EY Nexus ile bulut tabanlı iş dönüşüm platformu
Uluslararası danışmanlık, denetim ve vergi şirketi EY (Ernst & Young), son üç yılda teknolojiye, stratejiye ve insana yaptığı yatırımların bir parçası olarak hayata geçirdiği finansal hizmetler sektörüne yönelik çözümü EY Nexus’u duyurdu. Finansal hizmetler sektörü genelinde hızlı sonuçlar sağlamak üzere tasarlanan ve optimize edilen bulut tabanlı iş dönüşüm platformu olan EY Nexus, sektörün gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı dağıtım özelliklerine ve güçlü bir teknik mimariye sahip. EY, ayrıca EY Nexus ile teknoloji ekosistemini daha da güçlendiriyor.
EY Nexus, dünya genelinde sekiz bölgesel teknoloji merkeziyle, 60’tan fazla ürün ve 55 sektör birliğiyle 180 ülkeye hizmet veren olgun bir ekosistemin parçası. EY Nexus’un pazara sunulması bankaların, sigorta şirketlerinin ve varlık yöneticilerinin büyüme odaklı faaliyetlerinin ve sağlayıcıdan bağımsız hizmetleri kullanarak hızlı sonuçlar elde etmelerinin de yolunu açıyor. EY Nexus, halihazırda altı ülkede 40’tan fazla finansal hizmet şirketine destek sağlıyor.
Regülasyonlara uygun yapı
EY Nexus, bölgesel teknoloji merkezlerine ek olarak, yüksek düzeyde düzenlemelere tabi olan sektörler için 14 küresel teslimat merkezi ve beş bulut inovasyon laboratuvarı tarafından destekleniyor. Finansal hizmetler alanındaki oyuncular için modüler ve ölçeklenebilir çözümler geliştirmede söz konusu iki kritik bileşen önem taşıyor. EY Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Levent Atakan, şu değerlendirmeyi yaptı:
“EY Nexus, sektörün her alanına uyum sağlayabilen bir çözüm. Üstelik bunu, mevcut operasyon modelini bozmadan sorunsuz bir entegrasyon sağlayarak gerçekleştirebiliyor. Modern mimariye sahip ve mikro hizmetlerden yararlanan sistem ve uygulamalara yönelik talep artıyor. Şirketler tarafından kullanılan eski ve hantal sistemler, artan düzenleyici baskıları ve değişen müşteri beklentileri; ürün geliştirme, yenilik, karar verme ve iddialı yeni hizmetlerin de aralarında olduğu süreçleri yavaşlatıyor. FinTech ve Insurtech şirketlerinin getirdiği radikal yenilikler, finans alanındaki yerleşik oyuncular için birincil tehdit değil. Asıl risk, veri kaynağını etkin biçimde kullanan hizmet sağlayıcılar tarafından geliyor. Finansal hizmetler sektöründeki kuruluşlar, çeşitli stratejik önceliklerle başa çıkmak için çaba harcıyor. Bu öncelikler arasında ‘Net Sıfır’ hedeflerine yönelik aksiyonlar, özellikle pandemi sonrası artan müşteri beklentileri, pazara yeni giren oyuncular karşısında alınan hamleler ve gelişen teknolojiye uyum sağlama olarak sıralanabilir. Kurumlar ‘tekrar etmeye ve denemeye’, müşterilerini çok yakından tanımaya hazır olmalı ve sektörlerini etkileyen köklü yenilikleri doğru bir şekilde kavramalı.”