FinTech sektörünün üç ismi Amani AI’ın danışma kurulunda
Türkiye, Ortadoğu ve Afrika pazarları için esnek ve tamamen modüler bir kimlik doğrulama platformu oluşturma vizyonuyla kurulan FinTech girişimi Amani AI, sektörün güçlü isimlerinden oluşan danışma kuruluyla operasyonlarına hız verdi. Finansal teknolojiler alanında yapay zeka destekli çözümler sunarak uzaktan müşteri edinimini sağlamayı, banka ve finansal kurumlarda iç ve dış sahtekarlığı azaltmayı, maliyetleri önemli ölçüde düşürmeyi ve müşteri deneyimini geliştirmeyi amaçlayan Amani AI; Türkiye finansal teknolojiler sektörünün önemli isimleri Dijital CEO Dr. Soner Canko, Fineksus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak ve FinTech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı’yı danışma kurulu üyesi olarak atadı. Türkiye FinTech ekosisteminin üç önemli ismi, Amani’nin Türkiye’deki büyüme stratejilerine katkı sağlamaktan sorumlu olacak.
Kariyerine 1990 yılında başlayan Soner Canko, sırasıyla Procter & Gamble, Citibank, HP, Bileşim A.Ş. ve First Data gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2010’da Ziraat Bankası Bireysel Bankacılık, Operasyonlar ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Canko, 2011-2020 arasında ise Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.
30 Nisan 2020’de BKM’deki görevinden ayrılan Dr. Soner Canko, FinTech İstanbul Kurucu Üyeliği ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Yönetim Kurulu Üyeliği’nin Blockchain Türkiye Platformu’nun da eş başkanlığını yürütüyor.
Kariyerine 1989 yılında başlayan Mehmet Ali Tombalak, Fineksus’dan önce sırasıyla Probil, Eastnets ve Netaş gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.
2002’de Fineksus’u kuran Tombalak halen 29 ülkede ödeme işlemlerinden kara paranın engellenmesine kadar uçtan uca çözümler sunmak için yazılım ve hizmet sağlayan operasyonu yönetiyor.
FinTech İstanbul’un Kurucu Ortağı Prof. Dr Selim Yazıcı,
aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde Sigortacılık Bölümü‘nde 2009-2016 yılları arasında misafir öğretim üyesi olarak “E-Sigortacılık” dersini veren, 2019’dan bu yana misafir öğretim üyesi olarak Özyeğin Üniversitesi Financial Engineering and Risk Management (FERM) Yüksek Lisans Programı’nda Financial Technologies dersini verirken, Girişimcilik, Finansal Teknolojiler, Dijital Sigortacılık, Proje Yönetimi, İş Sürekliliği Yönetimi, İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik ve Örgütsel Davranış konularında da dersler vermekte.