Dijital öğrenme ilgisi hız kesmeyecek!
Enocta’nın 2021 yılında devreye aldığı yenilikler ile dijital eğitimlerin tamamlanma oranı yüzde 300, dijital eğitim trafiği ise 2 kat arttı. Enocta CEO’su Ahmet Hançer, 2022 yılında ve sonrasında dijital öğrenmeye gösterilen ilginin ve Enocta’nın sunduğu yeniliklerin artarak devam edeceğini söyledi. Enocta’nın öğrenen deneyimini merkezine alan, kullanımı daha keyifli hale getiren yeni eğitim platformu ve Enocta kataloğunda bulunan 5000 içeriğin tümünü kullanıcılara açan uygulaması ile eğitimleri tamamlama oranı kısa sürede 3 katına çıktı. Aynı dönemde, bir önceki yıla göre dijital eğitim kullanım trafiği ise 2 katına çıkarken, eğitimlerden yararlanan kişi sayısı ise önemli oranda arttı. Enocta yerli, uluslararası kurum ve şirketlerde çalışan 3 milyondan fazla kişiye eğitim, Enocta Platformu ise 23 dilde hizmet veriyor
Enocta CEO’su Ahmet Hançer, pandemi ile zorunlu kapanma ve evden çalışma uygulamalarının başladığı 2020 yılında dijital öğrenmeye ilginin patlama gösterdiğini, 2021 yılında Enocta’nın hayata geçirdiği yeniliklerin da etkisiyle bu ilginin devam ettiğini söyledi. Hançer, 2022 yılında ve sonrasında da çok daha fazla sayıda kişinin dijital öğrenme yönteminden faydalanmak isteyeceğini, Enocta’nın da bu sürecin önemli bir öznesi olarak, daha geniş kadro ve artan sayıda iş ortakları ile sektöre değer katmaya devam edeceğini vurguladı.İş dünyasında yaşanan hızlı değişim nedeniyle yetenek açığının kapatılması, hayat boyu öğrenme gibi kavramların öneminin anlaşılmaya başlandığını belirten Hançer, kurumların, dijital öğrenmenin gerekliliğini artan bir şekilde kavradığını söyledi. Dijital çağın gereği olarak bu eğilimin artarak devam edeceğini vurgulayan Hançer şöyle devam etti:
“20 yıldır kesintisiz bir gelişim süreci yaşıyor, bir yandan artan talebe yanıt vermeye çalışırken, diğer yandan dünyadaki trendleri yakalayan teknolojik yeniliklere yatırımlar yapıyor, içeriklerimizi zenginleştiriyoruz. Pandemi döneminde Enocta, Dijital Eğitim Kataloğunda bulunan 5.000’den fazla içeriği yıllık abonelik uygulaması ile kullanıcıların sınırsız erişimine açtık. Böylece herkesin yetenek ve ilgi alanlarına göre özgürce gelişimini sağlayacağı, kullanımı kolay ve keyifli bir öğrenme dünyasını kullanıcılarımızla paylaşmaya başladık. Ayrıca, çok yoğun geçen bir hazırlık döneminin ardından 2021 yılı Temmuz ayında yapay zeka destekli, öğrenen deneyimini esas alan, kullanıcının önceliklerine göre eğitim önerileri geliştiren bir Öğrenme Deneyimi Platformu (LXP) sunmaya başladık. Böylece bir yandan sınırsız eğitim dünyasına geçilirken, diğer yandan kullanıcı analizi yaparak kişiye özel içerikler sunan bir sistem oluşturuldu. Enocta kullanıcılarına, kendilerine uygun içerikleri öncelikli olarak görme, bu eğitimlerden dilediğini seçme, arama yapma, kendi eğitim kütüphanesini oluşturma ve sonsuz bir gelişim yolculuğunu yakalama fırsatı sunmuş olduk. Son olarak Türkiye’de şirket ve kurumların ihtiyacı olan yenilikçiliğe ulaşmalarına ve yetenek açığının kapatılmasına katkı sunmak amacıyla kurumlara ve şirketlere yönelik olarak “3 yıl kullanın, 2 yıllık ödeyin” kampanyası gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmaları yeni içerikler ile destekledik. Kataloğumuza 10 yeni Gelişim Yolculuğu ve 110 yeni eğitimi ekledik. Video, interaktif video, dramalı video, Arttırılmış Gerçeklik (AR) , 3 boyutlu sanal karakter, podcast gibi yeni nesil içerikler ile anlatımımızı daha keyifli hale getirdik.”
Ahmet Hançer, uzaktan eğitimin okullar, kurumlar ve gelişime açık bireyler için yenilikçi, vazgeçilmez ve verimli bir öğrenme yöntemi olarak kabul gördüğünü belirterek, 2022 yılında ve sonrasında da bu eğitim yönteminin kullanımının artarak devam edeceğini belirtti. Hançer, 2022 yılına ilişkin öngörülerini ve Enocta’nın hazırlıklarını şu şekilde özetledi:
“2022 yılında da hem Enocta Platform hem de Enocta Katalog ürünlerimizin yenilikleri ve geliştirmeleri devam edecek. Bu öğrenme deneyimini yaygınlaştırmak, yurt dışı projeleri ile etki alanımızı büyütmek önemli hedefimiz. Yeni nesil teknolojileri etkin kullandığımız içerik tipleri, makine öğrenmesi ve yapay zeka ile kişileştirilmiş eğitim fırsatı yaratabilmeyi hedefliyoruz. Öğrenenlerin, paydaşların ve sektörün tercihlerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, veriye dayalı kararlar ve projelerimizle sektöre değer katmaya devam edeceğiz.”
Enocta kullanıcılarından derlenen verilere göre, 2021 yılında dijital öğrenme dünyasında şu gelişmeler yaşandı:
• Dijital eğitim kullanım trafiği 2020 yılına göre en az 2 kat arttı,
• Aylık 4 milyona varan kullanıcı girişleri gerçekleşti.
• Enocta Platformu’nu mobilden deneyimleyen kullanıcı sayısı yüzde 50 arttı.
• Öğrenme deneyiminin alışılmışın dışında bir şekilde yaz döneminde de artarak devam etmesi dikkat çekici oldu.
• Etkileşimli eğitimler ve video içerikleri yine en çok tercih edilen eğitim tipi oldu.
• Enocta eğitim memnuniyeti yaklaşık 1,5 milyon kullanıcının değerlendirmesi ile 10 üzerinden 8,75 oldu.
Enocta,2021 yılında çok sayıda yeniliği hayata geçirdi. Enocta’daki gelişmeler ise şu başlıklarda gerçekleşti:
• Enocta Çevrimiçi Katalog’la hibrit öğrenme deneyimleri tasarlandı ve 2021 yılında 64 konu uzmanıyla birlikte kurumlara; değişime uyum/ esneklik, duygusal dayanıklılık, etkileyen liderlik, iletişim ve ilişki yönetimi, çeviklik gibi konularda canlı sanal sınıflar ve webinarlar sunuldu. Dijital eğitim iş ortağı sayısı yüzde 50 arttı.
• Enocta Platform’un entegrasyon yetenekleri daha da geliştirildi. Percipio, Udemy Business, MS Teams, Zoom, Adobe Connect, Webex sistemlerine erişim sağlanmaya başlandı.
• Uzaktan eğitimin dünya lideri ve Enocta’nın iş ortağı Skillsoft ile ortak olarak 50 kurumsal müşteriye liderlik ve IT becerileri konularında eğitim içeriği sağlandı. Dünya standartlarındaki bu eğitimlerin yaygınlaştırılmasındaki katkısından dolayı Enocta’ya, “Special Impact- Özel Etki ve Partner Marketing –Pazarlama İşortağı” ödülleri verildi.
• Enocta ekibi yüzde 20 büyürken, çalışanlarının uluslararası standartlara göre yaptığı değerlendirme sonucu “Great Place To Work -Çalışılacak En İyi İşyeri” sertifikası aldı.
• Enocta altyapı ve süreç güvenliği ISO27001 Kalite Sertifikası ile belgendirildi.