Eylül’de gel… Zirve yoluna
Avrasya bölgesi bilişim ve iş profesyonellerinin büyük buluşması bu yıl daha erken gerçekleşecek. 11-13 Eylül 2012 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi-Sütlüce İstanbul’a taşınan ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi daha büyük, daha zengin ve yenilikçi içeriğiyle hem profesyonellerin hem de meraklıların ilgisini çekecek. Haliç Kongre Merkezi, 11-13 Eylül tarihlerinde Avrasya’nın en büyük uluslararası etkinliğine ev sahipliği yapacak. Geçen yıl büründüğü uluslararası kimlikle tam anlamıyla bilişim sektörünün şemsiye etkinliği haline gelerek farklı bir boyuta taşınan “ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi’12”; devlet, hükümet, siyasi temsilciler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, bilişim şirketleri, bilişim sektörünün üst düzey temsilcileri, işinde bilişimi kullanan, bilişime yatırım yapan diğer tüm sektörlerdeki bilişim profesyonelleri, akademisyenler ve medyayı biraraya getirecek.
Bu yıl geçmiş yıllara göre en zengin içerik ve en fazla eşleştirme – buluşturma toplantılarına ev sahipliği yapacak olan “12. Uluslararası Bilişim Zirvesi”, “Sonraki Adım” ana teması ile teknolojinin değiştireceği; 10 yıl sonraki iş ve yaşam şekillerine hazırlanmak için yarından itibaren atılması gereken adımları vizyoner bakış açıları ile ortaya koyacak.
Ana tema çerçevesinde gündelik hayatta bilişim teknolojilerinin dokunduğu alanları da içine alan etkinlikler, uygulama seminerleri, forumlar, sektörel konferanslar, buluşturma-eşleştirme toplantıları ve Sonraki Adım etkinlikleri ile zirve, çok yönlü, geniş kapsamlı bir içeriği katılımcılarıyla paylaşacak. Aynı zamanda zirve, bu yıl farklılaşan yapısıyla sezonun ilk etkinliği olarak Türkiye’nin en büyük kongre merkezinde kapılarını profesyonellere ve meraklılara açacak.
“ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi’12”de bu yıl en büyük farklılığın; kazandığı uluslararası kimlikle artık pek çok paydaşı biraraya getiren şemsiye bir etkinlik olması olduğunu vurgulayan İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, bu yıl zirve ile ilgili diğer önemli noktaları da şöyle sıraladı: “ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi’12” bir bilgilendirme ortamı olmasının yanı sıra aynı zamanda etkin ve yüksek nitelikli bir buluşturma (networking)-eşleştirme platformu haline geliyor. Ayrıca bakanlıklar, kamu kuruluşları, ulusal ve uluslararası STK’larla işbirliğimiz var. Ulusal ve uluslararası networking alanları katılımcılarımızın her alana yönelik olarak buluşup biraraya geldiği sektörel iş çözümleri, teknolojiler konusunda tema alanları ve bu tema alanlarına yönelik networking ortamlarında birebir toplantılar gerçekleştirilebileceği bir paylaşım ortamı sunuyor. Diğer yandan Sonraki Adım etkinlikleri ile gündelik hayata dokunan bir etkinlikler bütününe ev sahipliği yapması ve en büyük kongre merkezinde sezonun ilk buluşması olarak gerçekleşecek olması geçmiş yıllara göre önemli farklılıklar.”
Geleceğe hazırlanmak için yarının ilk adımı zirvede atılacak
“12. Uluslararası Bilişim Zirvesi”nin bu yılki “Sonraki Adım” ana temasına da değinen Taşdemir, bu temayı seçme nedenlerini aktarırken teknolojinin gelişim hızının bizleri gelecek on yıldan ziyade yarın ne yapmamız gerektiği konusunda tetiklediğine dikkat çekti. Geçmişte, on-yirmi yılda yaşanan gelişmelerin hızla gelişen teknoloji ile artık bir-iki yılda gerçekleştiğini hatırlatan Taşdemir, “Dolayısıyla bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin gelecek on yılını ya da yirmi yılını hayal ederken yarın ne yapmamız gerektiği konusu daha fazla önem kazanıyor. O nedenle de bir sonraki adımımızın ne olacağını bilmemiz gerekiyor. Kendimizi, kurumlarımızı, sektörümüzü, ülkemizi geliştirmek adına hemen yarın ne yapmalıyız öncelikle bunu bilmemiz gerekiyor. O nedenle biz bu yıl bir sonraki adımımızı bilmemiz gerektiğini anlatmak için “Sonraki Adım” temasıyla yola çıktık. Yarın atılacak sonraki adımın ne olduğu da zirvede yanıt bulacak. Zirve, yarın bu bilgileri uyarlayabilmemiz için hepimize bir yol haritası çizecek” dedi.
Teknolojide ve uygulamalarda sıcak gündem tartışılacak
Bu yıl zirvede pek çok farklı başlıkta sonraki adımın neler olacağının sorgulanacağına dikkat çeken Taşdemir, sonraki adımın sorgulanacağı farklı başlıkları da şöyle özetledi: ”Biz teknolojilerdeki, iş çözümlerindeki, uygulamalardaki gündem konularını ele alacağız. Bunları konferanslar ve forumlar şeklinde konuşağız. Teknolojideki sıcak konular olarak ‘Büyük veri, mobil, bulut bilişim ve sosyal medya’dan oluşan dört ana konuya odaklanılacak. Bunların yanı sıra uygulamalardaki sıcak konular, sektörel konferanslar, bilişim sektörünü geliştirme forumları ve farklı forumlarımız var. Sektörel konferanslarda telekom, savunma, sağlık, finans yer alırken, uygulamalar başlığında ise özellikle e-ticaret, dijital oyun, akıllı şehirler (şehirleşme), başlıklı forumlarımız olacak. Sivil toplum örgütleri işbirliği ile gerçekleştirilecek Bilişim Sektörü Geliştirme Forumlarımız ayrıca Ulusal Bilgi Güvenliği Forumu’muz olacak. Uygulama Seminerleri başlığında ise Girişimci, Ar-Ge ve Teşvikleri Uygulama Seminerleri ve yeni başlayanlar için Dijital Pazarlama Uygulama Seminerleri de gerçekleşecek.”
Eşleştirme ve buluşturma toplantıları öne çıkacak
Bu yıl özellikle zirvenin networking alanları ile eşleştirme – buluşturma toplantılarına ev sahipliği yapacağını da vurgulayan Taşdemir, “Bizim tüm katılımcılarımızın kendi uzmanlık alanlarında diledikleri kişilerle iletişim halinde olması için özel networking alanlarımız olacak. Bu alanlarda katılımcılarımız diledikleri kurumlar ve şirketlerle birebir toplantılar gerçekleştirecek. Diğer taraftan eşleştirme toplantıları ise devletin üst düzey kurumlarının desteği ile Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Körfez Ülkeleri ve Balkan Ülkelerinin yanı sıra Avrupa’dan gelecek olan bilişim dünyasının yöneticileri, kamu kurumları ve farklı sektörlerdeki temsilciler ile Türk bilişim sektörü arasında işbirliklerini başlatmak amacıyla organize edilecek” açıklamasını yaptı.
Geleceği bugünden planlamak isteyen profesyoneller ve teknoloji meraklılarını bekliyoruz
“Sonraki adım” teması ile ele alınacak ve uzak geleceği yakına dönüştürecek konulardan haberdar olmak ve geleceğini bugünden planlamak isteyen tüm sektörlerin profesyonelleri ve teknoloji meraklılarının zirvede olmaları gerektiğini belirten Taşdemir, zirveye kimler katılmalı sorusuna da, “Vizyoner konuşmacıları ve fikir liderlerini dinlemek isteyenler, işinde ve gündelik yaşamında teknolojiyi hayatının değişmez bir parçası olarak görenler, pazarlama, finans ve bankacılık, medya, telekom, kamu, perakende, lojistik, üretim, sağlık ve bilişim sektörü yöneticileri ve çalışanları, işini büyütmek isteyenler, mobil işimin bir parçası diyenler, oyun benim işim diyenler mutlaka katılmalı. Sonraki adım etkinlikleri ile meraklıları, vizyoner konuşmacılarımız ve fikir lideri konuklarımız, ülkemizdeki ve bölgedeki bilişim ve iş profesyonelleri, akademisyenler, girişimciler/yatırımcılar, araştırmacılar, medya profesyonelleri, siyasiler ve kamu sektörü profesyonelleri ile buluşturuyoruz” şeklinde yanıtladı.
ICT Summit Eurasia Ödülleri ikinci kez zirvede sahiplerini bulacak
Bilişim sektörü şirketlerinin bulundukları ülke sınırları dışında ve bir işbirliği kurarak gerçekleştirdikleri başarılı projelerin ödüllendirildiği ICT Summit Eurasia Ödülleri, bu yıl da sahiplerini zirvede bulacak. Son başvuru tarihinin 6 Temmuz 2012 olarak belirlendiği ödüllere başvuru için geçen yıl olduğu gibi projelerin 2012 yılı içerisinde hayata geçirilmiş ve halen kullanımda olması özelliği aranıyor. Ödüller finale kalan tüm şirketler de ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi’12’ye ücretsiz katılım ve tanıtım olanağı elde ediyor. Zirve ve ödüller ile ilgili ayrıntılı bilgiye de www.bilisimzirvesi.com.tr adresinden erişilebiliyor.