Esnek ve kullanıcı dostu çözümler
Son yıllarda internet erişimine sahip cihazların artışı ile de mobilitenin lider olduğu bir çağ söz konusu. Mobilite, şirketlerin iş süreçlerini ve işi yapış şekillerini önemli ölçüde değiştiriyor. Tümleşik iletişim alanında bulunan mevcut yatırımları korumayı gerçekleştiren Unify, keza çözümlerinin bir problemle karşılaşmadan kullanılmasını sağlayabiliyor.
Hem şirketler hem de kullanıcılar mobilitenin hakim olduğu çağ ile bir dönüşüm yaşıyorlar. Dolayısıyla hizmet ve çözümlerde mobilite ağırlık kazanıyor ve bu eğilim önemini giderek artırıyor. Diğer bir eğilim ise çalışanların kendi cihazlarını şirkette kullanabilmelerini sağlayan BYOD (Kendi Cihazını Getir) terimi. Bu terim, şirketlerin BT kaynaklarını daha iyi yönetmelerini ve şirket içi politikalarına tekrar bakmalarını mecbur kılıyor.
Mekandan bağımsız olan yeni ve esnek çalışma imkanları
Eski ismi Siemens Enterprise Communications olan ve geçen sene Ekim ayında adını değiştiren Unify’ın Türkiye Müdürü Erda Tütüncüoğlu, tümleşik iletişim teknolojilerine ilişkin açıklamalarda bulundu: “Günümüzde mobilite, ölçek fark etmeksizin her kurum için önemli bir faktör haline geldi. Değişen çalışma yöntemleri sonucunda yöneticiler ve çalışanlar, bilgiye her an, her yerden erişmek istiyorlar. Şirket kültürünün de evrildiği bu süreçte özellikle coğrafi olarak farklı yerlerde hizmet veren firmalar, çalışanlarına daha hızlı ulaşıp verimliliklerini artırmayı hedefliyorlar. Mekândan bağımsız esnek ve yeni çalışma olanakları, firmalara operasyon esnekliği ve rekabet gücü de sağlıyor. İletişim yazılımı ve servisleri alanlarında öncü firma Unify, mobilitenin tüm olanaklarını şirketlere sunarak onlara rekabette öne geçme fırsatı sağlıyor.”
İş istikrarı garantiye alınıyor
Günümüz şartlarında her an ve her yerden bilgiye ulaşmanın, iletişim kurmanın bir zorunluluğa dönüştüğünü belirten Unify Türkiye Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Bu gerçeği göz önünde bulunduran ve Siemens’in 170 yıllık güçlü Ar-Ge mirasını taşıyan Unify olarak, kurumların mobiliteden en yüksek şekilde yararlanmasını sağlayan çözümler üretiyoruz. Farklı lokasyonlardaki, bir binadaki ya da çok farklı yerlerdeki insanların tek bir noktada buluşmuşlarcasına haberleşmelerini mümkün kılıyoruz. Bu işi yaparken ses, video, chat, internet, presence management (mevcudiyet yönetimi) gibi iletişim yöntemlerinin tamamını kapsayan bir bakış açısıyla hareket ediyoruz. Ayrıca donanım, yazılım, kurulum, profesyonel hizmetler, kurulum sonrası bakım, eğitim gibi tüm süreçlerde uçtan uca servis mantığıyla yaklaşıyoruz. Bu çözümler tamamen Unify'ın entelektüel birikiminin bir ürünü. Donanımdan yazılıma, Ar-Ge’den yetişmiş insan gücüne kadar kendi kaynağımız. İnsan gücünün önemli bir kısmı da kanal yapısı içinde sertifikalaştırdığımız iş ortaklarımızdan oluşuyor.” dedi.
İş süreçlerini kolaylaşıyor
Unify Türkiye Müdürü Erda Tütüncüoğlu konuyla ilgili ayrıca, “Tüm iletişim gereksinimlerini katma değerli uygulamalar, çözüm ve hizmetlerle kolaylaştırıp verimlilik artıran bir çözüm ve hizmet portföyüne sahibiz. Birkaç çalışanlı şirketlerden coğrafi olarak dünyanın her tarafına yayılmış çok büyük şirketlere kadar çözün sunabiliyoruz. Şirketlerin iş yapış şekillerini basitleştirip verimliliklerini artırarak katma değer sağlıyoruz. 100’ün üzerinde ülkede 10 binin üzerinde çalışanımızla şirketlerin dönüşüm süreçlerinde önemli katkıda bulunuyoruz. Global 500 listesinde yer alan şirketlerin yaklaşık yüzde 75’i müşterilerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.
Evrimsel ve esneklikle gelen verimlilik
Çözümlerini geliştirirken ve şirketlerde uygularken evrimsel ve esnek bir yaklaşım uyguladıkları belirten Tütüncüoğlu, “Bu sayede müşterilerimiz eski sistemlerinden Unify çözümlerine sancılı bir süreçle karşılaşmadan kolayca ve kademeli bir şekilde geçebiliyorlar. Sunduğumuz çözüm ve hizmetlerin odak noktasında, şirketlerin verimliliklerini artırmak bulunuyor. Böylece çalışanlar diğer işlerle uğraşmak yerine sadece kendi işlerine odaklanabiliyorlar. Çözümlerimizin esnekliği ve kademeli bir geçiş sağlaması, şirketlerin mevcut yatırımlarını korumalarını sağlıyor” diye konuşmasını sürdürdü.
Project Ansible ile pazar payı artacak
Son yıllarda kurumlar ve bireylerin iletişim alışkanlıkları üzerine sürdürülen kapsamlı bir araştırmanın sonucu olarak Project Ansible’ı duyurduklarını aktaran Tütüncüoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Çalışanlar artık eskiye oranla çok daha fazla hareket halinde. Akıllı telefonlar ve tabletlerin çalışma hayatında daha çok yer almasıyla birlikte, iletişim farklı kanallar kullanılarak yapılmaya başlandı. Project Ansible, şirketlerin iletişim yeteneklerini günümüz teknolojilerinin sağladığı tüm imkânlarla kullanabilmelerini sağlayan bir platform. Bu platform üzerinden sesli ve görüntülü görüşme, sohbet ve uzaktan ekran paylaşımı gerçekleştirilebiliyor. İlk sürümü bulut tabanlı (SaaS – Servis Olarak Sunulan Yazılım) olacak. Project Ansible, Unify'ın OpenScape portföyünü ve diğer sağlayıcıların kurumsal telefon çözümlerini de kapsayan farklı çözümleri tamamlamak üzere tasarlandı. İlk müşteri denemeleri Ocak ayında başarıyla gerçekleştirilen ve Ekim ayında kullanıma hazır olacak Project Ansible’ın kattığı avantajlar ile pazar payımızı önemli ölçüde genişleteceğiz” dedi.