Exclusive Networks Rubrik işbirliğini duyurdu
Exclusive Networks, Türkiye pazarına sunacağı yeni bütünleşik veri yönetimi platformu Rubrik’in tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.
Exclusive Networks dağıtıcılığını üstlendiği yeni bütünleşik veri yönetimi çözümü Rubrik’i tanıttı. Henüz bir girişim aşamasında olmasına rağmen Lightspeed Venture Partners, Greylock Partners ve bireysel yatırımcıların da desteğini alan Rubrik’in genel merkezi Palo Alto’da yer alıyor. Klasik yedekleme ve kurtarma çözümlerinden kurulum ve kullanım kolaylığı alanındaki getirileriyle ayrılan bir ürün olarak öne çıkıyor. Bir girişim olarak ilk aşamada sanal ortamlara yönelik yedekleme ve kurtarma çözümleri sunan Rubrik aynı zamanda fiziksel sunucuları da destekliyor.
İlk aşamada farklı ihtiyaçlar için dört farklı modeli bulunan Rubrik tümleşik veri yönetimi sistemi, otomatik yedekleme, anında kurtarma, sınırsız kopyalama ve yüksek güvenlikli veri arşivleme gibi özelliklere sahip. Küçük işletmeler için R334, gelişen ve büyüyen BT yapılanmaları için R344, kurumsal BT ortamları için R348 ve yüksek güvenlik standartlarına yönelik ihtiyaçları karşılamak üzere de R528 modeliyle BT profesyonellerinin beğenisine sunuluyor.
Rubrik çözümü depolamadan yönetime kadar yedekleme ve kurtarma ile ilgili tüm noktaları içeren sadeleştirilmiş bir sisteme sahip. Kurtarma işlemi sırasında sıfıra yakın RTO değerleri sunan sistem aynı zamanda rehidrasyon ya da depolama konfigürasyona ihtiyaç duymuyor. Veriler için belirlenen yaşam döngüsü ile yedekleme ve kopyalamanın yanında özel ve genel bulut üzerine arşivlenebilmesine olanak tanıyor. Dağıtık bir mimariye sahip olan Rubrik çözümü, veriyi ve görevleri çizgisel bir ölçeklenebilirlik ve performansla kümeler boyunca dağıtabilen tümleşik bir veri yönetimi çözümü sunuyor.
“Exclusive Networks, veri merkezlerine yönelik çözümlerini genişletmeye devam ediyor.”
Exclusive Networks, güvenlik çözümlerinin yanında son dönemde özellikle BigTech adını verdikleri alanda önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Exclusive Networks Genel Müdürü İbrahim Arslan bu alandaki en yeni iş birlikleri olan bütünleşik veri yönetimi platformu Rubrik’in tanıtım toplantısında Exclusive Networks’ün son dönemde yoğunlaştığı çözümler ve hizmetlerden bahsetti.
İbrahim Arslan, özellikle veri merkezlerine yönelik Sanallaştırma, depolama ve Rubrik örneğinde olduğu gibi bütünleşik veri yönetimiyle birlikte yedekleme ve kurtarma alanlarındaki hizmetlere ve çözümlere odaklandıklarını belirtti. Özellikle Rubrik sayesinde yedekleme ve kurtarma alanında çok büyük yatırım yapmasına rağmen istediği çözümü elde edemeyen kullanıcılar için oyunun kurallarını değiştiren bir çözüm sunabildiklerini ifade etti.
Yedekleme ve Kurtarma alanındaki pazarın dünya çapında 48 milyar dolarlık bir pazar olduğunu ifade eden Arslan, bu alanda henüz çözülemeyen bazı problemlerin de yeni iş fırsatları sunduğunu söyledi. Rubrik’in sunduğu yenilikçi çözümleri ile bilgi teknolojilerine büyük yatırım yapan finans, telekomünikasyon, sigortacılık, küresel şirketler, üretim, perakende, eğitim ve kamu sektörü gibi çok geniş bir alana hitap edeceklerini belirtti. Bu sektörlerde hayati önemi olan verilerin korunması ve bilişim altyapısının kesintiye uğraması halinde hızlıca tekrardan ayağa kaldırılmasının Rubrik çözümüyle oldukça hızlı ve maliyet tasarrufu sağlayacak şekilde yapılabildiğini söyledi.
“Rubrik kullanıcıları uzun süren kurulumlardan kurtarıyor”
Exclusive Networks Satış Direktörü Ali Gündüz, Rubric’in kullandığı teknolojiyi ve sunduğu avantajları anlattı. Rubrik’in geleneksel ürünlerdeki donanım ve yazılımların haftalarca süren kurumlar gibi sorunlardan kurtardığını söyledi. Rubrik’in dengeleri değiştiren bir ürün olduğunu ifade eden Ali Gündüz, Rubrik’in birlikte çalıştığı platformlar hakkında bilgi verdi: “Mevcut durumda VMware ile entegre çalışan Rubrik fiziksel ortamda Windows ve Linux makinelerle birlikte Microsoft SQL, Microsoft Exchange gibi yazılımların da yedekleyebiliyor. Özellikle VMware ile olan entegrasyonunun bir getirisi olarak cihazın kurulum süresi 15 dakikalık bir sürede tamamlanabiliyor. Kurulumdan sonra ise bütün ortamdaki sanal sürücülerin listesi ve bunların ortalama veri boyutu gibi pek çok bilgi görüntülenebiliyor. Bu noktadan sonra kullanıcılar sunucuları için Hizmet Düzeyi Sözleşmesi (SLA) ihtiyacını belirleyerek yedekleme işlemini başlatabiliyorlar. Rubrik aracısız çalışabildiği için kullanıcılara işlemci ve bellek kullanımı açısından avantajlar sağlıyor”.
Rubrik kendi üzerinde veri sıkıştırması ve tekilleştirmesi uygulayabiliyor. Kullanıcılar klasik çözümlere yöneldiklerinde yedekleme donanımı, disk alanı, yedekleme yazılımı gibi maliyetlerle yüzleşirken yazılım ve donanımı bir araya getirebilen Rubrik, maliyet anlamında kullanıcılara büyük getiriler sağlayabiliyor. CPU, çekirdek ya da sanal sunucu adedine bağlı olmayan lisanslama modeli sayesinde kullanıcılara rahatlık sağlıyor.