Eğitimde bilişim dokunuşu
Intel ve Doğa Koleji eğitime teknolojik bir vizyon katıyor.Eğitim materyalleri dijital ortama taşınacak, teknolojinin eğitime entegrasyonu sayesinde öğrencilerin derslere olan ilgileri ve derslerdeki verimlilikleri artacak.
Intel – Doğa Koleji işbirliğinin anlatıldığı toplantıda konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Intel’in bu dönüşüme katkısının her geçen gün daha da genişlediğini ve artık sadece eğitime özel donanımların ötesine de geçerek gerek güvenlik, gerek yazılım gerekse içeriğin sunulmasını sağlayan platformlar noktasında çözümler sunmaya başladığını iletti. Bunların dışında öğretmenlerin teknoloji kullanarak, takım çalışmasına dayalı ve proje tabanlı ders işleyebilmelerine yönelik profesyonel eğitimler verilmesi noktasında da 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan bir protokol çerçevesinde başlanan ve 200 binin üzerinde öğretmene ulaşılan çalışmaların, geliştirilerek Doğa Eğitim Kurumlarına da sağlanacağını iletti.
“İçerik tabletten”
Fatih Projesi'nin etkin değerlendirilememesinin önemli nedeni olarak görülen içerik sorununa Intel, tableteri ile bütünleşik bir çözüm sundu. Ancak kısıtlı içeriğin, “eğitim” sözkonusu olduğunda ne kadar verimli olacağı tartışılır. Ancak amaç yaratıcılık değil de, öğrencinin müfredat içinde kalması ise elbette güvenli bir içerik çözümü söz konusu. Doğa Koleji Tuzla Kampüsü’nde verilmeye başlanacak olan Intel tabletli eğitim; fizik, kimya, biyoloji gibi uygulamalı derslerde de eğitim materyali olarak kullanılmak amacıyla tasarlanan tabletler müfredatın bir parçası olan dijital içeriğe sahip olacak. Her öğrencinin kendi tableti ile yapacağı ve sonuçlarını anlık görebileceği 70 farklı deney ve kazanım materyali de müfredatın bir parçası olarak yerini alacak. Isıölçer, mikroskop gibi uygulamalarla tabletler birer deney platformu olarak kullanılabilecek.
- Öğretmen, veli ve öğrencilerin ortak çalışma alanlarının artırılmasını sağlamak amacıyla Doğa Koleji ve Intel Kno işbirliğiyle eğitim materyalleri dijital ortama taşınacak. Böylece öğrenci ve öğretmenlerin geçmişe dönük tüm çalışmaları kayıt altına alınması sağlanacak, zenginleştirilen içeriklerle öğrencilere standartların ötesinde bir eğitim ortamı sunulacak.
- Bilgisayar Müzesi projesiyle öğrenciler işlemci teknolojisinin önemi, gelişimi ve bu gelişimin teknolojinin gelişmesine nasıl katkı sağladığına birebir tanıklık edecekler. Bilgisayar Müzesi, müzik dersliği, resim dersliği, mekatronik istasyonu, robotik odası ve iletişim kütüphanesi gibi birçok özel alanda mimari özellikler teknolojinin kullanılması sağlayacak şekilde dizayn edildi.
- Öğrencilerin yaratıcılığınının artırılması, döngüler kurma, algoritma oluşturma, modelleme yapabilme gibi ortamların sağlanması için tasarlanan Deneyim Odaları'nda dokunmatik ekranlı masalar, dijital uygulamalar ve son teknoloji cihazlarla yine teknoloji ön planda olacak. Bunun yanısıra mühendislik becerileri, yaratıcılık, işbirliği yeteneklerinin gelişmesi için Lego Atölyesi kuruluyor.
- Doğa Koleji’nin lise öğrencilerine uyguladığı t-MBA eğitim modeli kapsamında hazırlanan “Girişimcilik Kitabı” ile Intel’in teknoloji ve girişimcilik temelli içeriği bir araya getirilerek Intel onaylı bir ders kitabı hazırlanması hedefleniyor. Bu çalışma ile t-MBA eğitim modelini uygulayan yaklaşık 600 uluslararası okula da ayrıcalıklı eğitim imkanı sunulacak.