Elsys, gıda sektörü ile buluştu
Elsys’in, 25 Haziran’da İstanbul Conrad Otel’de yapılan ve bir tam gün süren etkinliğinde, iş süreçlerinin anlık takibini sağlayarak şirketlere hız ve verimlilik katan çözüm önerileri sunuldu. Etkinlikte konuşmacılar gıda sektörü için önem taşıyan üretim planlama, son kullanma tarihi, izlenilebilirlik, raf ömrü belirleme gibi farklı kritiklerin kurumsal yazılım uygulamaları ile takibininin yanı sıra analitik raporlama gibi sektörün diğer ihtiyaçlarına karşılık gelen teknolojileri ele aldı.
Etkinliğin açılış konuşmalarını Elsys Genel Müdürü Savaş Komban ve SAP Türkiye COO’su Uğur Candan yaptı. Gıda sektöründe başarıyla var olmanın teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye bağlı bulunduğunu vurgulayan Komban, tarladan ve hammamul tedarikinden, ambalajlı ürünün market raflarından tüketiciye ulaşmasına uzanan sürecin her adımında edindiği deneyimi şirketlerin hizmetine sunan Elsys’in, tüm süreçlerin uluslararası standartlara uygun ve en verimli şekilde yönetilmesini mümkün kıldığını söyledi.
Candan ise konuşmasında değer mühendisliğinin önemine değindi. Günümüzde az bütçeyle çok iş yapma eğiliminin olduğunu belirten Candan, yapılan her işin katma değerinin kanıtlanması gerektiğini vurguladı. Eskiden olduğu gibi yılın başında bir bilişim bütçesinin belirlenip sonrasında harcamaların takip edilmemesinin söz konusu olmadığını ve bu noktada değer mühendisliği kavramının devreye girdiğini ifade eden Candan, Elsys ile olan işbirliklerini hakkında da; “Elsys, iş ortaklarımız arasında değer mühendisliği sertifikası alan ilk şirket. Bu uzmanlığı sayesinde, ölçülebilir değer hesapları gerçekleştiriyor. Bu organizasyon da SAP’nin sunacağı katma değeri sorgulamak, akıllara takılan tüm sorulara yanıt bulmak ve uygulama örneklerini incelemek için ideal bir ortam sunuyor” diye konuştu.
Etkinliğe konuk konuşmacı olarak katılan İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Y. Onur Devres, sunumunda gıda sektörünün dünü, bugünü ve yarını konusuna değindi. Teknolojik uygulamaların sektördeki yerinigeçmişten geleceğe inceleyen Devres,
80’li yılların başında yalnızca stok kontrolü ya da muhasebe gibi işler için kullanılan bilişim uygulamalarının, bugün kaynak idaresinden üretim takibine, satış süreçlerinden raporlamaya kadar pek çok alanda kullanıldığını belirtti.