Dijitalleşme ve kurumsal içerik yönetimi birbirini destekleyen süreçler
Günümüzde işini büyütmek ve yönetim süreçlerini kolaylaştırmak isteyen tüm şirketler kaçınılmaz olarak dijitalleşme ve e-dönüşüm kavramlarıyla tanışıp bu süreçlere uyum sağlıyorlar. Dijitalleşmeyi ana hedeflerine başarılı bir şekilde bütünleştiren şirketler rakiplerine oranla çok daha başarılı bir performans sergiliyor. Bunun yanında müşterileriyle olan iletişiminde dijital ürün ve hizmetleri müşteri memnuniyetini en fazla sağlayacak şekilde kullanan; organizasyon içerisindeki iletişim, iç süreç ve operasyonları dijital kanallar aracılığıyla en verimli şekilde yürüten şirketlere bakıldığında yine dijitalleşme süreçlerinde aşama kat etmiş şirketler öne çıkıyorlar.
Dijitalleşmenin verimli bir şekilde gerçekleşmesi ve şirketin tümüne yayılabilmesi için etkili kurumsal içerik yönetimi çözümleriyle birlikte uygulanması ihtiyacı ortaya çıkıyor. Verilerini ve kritik iş süreçlerini dijital ortama aktaran şirketler, dijital varlıklarının yönetimini verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek için kurumsal içerik yönetimi konusunda etkili çözümler kullanma ihtiyacı hissediyorlar.
Kurumsal içerik yönetimi çözümleri, kurumların iş süreçlerinin otomasyonunu, işlerini gerçekleştirirken zaman ve maliyetten tasarruf etmelerini, organizasyonel verimliliklerini arttırmalarını, standartlara uyum yeteneklerini arttırmalarını sağlıyor. Ayrıca kurumsal içeriklerin çalışanlar, iş ortakları ve müşteriler arasında paylaşımını sağlıyorlar. Dijitalleşme süreçlerini tamamlamış şirketlerin kurumsal içerik yönetimindeki başarı katsayısı da oldukça yüksek oluyor.
Gartner’ın belirlediği Kurumsal İçerik Yönetimi'nde öne çıkaran değerlere bakıldığında ise dijitalleşme ve e-dönüşüm süreçlerinin oldukça önemli birer değişken olduğu rahatça görülebiliyor. Baştan sona kağıt kullanımının azalması, Süreç verimliliği ve kontrolü, Tek bir bayiden birçok teknolojinin birleşimi, kişiselleştirme, müşteri iletişim ve bireysel servis yönetimi, ERP, CRM gibi sistemlerle entegrasyon, Risk Yönetimi, İçerik yaratma ve kullanma dengesi, Web Servisleri ile iş ortaklarıyla daha yakın ilişki kurabilme, İçerik/Süreç birleşimi gibi konular dijitalleşme sürecinde etkin faaliyet gösteren şirketlerin karşılayabileceği gereklilikler olarak ortaya çıkıyor.
Dünyanın dijitale dönüşen iş uygulamaları ve iletişim yöntemleri, şirketleri değerli ve genellikle yapısal olmayan elektronik içerik yığınıyla baş başa bırakıyor. Dijitalleşme süreçlerinin kurumsal içerik yönetimi çözümleriyle desteklenmesi şirketlerin verimliliğini ve performansını artırmak için vazgeçilmezler arasında yer alıyor.