Dijital Yayın ve Bilgilendirme Ekranları Çevreyi De Koruyor…
Araştırmalara göre, geleneksel yöntemlerle hazırlanan afişler, tasarım, baskı ve lojistik gibi harcamalar şirketlere yüksek maliyetler yüklüyor. Sistem 9 Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Harun Akol, “Bu işi dijital ekranlarla yapan şirket, çevreyi koruduğu gibi, yüzde 40’a varan tasarruf da sağlıyor” diyor.
Yaşadığımız çevre felaketleri hepimizi bu konuda korumacı önlemler almaya zorluyor.Günümüzde çevrenin kirlenmesi,doğada bulunan;başta enerji olmak üzere kullandığımız kaynakların azalmasını beraberinde getiriyor. Örneğin hammaddesi ağaç olan kağıdın Türkiye’de kişi başı yıllık tüketimi 75 kilo ve bu kağıtların büyük bir bölümü de geri dönüştürülemiyor. Bu noktada devreye giren teknoloji geri dönüşüm konunda çözümler sunup tasarruf sağlıyor, şirketlerin karbon ayak izini de azaltıyor.
Dünyada ‘DigitalSignage’ olarak bilinen hizmeti Türkiye’de ‘Dijital Yayın ve Bilgilendirme Ekranları’ adıyla yaygınlaştıran Sistem 9, şirketlere hem çevre hem de ceplerini koruyan çözümler sunuyor. Sistem 9 Pazarlama Müdürü Harun Akol, dijitalleşmeyle birlikte baskı kağıdı üretiminin gerilemeye başladığını hatırlattıktan sonra şu bilgileri veriyor: “Yapılan araştırmalar Dijital Yayın ve Bilgilendirme Ekranları’nı kullanan şirketlerin afiş, poster, katalog gibi baskı maliyetlerini düşürdüğüne işaret ediyor. Dünyanın ‘en esnek afişi’ olarak kabul edilen dijital ekranlar baskı maliyetini ortalama yüzde 40 düşürebiliyor.”
Kurum ve kuruluşlara hizmetlerini “Geleceğe Taşıyan Dijital Çözümler” ilkesiyle sunduklarını vurgulayan Akol, “Dijital ekranlar şirketlerin sadece verimlilik ve marka bilinirliğini iyileştirmiyor. Kağıt afişler kullanıldıktan sonra çöpe gidiyor, ömürleri çok kısa. Çevre söz konusu olduğunda basılı işleri sadece kağıt israfıyla değil, doğaya bırakılan kimyasallar, mürekkepler, solventler ve yapışkanlarla birlikte ele almalıyız.” diyor.
Dijital Yayın ve Bilgilendirme Ekranları’nın ise anında ve tek merkezden güncellenebilme özelliğinin yanı sıra, daha az elektrik tükettiğini belirten Akol açıklamalarını şöyle noktalıyor: “Dijital ekranların çoğu otomatik parlaklık kontrolüne sahip. Bu da enerjiyi koruyup, ekranın ömrünü uzatarak orta ve uzun vadede yüzde 30’a varan enerji tasarrufu sağlıyor. Günümüzde bilgilendirme ve tanıtımlar artık dijitalleşmiş platformlarla birleşiyor. Tüm sektörleri günümüz ve geleceğin çevre dostu teknolojisine şimdiden hazırlık yapmaya davet ediyoruz.”
Türkiye’nin Markaları, Türkiye’nin Yazılımını Tercih Ediyor…
TV’lerden farklı olarak yeni nesil yayın, reklam ile duyuru sistemi hizmeti olan Kurumsal TV Sistemleri için özel geliştirilen S9Vision DS yazılımını, kamu kurumlarından bankalara, mağazalardan restoranlara, sinemalardan büyük işletmelere, otellerden üretim tesislerine vb. bir çok alanda 200’ü aşkın firma kullanıyor. Teknik alt yapıya ciddi yatırım yapan Sistem 9, güvenlik konusuna da titizlikle yaklaşıyor. Akol ‘’ Tüm hizmetleri tek elden ve anahtar teslim veriyoruz.. Sistem kuruluyor, geliştirdiğimiz S9Vision yazılımı ile müşteriye özel esnek çözümler üretiliyor, içerikler hazırlanıyor ve yayınlarımız kusursuz yönetiliyor. 81 ilde saha servisleri veriyoruz. Hatta yurtdışı sistem kurulumlarına da destek veriyoruz. Müşterilerimiz aldığı hizmet ile ilgili en ufak sorun yaşasa karşılarında tek muhatap Sistem 9’u buluyor. Bu yazılım, kurumsal tv sistemleri, dijital menu board sistemleri, video wall sistemleri, toplantı odası sistemleri, LED ekranlar ve interaktif uygulamalar da rahatlıkla kullanılabildiği gibi, farklı çözümler de üretilebiliyor.’’ diyor.
“AVRUPA’NIN EN İYİ DIGITAL SIGNAGE YAZILIMINI ÜRETTİK”
Türkiye’de 2005 yılından bu yana kurumlara özel tv sistemleri kurup yöneten Sistem 9’un merkezi uzaktan yönetim yazılımı ‘S9Vision’ ,hizmet verdiği müşterileri ile birlikte doğru orantılı büyüyerek tam 22 ülkeye yayıldı.