Eğitimler mobil platforma taşınıyor
Karma eğitim modeliyle çalışan Enocta, mobil eğitim modeli sunuyor. Karma eğitim modeli kapsamında e-öğrenme konusunda yıllardır çalışmalarını sürdüren Enocta, mobil eğitim modeli üzerine çalışmalarını hızlandırdı. Bu sayede şirket, sunduğu eğitim içerikleri ve teknolojilerinin kapsamını pekiştiriyor.
Yüzyüze eğitimin ana odakları olduğunu ve bu modeli destekleyecek teknolojilerle ilgili arayışlarının sürdüğünü belirten Enocta Genel Müdürü Ahmet Hançer, gündemlerinde elektronik kitap, tablet bilgisayar ve cep telefonları gibi mobil platformların olduğunu söyledi. “İnsanların e-öğrenmeden sağladığı en önemli fayda, yer ve zaman bağımsız eğitime ulaşabilmeleri. Bugün bu erişim bilgisayarların yanı sıra e-kitap okuyucu, tablet bilgisayar ya da cep telefonları üzerinden de sağlanmaya başlıyor” diyen Hançer, Türkiye’de özellikle son bir yıldır bu konuda çalışmaların yoğunlaştığını söyledi. Artan sayıda uygulamanın hayata geçtiğini belirten Hançer, gerek altyapı gerekse içeriklerle bu yeni eğilime ve uygulamalara destek verdiklerini Kaydetti. Mobil öğrenmenin yaygınlaşacağını belirten Hançer, Enocta’nın bu konuda sunduğu hizmetlere değindi: “Öncelikle Enocta’nın kataloğunda yer alan eğitimlerin hemen hemen tamamının mobil cihazlar üzerinden okunmasını sağlayacak sürümlerini oluşturuyoruz. Diğer yandan Enocta kataloğu içerisinde sunduğumuz dünyanın en önemli eğitim içerik sağlayıcılarından SkillSoft’un hem kendi kurslarını hem de Books 24×7 portalinin içeriklerini sunuyoruz. Ayrıca Enocta’nın en çok talep gören yedi eğitimimizin cep telefonu üzerinden erişilebilir sürümünü ürettik.”
Mobil cihazlar üzerinden eğitimi destekleyici şekilde içeriklerin sunulduğunu ifade eden Hançer, “Çok küçük bir ekrandan, bilgisayarlara göre sınırlı özellikleri olan bir cihazdan bahsediyoruz. Hem o yapıya hem de insanların bilgi almasıyla ilgili alışkanlıklarına uygun özel içerikler üretmeniz gerekiyor. Bu konuda da elimizdeki verilerle optimum çözümler sunmaya çalışıyoruz” dedi.
Türkiye’de şirketlerin mobil eğitim araçlarını kullanmaya başladıklarına işaret eden Hançer, bu konuda kullanıcı alışkanlıklarını anlamaya yönelik Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Sistemleri Uygulama Merkezi’yle birlikte bir araştırmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Bu araştırma kapsamında yaz sonuna doğru daha net sonuçların ortaya çıkması öngörülüyor. İş hayatına adım atam genç nesil mobil teknolojiler konusunda daha yetenekli olduğunu vurgulayan Hançer, “Mobil cihazlara uygun içerik tasarımları da kullanıcı memnuniyetini artırdı. Kullanım oranları artıyor. Mobil cihazlar üzerinden yapılacak çalışmalar iyi planlanırsa insanlar tarafından yoğun şekilde kullanılacağını düşünüyoruz” dedi.
SkillSoft’la işbirliği
SkillSoft’la işbirliğine giden Enocta, markanın çoğunluğu teknoloji ve iş yönetimi konusunda 23 bin sayısal kitap ve 6 bin e-öğrenme içeriğini kullanıcılara sunuyor.