Eğilimler modüler cihazlara kayıyor
Kesintisiz güç kaynakları geçtiğimiz yıllarda daha çok bağlı olduğu ekipmanları güvenli bir şekilde kapatmaya yönelik kullanılan cihazlarken, bugün artan veri kapasitesi ve değeri nedeniyle veri kaybını önlemek ve devamlılığı sağlamak amacıyla kullanılan cihazlara evrilmiş durumda. Farklı bir deyişle, bağlı olduğu cihaza güç vermek yerine yedekliliği ve güvenirliği sağlamaya başladı. Günümüzde kesintisiz güç kaynaklarındaki en büyük eğilimlerden birinin modüler cihazlar olduğunu gözlemlediklerini kaydeden Huawei Enterprise Ülke Müdürü Serdar Yokuş, şunları kaydetti:
“Modüler kesintisiz güç kaynakları kullanıcı açısından hem ilk yatırım maliyeti hem de ileriye yönelik kapasite artırımlarına imkan tanıması avantajıyla çok daha fazla tercih ediliyor. Modüler kesintisiz güç kaynaklarının kullanıcıya sağladığı en önemli avantajları merkezi yönetim katmanlarının yedeklenmesi, modüler akşamların yedekli bir şekilde sunulması gibi süreçleri sağlayarak tek nokta hatalarını ortadan kaldırarak iş sürekliliğini sağlamasıdır. Daha açık bir şekilde ifade etmemiz gerekirse, modüler cihazlarda güç kaynağının bir parçasında bir sorun çıksa dahi o parçanın yedeği olması nedeniyle cihaz çalışmaya devam ediyor ve böylece kullanıcıya sorunlu parçayı iş kaybı yaşamadan değiştirme zamanı tanımış oluyor.
Kesintisiz güç kaynaklarının son yıllardaki evrimine baktığımızda özellikle 365 gün 7/24 çalışan süreçler olması nedeniyle veri merkezlerinin olmazsa olması olarak öne çıkıyor. Bu alanda lokal ve global tüm üreticiler güç kaynaklarının verimliliğini artırmaya özen gösteriyor. Bu alanda Huawei Enterprise olarak yüzde 97,5 verimlilik oranına sahibiz.
Hem network hem de dünyada BT, IP ve veri merkezi ekipmanlarını sağlayan üretici firma olarak uçtan uca çözüm sağlamaktayız, Birleşmiş Milletler Çevre Koruma Ajansı tarafından verilen Enerji Star sertifikasına dünya üzerinde kesintisiz güç kaynakları alanında sahip olan ilk üreticiyiz.”