Dijitalleşme, kurumsal baskı eğilimlerini değiştiriyor
Günümüzde birçok kurum, büyük verinin de etkisi ile çok miktarda değerli veriye sahip hale geldi. Güçlenen dijital teknolojiler sayesinde dijital veriler; e-postalar, videolar ve web sayfaları aracılığıyla dağılırken fiziksel halde tutulması zorunlu olan belgeler de çevreci teknolojiler ile en verimli şekilde arşivlenebiliyor. Dijitalleşme sonucu kurumsal baskı sektörü de değişiyor. HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Derya Özbek’in verdiği bilgilere göre, kurumsal içerik yönetimi çözümleri, kurumların iş hedeflerine ulaşma yolunda içeriklerine daha kolay ulaşma imkanı sunuyor. Bu da maliyetleri büyük ölçüde düşürüyor. Günümüzdeki rekabetçi iş ortamlarının etkisi ile sadece dünyada değil ülkemizde de şirketler artık maliyetlerini düşüren, ancak bunu yaparken verimliliklerini de arttıran yöntemlere daha fazla eğiliyor. Bu kapsamda Türkiye’nin içinde bulunduğu bölge başta olmak üzere tüm dünyada verimli, çevre dostu ve tasarruf sağlayan kontratlı baskı hizmetlerinin büyümesini beklediklerini belirten Derya Özbek, şunları kaydetti:
“Kurumsal işletmeler ortalama üç yıllık bir baskı anlaşması ve yeni ürün ailemiz sayesinde kaliteli baskıyı en ekonomik şekilde alırken bu sürede gerekebilecek her türlü teknik destek, yazılım çözümü ve sarf malzemesi için HP’den tam destek alıyorlar. Böylelikle sarf malzemesi stok yönetimi ya da baskı sürekliliği gibi konulara zaman ayırmaya gerek duymadan sadece gerçek işlerine odaklanabiliyorlar.
Son birkaç yıldır her ölçekten şirket rekabet, sürdürülebilirlik, karlılık ve büyüme hedefleri doğrultusunda BT içerisinde kurumsal dönüşüm yatırımlarını artırmaya başladı. Artık BT yöneticileri de kurumsal dönüşümün bir lüks değil bir gereklilik olduğunu düşünüyor. 2017 ve ilerleyen yıllarda bu nedenle BT içerisinde bu yöndeki yatırımların payını artacağını düşünüyorum. Özellikle baskı alanında; içerik üretimi ve arşivleme için çevre dostu ve verimli cihazlar ofislerde daha fazla yer bulacaktır.
Kamunun da her alanda olduğu gibi bu alanda da öncü rol üstlenmesi kurumlarda farkındalığı arttıracak bir unsur olacaktır. Kamu sadece verilerin dijitale aktarılması konusunda değil aynı zamanda ofis içerisinde çevreci ve verimli baskı cihazlarının kullanımı konusunda da teşvikte bulunmalı diye düşünüyorum. Çünkü dijitalleşme ne kadar gelişirse gelişsin kurum içerisinde kağıt baskısının ortadan kalkması şu an için mümkün görünmüyor. İnternet haberciliğinin basılı gazeteleri, e-kitapların fiziksel kitapları ortadan kaldırmadığı gibi verilerin dijital alana aktarılması da kurumlarda kağıt baskıyı ortadan kaldırmayacaktır. Burada uygulanması gereken en doğru strateji, içerikleri dijitale aktarırken, çevre dostu ve verimli baskı cihazlarının kullanımın da teşvik edildiği bütünsel bir içerik yönetim yaklaşımıdır.”