Elektronik kara tahta gündemde
E-eğitim ve uzaktan eğitim teknolojileri ve çözümleri şirketi Blackboard, Türkiye’deki önde gelen üniversitelerin temsilcileriyle bir araya gelerek eğitim sektörünü mercek altına aldı.
Blackboard Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenen bir etkinlikle ülkemizin dört bir yanından önde gelen üniversitelerinin temsilcileriyle buluştu. Türkiye Eğitim Liderleri Toplantısı’nda, yeni nesil öğrencilerin talepleriyle örtüşen, son teknolojiyle şekillenen dünya ile uyumlu, uzun vadede maliyet avantajı getiren çözümler tartışıldı.
Öğrenci-öğretmen modelleri de teknolojiye uyumlu olmalı
Türkiye Eğitim Liderleri Toplantısı’nda konuşan Blackboard Türkiye Genel Müdürü Ali Ertem: “Yeni bir eğitim dünyası şekilleniyor ve teknolojik gelişmeler bu yeni dünya düzeninin çok kısa bir sürede oluşacağını gösteriyor. Bu yeni eğitim dünyasında eğitimi sınıf ortamı ve ötesinde daha verimli bir hale getirmek, bilgiye kampüs içinde ve dışında çevrim içi ve mobil cihazlar dahil olmak üzere her platformdan, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşılmasını sağlamak gerekiyor. Çünkü küreselleşmenin etkisiyle bu yeni nesil öğrenciler bir üniversiteyi diğeriyle kıyaslarken çevrim içi ortamda aldıkları eğitimi ve hizmetleri de değerlendirmeye başlıyorlar” diyor.
Kara tahta öğrenme platformu
Etkinlikte, Kadir Has Üniversitesi’ne kullanıcı sayısı, kullanım süresi, öğrenci ve eğitmenlerin uyum sağlayabilirliği gibi kriterler göz önüne alınarak “En İyi Blackboard Kullanıcısı” ödülü verildi. Kadir Has Üniversitesi, 2007-2008 eğitim yılından bu yana, dünyadaki en iyi üniversitelerinin yüzde 72’sinin tercih ettiği Blackboard’un karma eğitim yöntemleri arasında yer alan Blackboard Learn sistemini kullanıyor. Öğrenci-öğretim elemanı iletişimini ve etkileşimini sağlayan bir yönetim çözümü olan Blackboard Learn sisteminin içerisindeki ödev, duyuru, tartışman panosu, wiki, blog gibi öğretime dair pek çok araç; öğrenci- eğitmen sinerjisi için gereken kilit araçları barındırıyor.
Blackboard Platformu; Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon Merkezi, İpek Üniversitesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi gibi önde gelen kurumlar etkin olarak kullanıyor.