Eski ve yeninin buluşması ‘eğitim’ demek!
Pandemi ile eğitim sektöründe ezberler bozulurken, ViewSonic de yazılım ve donanım çözümleri ile ‘yeni normal’ oluşumunu destekliyor.
COVID-19 küresel bazda hemen hemen tüm sektörleri çok hızlı biçimde derinden etkiledi. En çok etkilenen kesimlerden biri de eğitim sektörü oldu. 16 Nisan 2020 tarihinde COVID-19’un etkilerinden kaynaklı olarak 194 ülke okullarını kapatarak yüz yüze eğitime son verdi ve hızlı bir şekilde çevrimiçi eğitime geçiş yapmaya çalıştı. Kim ülkelerin altyapısı buna hazırken, kimileri ise çok sorunlar yaşadı. Şubat 2021 itibariyle 28 ülke hala yüz yüze eğitime ara vermiş durumdaydı. Gelinen noktada ise klasik yüz yüze eğitim yöntemleri, gelişen uzaktan eğitim teknolojileri sayesinde hibrit bir modele doğru eviriliyor. Bu değerlendirmeyi yapan ViewSonic Orta ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Hasan Koçyiğit’e göre, hibrit eğitim modeli hem yeni teknolojileri kullanacak hem de klasik yöntemlerden faydalanacak. “Burada EdTech şirketleri ciddi bir rol oynadı ve bu kargaşa ortamında ücretsiz yazılım, platform, içerik desteği ile bu zorluklara bir nebze olsun destek oluyor” yorumunu yapan Hasan Koçyiğit, “Biz de myViewBoard platformumuzu bu dönem içinde herkese ücretsiz olarak sunduk” bilgisini verdi. Hasan Koçyiğit ile hibrit eğitim dönüşümü ile ViewSonic ürün ve çözümlerinin konumunu ele aldık:
Eğitim teknolojileri son 1 yılda nasıl, hangi yönde bir gelişim sergiledi?
Küresel salgın, eğitim teknolojilerinin içselleştirilmesini hızlandırdı diyebiliriz. Mevcut teknolojilerin kullanımı, salgın nedeniyle arttı. Bu süreçte kullanım amacı eğitim sektörüne yönelik olmayan, pedagojik hedeflerle geliştirilmemiş yazılımlar, insanların sorunlarına hızlı çözüm bulmaya çalışması oldukça anılır oldu. Eğitim odaklı çözümlerin yetersiz kaldığı bir başlangıç oldu diyebiliriz. Ancak ViewSonic, myViewBoard ekosistemi ile eğitim teknolojilerine yıllardır yatırım yapan bir teknoloji şirket olarak, müşterilerinin ihtiyaçlarını anlayarak, çözümlerimizdeki eksikleri hızlıca kapattı ve eğitim odaklı çözümlerini bu yeni döneme entegre etti. Global görsel çözüm sağlayıcısı ViewSonic, eğitim için özel olarak geliştirdiği myViewBoard ekosistemini, salgın döneminde dijital eğitimde yaşanan sorunları en aza indirmek için Türkiye’nin her yerindeki eğitim kurumları ve öğretmenlerin kullanımına ücretsiz olarak açtı. Bu süreçte web sitesinden myViewBoard’a üye olan eğitimciler, sistemden ömür boyu bedelsiz olarak faydalanma imkanına da sahip olacaklar.
ViewSonic, bu yeni normalde ne gibi yenilikleri gerek bölgede gerek Türkiye’de sundu?
Takdir edersiniz ki, yeni normalle beraber tüm sektörlerde de yeni ihtiyaçlar oluştu. Burada hem eğitim hem de iş sektörünün dinamiklerinin bundan sonra eskisi gibi olmayacağı aşikâr. Eğitim tarafında hem yazılımsal hem de donanımsal çözümlerimizle bir ViewSonic Eğitim Ekosistemi çözümlerimize her gün yeni bir güncelleme geliyor. Bu güncellemeler hem yazılımsal hem de donanımsal açıdan gelmeye devam edecek. Profesyonel iş hayatına baktığımız zaman, neredeyse her gün yeni bir firma artık hibrit çalışma düzenine geçeceklerini duyuruyor. Biz de güncel ürün gamımızı hızlı bir şekilde son kullanıcıların yenilenen ihtiyaçlara uyarlamaya başladık. Herkes bir yıldır evden çalıştığı için çalışma alışkanlıklarımız değişti. Dokunmatik ve taşınabilir monitörler, konferans kameralı büyük harici monitörler, grafik tabletler gibi çözümlerimizle tüm sektörlerin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verdik. Hem yazılım hem donanım tarafında çevik bir ekibimiz olması birçok noktada son kullanıcıların taleplerine hızlı bir şeklide cevap vermemizi sağlıyor. Sadece iş ve eğitim değil, ViewSonic olarak aynı zamanda ev eğlence sektöründe de ciddi bir oyuncuyuz. Özellikle insanların evden çıkamadığı dönemde evlerine yatırım yaptığını biliyoruz. Bu yatırımlar tamir tadilat dışında, aynı zamanda teknolojik ürünler olarak da düşünülebilir. Burada giriş seviyesinden başlayarak en üst seviyeye kadar projeksiyon ailemiz ve tüm ihtiyaçlar dikeyi özelindeki monitörlerimizle herkesin ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz.
Ortadoğu ve Doğu Avrupa bölgesinde Türkiye nasıl bir konuma sahip?
Türkiye, Doğu Avrupa’ya kıyasla bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe Avrupa’daki büyük pazarlardan bir tanesi. Tabii nüfus açısından baktığımız zaman bölgenin en büyük nüfusuna da sahibiz. Ancak teknolojik gelişmişliğe ve bilgisayarlaşma penetrasyonumuza baktığımızda, diğer ülkelerle kıyaslandığı zaman yeterince yüksek seviyede değil.