Entegre mimari, kurumsal yetkinliği güçlendiriyor
Lenovo ve VAS iş birliği, Lenovo’nun ThinkAgile MX çözümlerini merkeze alan bir inovasyonla büyüyor.
Şirketlerin eskiyen altyapılarını modernize etmek için hibrit bilgi sistem altyapısı kullanmalarına imkân sunmak Lenovo ve VAS işbirliğinde öncelikli hedef. Bunun için Azure Stack HCI çözüm konseptiyle; Lenovo’nun rakiplerine kıyasla üst seviye güvenilirlik ve stabiliteye sahip sertifikalı sunucular üzerinde, donanım, yazılım, merkezi güncelleme özelliklerini MS Admin Center üzerinden merkezi yönetim sağlayarak, Windows Server 2019 Datacenter Edition’daki Storage Spaces Direct teknolojisinden yararlanılacak.
Lenovo’nun bu önemli adımı ise sayısız projede iş ortaklığı yaptığı, 2021 yılında Lenovo’nun “Yılın Hizmet Çözüm Ortağı ödülü” ile güçlenen bağlara sahip olduğu VAS Bilişim Teknolojileri ile pekişecek. Bu kapsamda, “hibrit bir gelecek” bakış açısıyla Intel® işlemcilerle güçlendirilmiş Lenovo ThinkAgile MX ürünü globalde de VAS bayrağıyla temsil edilecek.
Bu dev işbirliğinin detaylarına bakıldığında, Microsoft’un ‘kullandıkça öde’ tabanlı Azure hizmeti olarak sunulan hiper birleşik çözümü, yani bir altyapı host bilgisayar işletim sistemi Azure Stack HCI merkezde konumlanıyor. Kurumsal bilişim altyapı ihtiyaçları kapsamında; Intel® işlemcilerle güçlendirilmiş Lenovo ThinkAgile MX sertifikalı sunucuları ve entegre çözümleri (Appliance) üzerinde sanal (Windows Server / Linux) makineler çalıştırılabilir ve önemli bir kurumsal maliyet başlığı olan harici depolama sistemlerine ihtiyaç ortadan kaldırılarak Azure’a kolayca bağlanılabilir.
Lenovo Altyapı Çözümleri Grubu (ISG) Doğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Marian Korienek, hedeflerini şu sözlerle paylaştı:
“Lenovo Altyapı Çözümler Grubu (ISG) olarak çok geniş bir coğrafyada müşterilerimizin işlerine katkı sağlayacak, onları rekabette farklılaştıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Çalışanlarımız, iş ve çözüm ortaklarımız bu büyük ailenin en önemli parçaları. Microsoft, Intel®, VAS ve Lenovo, müşterilerine bulut teknolojileriyle dışarıda bir ortamda değil, kendi veri merkezlerinde buluşma fırsatını sunuyor. Tüm müşterilerimizi bizimle bu yolculuğa çıkmaya davet ediyoruz.”
2023 öncelikleri HPC, yazılım tanımlı mimari ve edge
Lenovo ve VAS iş birliği ile elde edilen kolaylık, kurumsal ihtiyaçlara göre özelleştirilebilme imkanı da sunuyor. Bunun bir örneği olarak basit, düşük maliyetli 2 sunucudan oluşan bir çözümden, 16 sunucudan oluşan güçlü bir çözüm kümesine kadar büyüyebilen ölçeklenebilir bir yapı mümkün. Intel® işlemcilerle güçlendirilmiş Lenovo’nun ThinkAgile MX sertifikalı sunucuları ve entegre çözümleri (Appliance); Azure Stack HCI çözüm konseptini Microsoft yazılım-etkin Lenovo Çözüm Destek-Azure entegrasyon kurulum paketiyle anahtar teslim olarak sunuluyor.
Dünya’daki ilk SAP TruScale (yönetilebilir hizmetler) projesine Türkiye’de imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Lenovo ISG Türkiye Genel Müdürü Burç San, şu değerlendirmeyi yaptı:
“ISG, geniş kapsamlı altyapısını geliştirmeye, özellikle uç nokta ve hizmetler başta olmak olmak üzere inovasyona yatırım yapmaya devam ediyor. 2023 yılı stratejimiz de bu yönde ilerleyecek. Bu kapsamda SAP TruScale projelerine yenilerini ekleyeceğiz, KOBİ segmentinde çift haneli büyüyeceğiz. Yatayda HPC, yazılım tanımlı mimari ve Edge (uç bilişim) ana hedef çözümlerimiz olacak. 2023 yılında da kârlılığı koruyarak büyüme stratejimize devam edeceğiz. Telekom sektöründe yer edinecek, finans sektörü müşterilerimizi artıracak, reel sektörde yaygınlaşacağız. Lenovo, üç yıl içinde Ar-Ge yatırımlarını iki katına çıkarıp 2021’e kıyasla %43 artışla 2 milyar dolara ulaştı. Ayrıca Lenovo, ilk ‘şirket içi üretim tesisini’ Macaristan’ın Budapeşte şehrinde yer alan Ullo bölgesinde açarak, uluslararası üretim operasyonlarının kapsamını genişletti. Öyle ki, Ullo fabrikamız, tedarik zinciri yönetiminin zorlaştığı bir dönemde, 2021’in küresel bazda en başarılı tedarik zinciri sıralamasında 9. olan Lenovo’yu bir adım daha öne çıkaracak. Türkiye’deki müşterilerimize çok daha hızlı üretim ve teslimat avantajı sağlayacağımız bu tesis sadece bir fabrika değil. Aynı zamanda müşterilerimizin ziyaretine açık bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi.”
Değişen dünya koşullarına uyum gücü!
VAS Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Ömer Ersöz: “Dünya değişiyor ve tedarik sorunları, kaynakların hızlı bir şekilde tükeniyor olması, ekonomik daralma gibi nedenler bizi hibrit teknolojilere yönlendiriyor. VAS-Lenovo iş birliği ile maliyetlerin optimize edildiği, tedarik sorunlarından minimum seviyede etkilenen ve değişen dünya koşullarına adapte çalışan hibrit bilgi işlem merkezleri oluşturmayı hedefliyoruz.”
Çözüm ağı genişliyor
Lenovo ISG Türkiye Genel Müdürü Burç San: “Lenovo’nun Microsoft için özel geliştirilmiş Azure Stack HCI çözümleri sayesinde; sorunsuz Azure entegrasyonu ile önceden test edilmiş ve yapılandırılmış anahtar teslim altyapı çözümleri sunabiliyoruz. Bu çözümler üzerinde şirketlerin esnek hibrid bilişim altyapıları; bulut entegrasyonu ile daha bir kolay şekilde ve dünyanın her yerinden kaynak yönetebilme esnekliğiyle, keşfedilebilecek ve izlenebilecek. VAS Bilişim Teknolojileri ile alanında yetkin bir danışman olarak hayata geçirdiğimiz iş birliğimiz ile bir başarı hikayesi yaratmak istiyoruz. Lenovo ve VAS iş birliği ile değişen dünya koşullarına adapte çalışan hibrit bilgi işlem merkezleri oluşturmayı hedefliyoruz. Müşterilerimize yeni bir çözüm önerisiyle altyapı çözümlerimizi genişletmekten mutluyuz.”
Lenovo-VAS işbirliği, kurumsal bilişim altyapısı için benzersiz avantajlar sunuyor!
- Şirketlerin IoT, uç bilişim ve uzak / şube ofis çözüm ihtiyaçları için küçük form faktörlü Lenovo ThinkAgile MX sertifikalı sunucuları ve entegre çözümleri (Appliance) üzerinde çözüm sağlanabiliyor.
- Şirketlerin ihtiyaç duydukları önemli iş yüklerini yönetmeleri için performans optimizasyonu sağlayan nitelikli ve özel bilişim altyapı ihtiyaçları karşılanıyor.
- Şirketlerin ihtiyaç duydukları esnek, büyük ölçekli VDI platformu ve şirket içinde içinde Azure Sanal Masaüstü çözüm desteği sağlanabiliyor.
- Şirketlerin işlerini bulutta çalışacak şekilde genişletebilmelerini sağlayan bir mimari ortaya konulur. Böylece Azure portal üzerinde işletmeye ait bir veya birden fazla Azure Stack HCI kümelerini, sanal makineleri ve Azure kaynaklarını yönetilebilmeleri sağlanır.
- Azure Arc özellikli Azure Stack HCI çözümleri sayesinde; verilerin mevzuat, kanuni zorunluluklar veya gizlilik nedenleriyle şirket içinde kalması sağlanır. Altyapının bulut bağlantı ihtiyaçları esneklikle sağlanırken, sanallaştırılmış iş yüklerinin yerelde ve bulutta çalışacak şekilde birleştirilmesi de mümkün olur.
- Yüksek performanslı SQL veritabanları gibi Microsoft Azure ekosistemi sanallaştırılmış iş yüklerini birleştirme imkanı sunar.
- Bu iş birliği ile şirketler Azure’da ihtiyaç duydukları bulut hizmetlerini sorunsuz bir şekilde kullanarak altyapılarını kolayca oluşturabilir ve yönetebilir. Böylelikle şirketler, işlerinin bulut bilişim entegrasyonlarını hızlandırabilir.