Dış pazarları hedefleyen Türk şirketleri
Türk bilişim şirketleri CeBIT Hannover 2011’de gövde gösterisi yapacak. 1-5 Mart günleri arasında Almanya’da gerçekleşecek olan fuara Partner Ülke olarak katılan Türkiye, bilişim alanındaki ilk ciddi sınavını da verecek. İTO şemsiyesi altında CeBIT’e katılacak olan şirketlere ise masrafları için yüzde 75’e varan oranlarda devlet desteği verilmesinin yanı sıra farklı konularda da çeşitli destekler sunulacak.Türkiye’nin Almanya’da gerçekleşecek olan CeBIT Fuarı’na “Partner Ülke” olmasının ardından, fuara Türkiye’den katılacak şirketler bir bir belirlenmeye başladı. Bilişim ve iş teknolojileri alanında dünyanın en büyük platformları arasında yer alan CeBIT Fuarı 1 – 5 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 28 Şubat 2011’de Hannover Kongre Merkezi’nde düzenlenecek resmi açılış törenine
Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. 1 Mart 2011’de Türkiye ana standında yapılacak fuar açılışı ise yine Angela Merkel ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Törenin ardından Türk-Alman Bilişim Zirvesi’ne de katılım gerçekleştirilecek. Türk bilişim şirketleri ve STK’lar fuara İTO şemsiyesi altında katılacaklar. İTO şemsiyesi altında fuara katılacak olan şirketlerin masraflarının yüzde 75’e varan devlet desteği ile karşılanacak. Şirketlere ayrıca stand kurulmasından, yapacakları işbirlikleri ve iletişim çalışmalarına kadar çeşitli konularda da destekler sunulacak. CeBIT 2011 için geri sayım sürerken, katılımcı şirketler ile ilgili son haberleri bu haftadan itibaren sizlere CeBIT’e Doğru sayfalarımızdan sunacağız.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Türk şirketlerinin yurtdışına açılmaları konusuna büyük önem veriyor ve bu yöndeki girişimleri de destekliyor. Türkiye’nin CeBIT Fuarı’na Partner Ülke olması ile bu konuda da gerekli destekleri sunan Acarer, CeBIT’e büyük önem verdiklerini kaydetti. Acarer, şunları söyledi:
“CeBIT’e azami katılımı sağlamamız lazım, çünkü bu Türkiye’nin sahiplendiği bir konu. Bizim Türkiye olarak Almanya’da ciddi bir gövde gösterisinde bulunmamız lazım. Almanya’yı önemsiyoruz, çünkü AB deyince benim fikrime göre en baskın güç Almanya.”
Başarsoft Genel Müdürü Alim Küçükpehlivan, CeBIT’te tanıtacakları ürünler hakkında bilgi verdi. Küçükpehlivan, “Başarsoft, navigasyon uygulamalarında görselliğin artması amacı ile ana yollardaki şerit sayısı ve bilgileri, trafik yönlendirme tabelalarını da müşterilerine sunmakta. Bunun yanında görsel olarak tarihi ve belli başlı ticari donatıları resimleri ile İstanbul’un bütün binalarını da şekil itibari ile 3. boyuta taşıyıp navigasyon tecrübesinin zenginleşmesini sağlamaktadir. Tüm bu nitelik ve yetenekler, uluslararası standartlarda olup, yerel olarak Türkiye’de ve Türkiye için üretilmesinden dolayı da çok daha detaylı durumda” diye görüş belirtti. Başarsoft aynı zamanda özellikle altyapı sektöründe elektrik dağıtımı, sabit telefon ve ADSL ağ altyapıları çözümlerini de tanıtacak.
ARTronic, CeBIT’e özellikle Afrika’dan gelecek KGK ve regülatör ithalatçılarını hedefliyor
ARTronic Elektronik 4 kıtada 43 ülkeye ihracat yapan bir şirket. ARTronic, 2011 ve 2012’de pazarlama aktivitelerinde Afrika pazarlarına daha fazla ağırlık vermeyi planlıyor. Bu planda fuar organizasyonlarının önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen ARTronic Genel Müdür Yardımcısı Aziz Mutlu, bugüne kadar CeBIT Hannover başta olmak üzere birçok fuara iştirak ettiklerini ifade etti. Mutlu, CeBIT Fuarı’nda ön plana çıkaracağı ürünlerin modüler UPS ve imalatını yeni gerçekleştirdikleri voltaj regülatörü olacağını belirtirken, şunları söyledi: “Ayrıca anahtar teslim özel çözümler daha önceki senelerde de olduğu üzere proje sahibi son kullanıcılara sunulacak. CeBIT Fuarı’nda özellikle Afrika pazarından gelecek KGK ve regülatör ithalatçıları en önemli hedefimiz olmakla beraber, diğer ülkelerden gelecek olan distribütörlerimiz ile buluşmak ve yeni ürünlerimizin tanıtımını yapmak hedeflerimiz arasında”
TTAF, bağlantı elemanları ve kablo gruplama alanında uzman bir kuruluş. Kuruluşunun ilk yıllarında tüketici elektroniği alanına ağırlık veren şirket, son yıllarda yeni hedef sektörler belirledi. Bu kapsamda tüketici elektroniğine ek olarak fiber optik, askeri, medikal, perakende kablo ve muhtelif aksesuvarlar, endüstriyel ve otomotiv alanlarına da yatırımlar yapıldı. Şirket, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere toplam 25 ülkeye ihracat yapıyor. Şirket, ürettiği teknolojilerle CeBIT Hannover’de boy gösterecek. TTAF Fiber Optik Grup Başkanı K. İhsan Mutlu, özellikle fiber optik alanında TTAF’ın misyonunun dünyadaki teknolojik atılımları güncel olarak takip ederken Türkiye’de kendi Ar-Ge’sini yaparak Endüstriyel Fiber Optik Sistemler ve yan ürünlerini üretmek, bununla birlikte gelişmiş teknoloji ihtiyacı duyan tüm kurumlara ve yeni gelişmekte olan Eve Kadar Fiber (FTTx) pazarının gelişimine katkıda bulunmak olduğunu
dile getirdi.
“Profesyonel katılımcı ve ziyaretçilerle biraraya gelmek için bulunmaz fırsat”
Arvento, Türkiye’de ürettiği cihaz ve sistemlerle Avusturya’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne uzanan oldukça geniş bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. Arvento, CeBIT Hannover’de de boy gösterecek. Yurtdışındaki faaliyetlerini katıldıkları uluslararası fuarlarla desteklediklerine değinen Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, şunları söyledi: “Bu fuarlarla bilinirliğimizi artırırken, yeni bağlantılar kurma şansını da yakalıyoruz. Kurulduğumuz günden beri dünyaya teknoloji ihraç eden bir Türk markası olmak hedefiyle hareket ediyoruz. Son üç yıldır CeBIT Fuarına katılıyoruz. Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan CeBIT Hannover ise Türkiye’nin partner ülke olması nedeniyle bizim için ayrı bir önem kazanıyor. Bu seneki fuarda 2010 yılı içerisinde Türkiye’de pazara sunduğumuz yeni ürünlerimiz; imt.14 araç takip cihazını, Connected Navigasyon Sistemini, Treyki Mini Takip Sistemini, Nokia ve iPhone yazılımlarını dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. CeBIT bizim için hem Arvento’yu tanıtmak ve hem de ziyaretçi ve profesyonel katılımcılarla biraraya gelmek için bulunmaz bir fırsat sağlıyor. Ürünlerimizi tanıtmanın yanı sıra, dünya genelinde geliştirilmiş olan son teknolojik uygulamaları yakından inceleme fırsatı yakalıyoruz” dedi.