Elektronik Atıklar Nitelikli Eğitime Dönüşüyor!
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), elektronik atık projesi Atma Bağışla sayesinde bugüne kadar 3.000’e yakın çocuğun nitelikli eğitim desteğini karşıladı.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğiyle 2017 yılında, daha fazla çocuğun nitelikli eğitimle buluşması için alternatif kaynak getirici etkinlikler kapsamında başlattığı e-atık projesi Atma Bağışla ile elektronik atıklar yasal mevzuata uygun şekilde geri dönüştürülüyor ve elde edilen gelir TEGV’e bağış olarak aktarılıyor.
Sürdürülebilir dünyaya anlamlı destek
TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Atma Bağışla Projesi ile bir yandan çocukların nitelikli eğitimine katkı yapılırken, diğer yandan da e-atıkların geri dönüştürülmesi yoluyla doğaya katkı sağlandığını vurgulayarak “Teknolojik gelişmeler paralelinde artan e-atık miktarları ve bu atıkların uygunsuz şekilde yok edilmeye çalışılması, insan sağlığı ve doğal yaşam açısından büyük risk oluşturuyor. E-atıkların geri dönüşümü konusunda gösterilecek hassasiyet, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşılması açısından da büyük önem taşıyor. ‘Atma Bağışla’ Projemiz, hem çocuklarımıza yaşanılabilir bir dünya bırakmayı amaçlıyor hem de eğitimle güçlenmiş bir dünya hayaline bağışçılarımızı ortak ediyor. Sağladıkları katkılarla çocuklarımızın aydınlık bir geleceğe kavuşmasına ortak olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz.” dedi.
Atma Bağışla Projesi ile evde, okulda ve iş yerinde kullanılmayan her türlü AEEE (Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar) eğitime kazandırılıyor. Kampanyaya destek olmak için, bireysel e-atıklarınızı paketleyerek tüm PTT şubelerinden 902513042 müşteri koduyla ücretsiz olarak gönderebilirsiniz. Kurumsal e-atık bağışında bulunmak isteyen firmalar ise www.atmabagisla.org’u ziyaret ederek bilgi alabilir.
Atma Bağışla Projesi hakkında:
‘Atma Bağışla’ kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler: Cep telefonu, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, elektronik devre kartları gibi çalışan ve çalışmayan tüm elektrikle çalışan ürünler. Ayrıntılı liste için: http://www.tyk.org.tr/tr/eee-aeee-nedir/detay/TEMSIL-EDILEN-URUNLER/15/19/0
Kampanya kapsamında olmayan ürünler: Beyaz eşya, yazıcı toneri, florasan, akü ve pi grubu ürünleri.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 25 yerleşik ilde 8 Eğitim Parkı, 30 Öğrenim Birimi, 20 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası iş birlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.
TÜBİSAD hakkında:
Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), bir sektör derneği olarak 1979 yılında beri, bilgi teknolojileri, telekomünikasyon ve yeni medya alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin en güçlü ortak sesini temsil etmektedir.
TÜBİSAD, eğitim ve istihdam, yerel katma değer üretimi, teknolojik gelişmeler, hukuksal ve kurumsal altyapının oluşturulması, sektörün ve pazarın büyümesi ve güçlenmesi, bilişim sektörüne yönelik standartların oluşturulması ve yerleştirilmesi, sektörün ve Türkiye’nin AB ile bütünleşmesi, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) toplanması, taşınması, ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi vb. işlemlerin yürütülmesi, yaygınlaştırılması gibi konularda çalışmalar yapar.
TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu, TÜBİSAD çatısı altında Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) yönetilmesi, çevresel faydanın artırılması, toplumsal farkındalığın oluşturulması için T.C. Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluştur. TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu ile ilgili detaylı bilgi için www.tyk.org.tr adresi ziyaret edilebilir.