaziantep’teki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardı. Gaziantep’teki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 55 ile Türkiye ortalamasının üstünde. Gaziantep genelinde Yarına Hazırım Platformu'na katılan şirketlerden önemli veriler elde edildi. Buna göre, her 10 işletmeden 9'unun müşteri yönetimini ve bağlılığını artıracak çözüme ihtiyacı var. Ancak, sadece yüzde 20'si bu yazılımları kullanarak yüzde 35’e varan oranda daha fazla müşteri adayına erişebiliyor. Diğer yandan, her 10 işletmeden 6'sı sahada araç kullanıyor. Yüzde 15’e varan yakıt tasarruf sağlayan Araç Takip çözümünü ise bu işletmelerin yüzde 42'si kullanıyor. Ayrıca, her 10 işletmeden 7'si müşterilerine tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyuyor. Bu işletmelerin yüzde 77'si, bu ihtiyacına yardımcı olacak teknolojileri kullanıyor.