DÜŞÜK MALİYET VE YÜKSEK VERİM SAĞLAYIN
Yeni nesil baskı ürünlerinin geliştirilmesinde birçok faktör rol oynuyor. Xerox Türkiye Ofis Grubu Pazarlama Müdürü Erhan Aslantürk bu yapıyı, ‘Baskının yanı sıra, düşük maliyet, çevreci özellikler, kullanım kolaylığı ve verimliliği ön planda tutmak’ sözleriyle özetledi. Tüm bunları müşterilerine birarada sunabilmek için geliştirdikleri ‘Xerox’ patentli birçok teknoloji olduğunu vurgulayan Aslantürk, bunları şöyle örnekledi:
“Örneğin, ürünlerimizin çoğunda kullandığımız katı mürekkep teknolojisi; ilk sayfadan son sayfaya kadar tutarlı baskı kalitesi sağlıyor, renkli lazer yazıcılara göre yüzde 90’lara varan oranda daha az atık oluşturuyor, daha az enerji harcıyor. Patentli teknolojilerimizden kimyasal toner ile yapılan baskılarda, geleneksel tonerlere göre yaklaşık yüzde 40’lara varan oranda daha az toner kullanılıyor. Hi-Q Led teknolojisiyle, 600 dpi geçemeyen geleneksel led baskı, 1200 dpi ve üzeri baskı kalitesine ulaşıyor. Led yazıcıları oluşturan parçalar ve çalışma şekilleri, lazer yazıcılara göre led yazıcıların daha az yer kaplayan, daha düşük enerji kullanan, daha performanslı ürünler olmasını sağlıyor.”
Güçlü baskı kalitesi
Bu tabloda Toshiba da baskı çözümlerindeki konseptini ‘İnsan Odaklı Sistem’ olarak belirledi. Elektromak – Toshiba İş Geliştirme Koordinatörü Doğan Pinhas’a göre, bu sistem kullanıcı ve yöneticilerin cihazlarını daha verimli kullanmalarını ve tasarruf sağlayabilmelerini hedefliyor. Bu ürünlerin bir ucu da, doğal olarak çevreci özelliklere dokunuyor.
Gelişen teknoloji, artan ve farklılaşan ihtiyaçları karşılama noktasında sürekli yenilikleri, farklı kalemlerden tasarruf önceliği ile düşük maliyetli kullanım avantajlarını beraberinde getiriyor. Sektör temsilcilerine göre birçok alanda olduğu gibi, yeni nesil baskı çözümlerinde de ana eğilim bu kavram.
AMAÇ YARI YARIYA MALİYETLERİN DÜŞÜRÜLMESİ
Epson Türkiye Ofis Müdürü Sevil Kanat, tamamen kendilerine ait baskı kafası teknolojisi sayesinde bireyselden kurumsala, tüm mürekkep püskürtmeli ürünlerinde güçlü bir baskı kalitesi sunduklarını söyledi. Bu nedenle Epson’ın mürekkep püskürtmeli yazıcı kategorisinde yeni ürünler geliştirirken önceliği; baskı maliyetlerini en aza indirmek. Kanat’ın verdiği bilgiye göre, özellikle kurumsal kullanıcılara yönelik geliştirilen ürünlerde eskisine oranla yarı yarıya düşük maliyet sağlanması söz konusu.
Baskı hızı, verimlilik, düşük enerji tüketimi gibi kurumsal ihtiyaçlar da bu yeni yapılarda ön planda. Kanat, bu kavram çerçevesinde mürekkep püskürtmeli yazıcıların, öncelikli yatırım yapılan ürünler olduğunu vurguladı.
Bilinçli üretim ve çözüm zamanı
Günümüzde, özellikle iş dünyasında birimler arası ve dış iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için sadece yüksek kaliteli ağ baskı çözümleri ve çok fonksiyonlu cihazlar yeterli olmuyor. Artık şirketler kurumsal ihtiyaçlarını karşılayacak, özellikle de verimli çözümler istiyorlar. Samsung Electronics Türkiye BT Ürünleri Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep’e göre şirketler, bu çözümlerin aynı zamanda basılı doküman süreçlerini daha efektif hale getirmesi, iletişimde herhangi bir sorun yaşanmaması ve özellikle maliyet avantajı sağlaması konusunda da sıkı takipte.
süreç doğru yönetilmeli
Pek çok şirket, doğru yönetilmeyen baskı ortamlarının parasal ve çevresel bazda olumsuz etkilerinin de farkında. Kendilerinin de ürünlerini işte bu bilinçle geliştirdiklerini vurgulayan Kestep, şöyle devam etti:
“Ürünlerimizde kullanılan malzemelerin, cihazların çalıştığı sürece kullanılan özelliklerinin ve üretim süreçlerinin çevreyle dost olması için çaba sarfediyor. Buna bağlı olarak da, diğer tüm özelliklerin yanında, malzeme kullanımı ve enerji başta olmak üzere yenilikçi toner üniteleri ve baskı fonksiyonları geliştiriliyor. ECO modu sayesinde tek dokunuşla toner tasarrufu modu seçilebilir. Yazıcı çıktıları her bir yaprağa iki ya da dört sayfa yazdırılacak hale getirebilir, standart olarak çift taraflı yazdırma gerçekleştirebilir. Result Simulator (Sonuç Simülatörü) ile seçtiğiniz ayarlarla tam olarak ne kadar CO2, elektrik ve kağıt tasarrufu yaptığınızı da görebilirsiniz. Bu çabalara ek olarak, STAR isimli geri alım ve geri kazanım
programı ile boş toner ve kartuşlar toplanıp geri dönüşüme gönderiliyor.”
Elektromak – Toshiba İş Geliştirme Koordinatörü Doğan Pinhas, baskı çözümlerindeki kavramlarını ‘İnsan Odaklı Sistem’ olarak tanımladı. “Bu sistem, kullanıcı ve yöneticilerin cihazlarını daha verimli kullanmalarını ve ekonomik fayda sağlamalarını hedefler” diyen Pinhas şöyle devam etti:
“Yeni nesil modeller çevreye saygı çerçevesinde ‘Eco Style’ kavramıyla üretiliyor. Toshiba’nın çevre dostu olarak üzerinde çalıştığı bir diğer yenilik ise, makinelerin çevreci kağıtlara baskı almasını ve bu kağıtların özel bir cihaz ile temizlenerek tekrar kullanabilmesini sağlamakta.”