Dünyanın çehresi değişiyor
VMWare Türkiye Genel Müdürü Murat Mediçeler’e göre Dünya, kaskatı ve fiziksel bir yapılanmadan; dijital, mobil ve bulut tabanlı, değişken bir forma bürünüyor.VMWare Türkiye, geçtiğimiz günlerde hem dünyadaki hem de Türkiye’deki gelişmeleri değerlendirmek üzere VMWare Türkiye Genel Müdürü Murat Mediçeler’in katıldığı özel bir basın buluşması gerçekleştirdi. Mobil teknolojilerin herkesin istenilen her yerde, her zaman iletişim kurabilme, ürün satın alabilme ya da hizmet sunabilme imkanı tanımasından dolayı çok büyük önem taşıdığını belirten Mediçeler sözlerine şöyle devam etti: “Artık cep telefonları ve bu telefonlarda çalışan uygulamalar sayesinde milyarlarca insan istedikleri her şeye erişebiliyorlar ve bu hizmetlerin aynısını sizden istiyorlar. Bu beklenti işletmeleri dönüşüme itiyor. Dikkat çekici bir diğer gelişme ise nesnelerin interneti. Bu teknolojiyi önümüzdeki günlerde günlük hayatı kolaylaştıran, verimliliği artıran ve maliyetleri büyük ölçüde düşüren etkili bir çözüm olarak daha sık göreceğiz. İşletmeler için verimlilik artırıcı bir unsur, son kullanıcılar içinse hayatı kolaylaştırıcı bir yenilik.”
Önümüzdeki haftalarda Türkiye’de de verilmeye başlanacak olan 4.5G hizmeti ile Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Mediçeler, “4.5G teknolojisi Türkiye’de hem altyapı yatırımları tarafında hem de uygulamalar tarafında ciddi bir ekosistem yaratacak. Oluşacak iş hacmi ile ilgili kesin bir öngörüde bulunmak zor olsa da, 4.5G ihalesinin toplam tutarı olan 3.96 milyar avronun, oluşacak iş hacminin büyüklüğü ile ilgili bir fikir verebileceğini düşünüyorum. Akıllı telefonlar iş yapma biçimlerimizi ve rekabet ortamının dinamiklerini değiştirdi. Mobilitenin önemi 4.5G ile birlikte daha da artacak ve daha iyi anlaşılacak. VMware telekom şirketleriyle çok yakın çalışan bir firma. Bu konuda hem dünyada hem de Türkiye’de çok ciddi bir tecrübeye sahibiz. Yazılım Tanımlı Veri Merkezi ve Network Sanallaştırma konularında sunduğumuz çözümler ve telekom firmalarına özel NFV (Network-Function Virtualisation) çözümlerimiz 4.5G altyapısında kullanılabilecek çözümler. Bununla birlikte Hybrid Cloud (Melez Bulut) ve Mobilite konusundaki ürün ve hizmetlerimiz de kurumların ve kullanıcıların 4.5G ile birlikte daha da fazla kullanacağı çözümler olacak” dedi.
VMware Türkiye’de yüzde 43 büyüdü
Son dönemde Türkiye’de çok önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Mediçeler, “Bir yıl içerisinde çalışan sayımızı iki katına çıkarttık, şu an 2 distribütör ve 60 kurumsal iş ortağımızla hizmet sunuyoruz. Türkiye’de 2015’deki yıllık hedefimizi yüzde 30 aşarak 2014’e göre yüzde 43’lük bir büyüme gerçekleştirdik. 2014’deki yüzde 25’lik büyümenin üzerine gelen bu rekor büyüme ile ciromuzu 2 yılda 2 katına çıkardık. Kanala çok ciddi yatırımlar yaptık, uzmanlıkları artırdık, Premier iş ortağı sayısı 10’a çıktı. VMWare dahilinde EMEA bölgesinde en başarılı ülke olduk. Özellikle finans ve telekom sektöründe yüzde 80’lerin üzerinde kullanım oranlarına ulaştık” dedi.
2016 yılında ağ sanallaştırma ve mobilitenin öne çıktığını, bunların yanında güvenliğe de büyük önem verdiklerini aktaran Mediçeler, 2015 yılında çok önemli referans projelere imza attıklarını ve meyvelerini bu yıl toplamaya başlayacaklarını söyledi: “Ağ sanallaştırma 205 yılına kadar çok yeni bir konseptti. Birçok şirket henüz erken olduğunu düşünüyordu. Burada bir kırılma noktası yakaladığımızı düşünüyorum. Ağ sanallaştırma ürünlerimizin, sunucu sanallaştırma ürünlerinde olduğu gibi bir standart haline gelmesini bekliyorum.”
2015 yılında elde ettikleri başarıyı 2016 yılında da elde etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.