Fikirler bulutta yarışacak
İTÜ Çekirdek Projesi, bu sene 2012’nin başarılı girişimi Imona Teknoloji ve 12 öncü üniversitenin işbirliğiyle bulut bilişim alanına özel ‘Bulut Bizden’ kategorisini açıyor. ‘Bulut Bizden’ kategorisi içerisinde girişimciler tüm altyapı ihtiyaçlarını İTÜ Çekirdek ve paydaşlarının destekleriyle karşılayacak. Böylelikle girişimciler sadece ‘bulut’ ortamında yazılım çözümleri geliştirmeye ve bilişim sektöründe yerli katma değer yaratmaya odaklanacak.
Buna göre girişimciler, İTÜ Çekirdek Yarışması’nın 2012 yılı 1.’si olan Imona Teknoloji’nin geliştirdiği yeni nesil, web tabanlı yazılım geliştirme platformunu (imonacloud.com) kullanarak yazılım çözümlerini geliştirecekler. Geleneksel yöntemlere göre daha hızlı ve daha kolay bulut tabanlı uygulamalar geliştirmeye olanak tanıyan bu teknoloji sayesinde girişimciler hayallerini gerçeğe ışık hızında dönüştürürken, ihtiyaçları olan hosting hizmetlerine, pazar yeri hizmetlerine ve teknik altyapıya İTÜ Çekirdek’in Bulut Bizden Paydaşları, (İşNet, Microsoft, CloudTurk, Daha.net, Sadece Hosting) ve teknik destekleri aracılığıyla erişebilecekler. Eğitim, danışmanlık ve de çalışma alanı ihtiyaçlarını ise İTÜ Çekirdek bünyesinde ücretsiz olarak karşılayabilecekler.
Teknoloji paydaşları ile işbirliği
Dereceye giren ekipler, kendi geliştirdikleri iş uygulamalarının telif haklarını elde edecek ve yarışmanın ardından, paydaş bulut platformları üzerinden ürünlerini müşterilerine sunmaya hak kazanacaklar. Ayrıca yarışma sonrasında da altyapı maliyetleri konusunda desteklenecekler. Kazananlar, ImonaCloud Pazaryeri’nde kendi yazdıkları uygulamaları müşterilerine sergileyebilecek ve yarışmanın ardından müşterileri ile buluşarak uygulamalarını geniş pazarlara ulaştırma imkanı yakalayacaklar.
İTÜ Çekirdek’in Türkiye’nin önde gelen 12 üniversitesi ile hayata geçirdiği “Bulut Bizden” yarışma kategorisine destek veren üniversiteler; İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi olarak sıralanıyor.
İTÜ Çekirdek; buluta veya büyük veri konularına yönelik proje geliştiren tüm girişimcileri ‘Çekirdek Genel Kategori’de desteklemek için teknoloji paydaşları ile hazırlıkları da tamamladı. Çekirdek’in teknoloji paydaşları Microsoft ve SAP, Çekirdek girişimcilerine teknik altyapıları, danışmanlık hizmetleri ve geniş müşteri ağlarıyla destek sağlayacak. Microsoft’un buluta dair tüm hizmetlerini kapsayan Windows Azure, Çekirdek girişimcilerinin sınırsız kullanımına açılacak. Microsoft ayrıca tüm teknik eğitim, danışmanlık ve pazara çıkış aşamalarında yarışmacılara desteklerde bulunacak. SAP ise Big Data, tahminleme ve gerçek zamanlı analitik uygulama geliştirme platformu olan HANA’yı Çekirdek girişimcilerinin kullanımına açacak. Teknik içerik, sektöre ve girişimciliğe yönelik tüm eğitim konularına SAP yarışmacılarla deneyimlerini paylaşacak.