Fon desteğiyle yeni projeler hayata geçiyor
HP, geçtiğimiz yıl nitelikli teknoloji profesyoneli yetiştirilmesine destek olma hedefiyle Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki üniversitelerde ‘Eğitimde İnovasyon 2009 Fonu’ girişimlerini başlatmıştı. Bu fon kapsamında geçtiğimiz yıl, EMEA bölgesinden başvuruda bulunan 50 eğitim kurumu içinden dört Türk üniversitesinin her biri 100 bin dolar değerindeki fonu ve bir Türk akademisyen de HP Laboratuvarları İnovasyon Araştırmaları Ödülü kazanmıştı. 2009 yılında projeleriyle fondan yararlanmaya hak kazanan üniversiteler; Boğaziçi, İnönü, Pamukkale ve Selçuk üniversiteleri olmak üzere sıralanıyor. HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, bu dört üniversitede gerçekleştirilen eğitim projelerinin sonuçlarını görmek üzere üniversitelere ziyaretlerde bulunuyor. Bu kapsamda HP Türkiye, fon girişiminin katettiği mesafeyi Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Binası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısıyla paylaştı.
Etkinlikte Boğaziçi Üniversitesi’nin fon girişimi kapsamında gerçekleştirdiği ‘Mühendislik Derslerinde Sınıfta Tasarım’ projesi hakkında bilgi verildi. Mühendislik derslerinin sınıfiçi faaliyetlere katılımla etkin hale getirilmesini sağlayarak öğrencilerin tasarım becerilerini geliştirmelerini hedefleyen proje hakkında bilgi veren Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Suzan Üsküdarlı: “Bilgisayar mühendisliğine gelen öğrencilerin bir çoğu daha önce programlama yapmamış oluyor. Bölümde her yıl 350 öğrenciye verdiğimiz temel lisans dersi olan ‘Programlamaya Giriş’ kapsamında öğrenciler, bilgisayar dillerini, programlamayı ve tasarım yapmayı aynı anda öğrenmek durumunda kalıyorlar. Teorik ders anlatım formunda öğrenciler derste öğrendiklerini uygulamaya geçiremedikleri için öğrencilerin konuyu anlayıp anlamadıklarını ölçümleyemiyorduk. Bu yıl, HP Tablet PC’ler üzerinde öğrencilerle senkronize bir biçimde tasarım ve uygulamaları gerçekleştirerek hangi noktalarda hatalar yapıldığını sınıf içerisinde anlık olarak tespit edip eksikleri sınav öncesinde giderebilecek pilot bir çalışma yapılmıştır.
Eğitim kalitesinin artması için mühendislik derslerinde kullanabileceğimiz açık kaynak kodlu uygulamaların artmasını arzu ediyoruz” dedi.
HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ise konuyla ilgili olarak; “Bu tür projeleri, teknoloji alanında uzman sayısının artmasına katkıda bulunacağı için desteklemeye devam ediyoruz, Türkiye’de dört üniversitede bu hedefimizin hayata geçmiş olmasından gurur duyuyoruz” dedi.