Esnek ve özgür çözüm Red Hat ile Türkiye’de
İşletim sistemi sağlayıcısı Red Hat, iş ortaklığıyla Türkiye pazarında. _x000D_
Veri depolama, ağ ve güvenlik ürünleri ile ön plana çıkan Prolink, kurumsal alanda dünyanın en büyük açık kaynak kodlu işletim sistemi sağlayıcısı Red Hat’in Türkiye dağıtıcısı oldu. Kurumsal alanı hedefleyen Linux işletim sistemlerinde yüzde 86’lık pazar payına sahip olan ve 550 bin müşterisi bulunan Red Hat’in şimdiki hedefi: Büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşündükleri Türkiye’de bu yıl yüzde 25 oranında büyümek.
2010 yılında 909 milyon dolar ciro elde eden şirketin 2011 ciro hedefi 1 milyar doların üzerine çıkmak. Prolink ile yaptıkları iş ortaklığı sayesinde Türkiye pazarının da buna katkı yapması bekleniyor.
“Seçim şansı ve esneklik sunuyoruz”
Türkiye, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’i kapsayan alanda Türkiye’nin büyümekte olan ve yüksek potansiyele sahip bir pazar olduğunu dile getiren Red Hat Bölge Müdürü Yaniv Leibovitch, Türkiye’de bankalar, finansal kurumlar, üniversiteler başta olmak üzere çeşitli sektörlerden 100’ün üzerinde kurumsal müşteriye sahip olduklarını belirtiyor. Leibovitch: “Açık kaynağa olan talep hızla büyüyor, çünkü müşteriler alternatif arıyor. Daha ucuz, güvenilir ve özgürlükçü çözümler istiyor. Red Hat’in açık kaynak yapısı sayesinde müşterilere seçim şansı ve esneklik sunuyoruz. İşte müşteriler bunu seviyor. Zaten açık kaynağın temelinde yatan mantık da bu” dedi.
Esneklik konusunun önemini vurgulayan Leibovitch: “Dünyanın önde gelen yazılım ve donanım üreticileriyle beraber çalışıyoruz. Bu sayede Red Hat Enterprise Linux’u istediğiniz donanım tabanına sahip bir sistem üzerinde sorunsuzca çalıştırabiliyorsunuz, ana veritabanı sunucusu üzerine kurup çok farklı üçüncü parti yazılımlar yükleyebiliyorsunuz. Biz müşteriyi bir yazılım sağlayıcıya bağımlı hale getirmiyoruz. Çünkü bir yazılım sağlayıcısına bağlı kalmak; satın alma, servis ve destek maliyetlerini çok yükseltiyor” dedi.
“Prolink güvenilir bir iş ortağı”
Leibovitch, Türkiye’de sürekliliği olan, güvenilir ve güçlü bir iş ortağı aradıklarını, sonunda da Prolink’i seçtiklerini söyledi. Leibovitch: “Prolink’in markamızı bu pazarda ileri noktalara taşıyacak profesyonel bir dağıtıcı olduğunu düşünüyoruz. Biliyorum ki onlar mesajımızı yerel pazara ‘Red Hat tarzı’nda taşıyacak” dedi.
Leibovitch, “Gartner’ın verilerine baktığınızda 2014 yılında sanallaştırmanın 25 ile 30 milyar dolar arasında bir hacim getireceği ortaya çıkıyor. Pasta büyük. Biz de Red Hat olarak sanallaştırmayı REV (Red Hat Enterprise Virtualization) ile sunuyoruz. Bu alanda güçlü bir çözüm ortağı olmak istiyoruz” dedi.
Prolink Genel Müdürü Ken Bradley ise bugüne kadar çok sağlıklı bir kanal olmadığından satışın yüksek olmadığını ancak bu yıl Red Hat açısından çok iyi bir yıl olacağını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Müşteriler bir sisteme bağlı kalmak istemiyor ve Red Hat sayesinde biz de müşterilerimize esnek bir alternatif sunma şansı yakalayacağız.”