E-defter’e geçiş için son tarih 31 Aralık
421 sıra no'lu Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği ile E-Fatura mükellefi olan 19.380 firmaya e-Defter tutma ve e-Fatura uygulamasına dahil olma zorunluluğu getirildi. Şirketlere operasyonel süreçlerinde kolaylıklar sunacak olan uygulama, önemli maliyet tasarrufu da sağlayacak. Kayıt dışı ekonomiyi önlemek için de önemli bir adım olan e-Defter ile şirketler kâğıt tasarrufu yapacak.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile şirketlere 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren elektronik defter tutma zorunluluğu getirildi. TÜRKKEP, hızlı, güvenli ve tasarruflu e-Fatura ve kurumlar için büyük öneme sahip olacak yasal geçerli E-Saklama uygulamalarını bir arada sunan tek kurum konumunda. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanmış e-Defter çözümüyle güvenilir, kolay ve sorunsuz hizmet sunan TÜRKKEP, şirketlerin operasyon maliyetlerini azaltmayı hedefliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yetkilendirilen TÜRKKEP, hem KEP, hem e-Fatura, hem de e-Defter Sağlayıcılığı yetkisine sahip tek kurum olması nedeniyle firmaların tüm elektronik süreçlerine uyumlu bir e-Defter hizmeti sunuyor.
Bütünleşik çalışma yapısı kolaylık demek
E-Defter uygulaması ile defterlerin kâğıt halinde basılması ve saklanması gibi maliyetli işlemlerin elektronik ortamda çok daha kolay ve düşük maliyetle gerçekleşebileceğini söyleyen TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast şunları söyledi:
“Tüm ERP ve kaynak sistemleri ile entegre çalışabilen TÜRKKEP E-Defter hizmeti, AS400, IBM mainframe, Linux, Unix, Windows gibi tüm platformları destekliyor. Mevzuat değişikliklerine uyum sağlayabilen mimariye sahip çözüm, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kolay kullanım olanağı sunuyor. Tüm entegrasyon yöntemlerini destekleyen çözüm, defter ve onaylı berat dosyalarının arşivlenmesini de mümkün kılıyor. e-Defter uygulamasının ülke ekonomisine yılda 500 milyon TL tasarruf sağlayacağını öngörüyoruz. Elektronik defterler, istenildiğinde ibraz edilmek üzere ilgili beratları ile birlikte muhafaza edilmek zorunda. Elektronik defterler ve beratlar, mükelleflerin kendilerine ait bilgi işlem sistemlerinde muhafaza edilmeli. Felaket yedeklemesi açısından arşivleme işleminin Türkiye sınırları içerisinde ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının geçerli olduğu yerlerde yapılması zorunlu. TÜRKKEP, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş bir güven kurumu olarak, e-Defter çözümüyle bütünleşik, yasal güvenli arşiv hizmetleri sunuyor. Verileri yasal güvenli şekilde arşivleyebiliyoruz. Ekibimiz, e-Defter entegrasyonunu hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmekte. 7/24 destek hizmetlerimizle müşterilerimize kesintisiz servis sağlayabiliyoruz.”