Fintech ihracatında yeni konum Gürcistan
İnovatif fintech çözümleriyle elektronik para şirketi Birleşik Ödeme, yurtdışı operasyonlarına Gürcistan pazarı ile devam ediyor. Bölgenin lider fintech’i olma vizyonu kapsamında Romanya ve Azerbaycan’da faaliyetlerini sürdüren Birleşik Ödeme, Gürcistan’daki yeni ofisi ile uluslararası para transferi, kiosk ve akıllı kasa alanlarında hizmet verecek. Türkiye ile Gürcistan arasında güçlü bir bağ olduğunu belirten Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler, “Fintech’in her alanında faaliyet gösteriyoruz. Ön ödemeli kart ve dijital cüzdan, online/offline tahsilat, uluslararası ve yurt içi para transferi, kiosk, akıllı kasa ve sadakat programları olmak üzere beş hizmet grubunda ürün sunuyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası arenada bu kadar geniş yelpazede hizmet sunan fintech sayısı çok az, Gürcistan’da ise hiç yok. Dolayısıyla, attığımız bu yeni adımla Gürcistan’ın FaaS (Fintech as a Service) alanındaki ilk yabancı şirketi olarak pazara giriş yaptık. Bölgesel olarak önemli bir konuma sahip olan Gürcistan’da yürüteceğimiz faaliyetler sayesinde hem farklı pazarlarda oyuncu olarak yer alma fırsatı elde edecek hem de Türkiye’nin teknoloji gücünü yurtdışına taşıyacağız. Gürcistan Ülke Müdürümüz Nino Chedia ile hedefimiz iki yıl içinde pazarın ilk üç oyuncusundan biri olmak” dedi.
Oxford Üniversitesi yüksek lisans mezunu ve finans alanında MBA’yi bulunan, Gürcistan’ın en büyük sigorta şirketlerinden birinde CEO’luk yapmış olan Birleşik Ödeme Gürcistan Ülke Müdürü Nino Chedia, “Gürcistan; tüketicilerin ve işletmelerin ödeme yapma şeklini kolaylaştıran yenilikçi ürün ve çözümlere adapte olmaya açık. Ülkede internet penetrasyonu yüzde 69 seviyelerinde ve finansal çözümler alanında hizmet veren fintech şirketlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bölgenin önemli bir fintech oyuncusu olmaya hazırlanan Birleşik Ödeme, Gürcistan’daki FaaS (Fintech as a Service) alanındaki ilk yabancı şirket” dedi.
Son 3 yılda yüzde 300’lük büyüyen ve Finberg ile Oyak Portföy Girişim Sermayesi Fonları’ndan aldığı yatırımlarla Birleşik Ödeme, önümüzdeki dönemde Gürcistan’da e-para lisansını alıp ülkedeki varlığını yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Şu anda Romanya, Azerbaycan ve Gürcistan’da faaliyet gösteren ve 50 milyar işlem hacmi ile 15 milyon son kullanıcıya sahip olan Birleşik Ödeme, iki yıl içinde gelirlerinin yüzde 50’sini de yurtdışından elde etmeyi hedefliyor.