Eğitim sektörü, yeni nesille uyumlu olabilmeli
Genç kuşaklar, yeni teknolojilerle çok daha erken yaşta tanışıyor. Bu yönüyle okuldaki öğretmenlerine kıyasla farkındalıkları ve kullanım alışkanlıkları daha yetkin hale geliyor. Etkileşimli bir eğitim ortamı bekleyen bir kuşağa seslenebilmesi gereken eğitim sektörünün uygulanabilir teknolojileri müfredatın bir parçası haline getirmesi bu yönüyle kritik önemde. Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü Tansu Yeğen, bugünün eğitim gerekliliklerini, bilişime odaklı bakış açısı ile yorumladı. Sayısal teknolojideki ilerlemeler karşısında Yeğen, “Eğitim sektöründe karar verme yetkisine sahip merciler, genellikle BT kaynaklarının kısıtlı olmasından şikâyetçidir. Oysa en iyi uygulamaları ve güncel eğitim olanaklarını sunmak onların sorumluluğunda. Bunun sonucu olarak, şimdilerde idareciler, öğretmenlerin sayısal dünyaya yeni giriş yapan öğrencilerin beklentilerini karşılamalarına izin verecek teknoloji çözümleri arayışına girdiler” yorumunu yaptı. Samsung’un her eğitimcinin ihtiyacını karşılayabilecek şekilde geliştirdiği özel eğitim teknolojisi çözümlerini örnek veren Yeğen, şöyle devam etti:
“Samsung Eğitim Ürünleri” içinde, sektör ihtiyaçlarına uygun, kapsamlı bir cihaz ve çözüm takımı var. Öğretmenler, “Samsung Okul” aracılığıyla, sınıf ortamını baştan yaratıyor. Aynı anda etkileşimli beyaz tahta ya da e-tahtada ve öğrencilerin tabletlerinde soru-cevap ve video gibi içerikler paylaşmak mümkün. “Samsung Öğrenme Yönetimi” sistemi, öğretmenlerin ders hazırlamasını, içerik yönetimi yapmasını, sınıfla bilgi paylaşımını ve öğrencilerin çalışmalarını takip etmesini mümkün kılıyor. Samsung yazdırma çözümleri ise öğretmenlerin güvenli sınav kâğıtları hazırlamalarını sağlarken, not verme işlemini kolaylaştırıyor ve BT yöneticilerinin okuldaki tüm yazıcıları etkin kontrol edebilmelerini sağlıyor.”
İşgücüne hazır olacaklar
Bu yenilikler sınıfta etkileşim, verim ve işbirliği, beraberinde öğrencilerin katılımcılığını getirdiği gibi, okula devam oranlarını artırma ve öğrencilerin öğrenme biçimlerini daha güncel hale getirme potansiyeline sahip. “Eğitim sektörü ezbere dayalı öğretimden uzaklaşarak alternatif düşünceyi teşvik etmeye başladı” yorumunu yapan Yeğen, şu beklentisini ekledi:
“Samsung’un amacı, 2015 yılında yüzde 20’nin üzerinde pazar payıyla, dünyanın ilk üç eğitim çözümleri sunucusu arasına girmek. Öğrencilere erken yaşta eğitim müfredatıyla teknoloji çözümlerini birlikte sunabilen okul yöneticileri, sayısal dünyaya doğan kuşakları cezbettiği gibi, onları 21’inci yüzyılın işgücü için verimli birer çalışan olmaya hazırlıyor.”