Donanımın yerini yazılım ve hizmet alıyor
Ülkemizdeki büyük kuruluşlar, 2015 yılından itibaren dijital olgunluk seviyelerini tespit ederek, “Dijital Dönüşüm” yolculuklarına başlamışlardı. Devletin de KOBİ’lere yönelik çeşitli teşvik uygulamaları, teknoloji kullanımını artırıyor. Ülkemizde teknolojinin donanım ağırlıklı olarak algılanması kurumsal yazılım pazarının gelişimi önündeki en büyük engellerden biri konumunda. Önümüzdeki yıllarda bulut tabanlı iş uygulamaların yaygınlaşması ile birlikte donanımın yerini kurumsal yazılımlar ile bu yazılımlara yönelik danışmanlık hizmetlerine bırakacağını varsayıyoruz.
Yaşadığımız pandemi süreci, dijital uygulamalara olan ilgiyi yoğun bir şekilde artırdı. Salgın sürecinde değişen beklenti ve taleplere hızlı adapte olan firmaların bu süreçten faydalanarak dijital dönüşüm yolculuklarına adım attıklarını gözlemledik. Bu dönemde e-ticaret platformları, sipariş takip ve teslimat süreçlerinin dijitalleşmesine yönelik teknolojiler, uzaktan çalışma düzenine ilişkin teknolojiler, CRM, ERP, MES, BI, BPM, SCM (Talep Tahminleme, APS, APO ve WMS), PLM, HRM ve RPA yazılımları ile Low-Code Platformlara karşı gösterilen ilgi artış gösterdi.
Kurumsal Dönüşüm Platformu olarak, 2014 yılından beri düzenlenen Bilişim Zirveleri’nde yer alarak Türkiye’nin dört bir yanından katılan iş ve bilişim dünyasına sesleniyor olmayı bireylerin ve kurumların dijital dönüşüme yönelik farkındalığı artırmaya yönelik oldukça önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.
Kurumsal Dönüşüm Platformu olarak bu sene düzenlediğimiz programımızda “Dijital Dönüşüm ve Kurumsal Yazılım Dünyası 2021 Yılı Değerlendirmesi” ile birlikte “Bulut ERP”, “No Touch Management”, “Üretimde Dijital Dönüşüm” kavramlarını ve panel oturumumuzda firmaların dijital dönüşüm kullanarak kendilerini nasıl geleceğe hazırlayacaklarını ve zirveye nasıl ulaşabileceklerini konuşacağız. Bu fırsatı bize sağladığı için Bilişim Zirvesine çok teşekkür ederiz.