Fatura süreçleri de buluta taşındı
Bulut tabanlı finansal yönetim sistemi Paraşüt.com, şirketlerin tüm fatura ve finansal işlemlerini internet üzerinde gerçekleştirmelerine imkân tanıyor.
Paraşüt.com üzerinden fatura gönderiminden ödeme almaya kadar, tüm süreç tamamlanabiliyor. Paraşüt.com kurucu ortağı ve CEO’su Sean Yu, bulut tabanlı finansal yönetim sistemi Paraşüt’ün kullanıcı profilinin, hizmet sektörü ağırlıklı olmakla birlikte çok geniş bir yelpazeye yayıldığını anlattı. Yu, önümüzdeki dönemde bu çeşitliliği daha da artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Bulut tabanlı finansal yönetimin e-ticaret habitatına önemli katkılar sağlayacağını düşünen Yu, “E-ticaret siteleri, Paraşüt.com’un yakın zamanda açtığı Uygulama Programlama Arayüzü (API) sayesinde Paraşüt Finansal Yönetim Sistemi’ni kendi altyapılarıyla bütünleştirerek faturalandırmayı gerçekleştirebilecekler. Bu hizmet paket programlara oranla önemli bir hız ve kolaylık sağlıyor. E-ticarete henüz adım atmamış hizmet sektörü şirketlerini de Paraşüt sayesinde e-ticarete kolay bir geçiş yapabilecek, internet üzerinden fatura ve tahsilat işlemlerini gerçekleştirebilecekler” diyor.
Bulut tabanlı teknolojiler hızla yaygınlaşırken, mobil cihazlar da veri erişiminin vazgeçilmez araçları oldu. Kullanıcıların, finansal bilgilerine Android ile iOS tablet ve telefonlardan da mekan ve zamandan bağımsız olarak kolayca ulaşabileceklerini ifade eden Yu, mobil platformu da önümüzdeki aylarda devreye almayı planladıklarını söyledi. Yu, mobil uygulamanın özellikle çok seyahat eden ya da müşteri ziyaretleri yoğun olan kullanıcılar için hayatın vazgeçilmez bir parçası olacağına inanıyor.
Faturalar elektronik ortama kolayca taşınıyor
Paraşüt.com kurucu ortağı ve CEO Sean Yu, “Bildiğiniz gibi halihazırda zorunluluk kapsamında olmayan şirketlerin e-faturaya geçişleri 2016 yılına kadar isteğe bağlı. Temmuz ayında e-Fatura hizmetimizi devreye alacağız. Böylece e-Fatura’ya geçiş yapan kullanıcılarımız, Paraşüt aracılığıyla e-Fatura gönderip alabilmeye başlayabilecekler. Bu sayede faturaları zamanında yerine ulaşırken, iş süreçlerindeki verimliliği artacak, finansal ve muhasebesel işlemleri hızlanacak. E-Fatura sistemine geçmiş bir kullanıcımız, faturasını elektronik olarak oluşturup müşterisine anında gönderebilecek ve hatta isterse kredi kartı ile tahsilatını çevrimiçi olarak gerçekleştirebilecek. Faturalama ile başlayan tüm bu süreci kullanıcılarımızın kolayca elektronik ortama taşımasına, otomatikleştirmesine ve raporlamasına olanak tanıyoruz. E- fatura sürecinin kısa vadede geçmeyen kullanıcıları için de çözümleri olduğunu ifade eden Yu, yakın zamanda fatura yazdırma ve PTT ile gönderim hizmeti vermeye başlayacakları bilgisini verdi ve ekledi:
“Bu hizmetimiz, özellikle fatura adedi yüksek olan kullanıcılarımız için çok rağbet edilen katma değerli bir hizmet olacak. Onları hem operasyonel yükten kurtaracak, hem de maliyet avantajı sağlayacak.”
“Bankalarla bütünleşik bir sistem olacak”
Yu, planları üzerinde konuşurken diğer finans kurumlarıyla da uyumlandırılacağını açıklayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Sistemimizi Türkiye’nin önde gelen büyük bankalarıyla uyumlu hale getireceğiz. Bu da, müşterilerimizin mevduat hesapları ve kredi kartlarındaki hareketlerin Paraşüt üzerinden gerçek zamanlı takip edilebilmesine olanak tanıyacak.”
Şu an sadece Türkiye pazarına odaklı ve ülkemiz mevzuatına uygun şekilde tasarlanarak hizmet veren Paraşüt’te TL dışındaki para birimleriyle işlem yapılamıyor.
Yu ödeme güvenliğiyle ilgili olarak, “Bankaların internet ortamında kullandıkları standartlarda şifreleme yapıyoruz. İnternet üzerinden güvenli veri iletişimi sağlayan SSL protokolünü kullanıyoruz. Öte yandan tahsilat ve ödemelerde kredi kartı bilgilerinin güvenli bir ortamda aktarımını sağlayan PCI Veri Güvenliği Standardı ile uyumlu bir çözüm ortağı ile çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. Güvenlik konusunda yenilikçi ve hassas olduklarını ifade eden Yu, “Diğer alanlarda olduğu gibi güvenlik konusunda da her zaman en yeni teknolojileri kullanıyoruz. Ayrıca güvenlikle ilgili tüm güncellemeleri yakından takip ediyor, gerekli değişiklik ve güncellemeleri hızla yapıyoruz. Çok yakında bankaların da kullandığı 2 aşamalı kimlik doğrulama özelliğini devreye alacağız” diyerek yenilikleri yakından takip etmenin öneminin de altını çizdi.