Fuar ve seminerler daha verimli hale geliyor
Bilkent Cyberpark’ta bulunan Artı İnovasyon tarafından geliştirilen bir telefon uygulaması olan Chain Network Builder, pek çok girişimci adayına örnek olacak nitelikler taşıyor.
Artı İnovasyon’un bir ürünü olan Chain Network Builder, seminer, fuar gibi organizasyonlarda çevredeki profesyonellerle iletişimin daha kolay kurulmasını sağlıyor. Artı İnovasyon Kurucu Ortağı Kemal Apaydın, ‘Chain’in oluşum süreci hakkında şu bilgileri verdi: “Bilkent Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Üniversitedeyken ekip arkadaşlarımla pek çok farklı projemiz olmuştu ve bu projelerden deneyim elde ettik. O süreç içinde seminerlere, fuarlara gidiyorduk ve şunu gözlemledik: Çevrenizde binlerce insan var. Gün içinde 2-3 kişiyle ancak tanışıyorsunuz. Bu da çok verimsiz bir durum. Endüstri mühendisliğinde bizi daha verimli olmaya teşvik ederlerdi ve bu makineler üzerinde olurdu. Biz onu değiştirdik. Fuarları, seminerleri, insanların bulunduğu yerleri daha verimli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bunu ne şekilde yapabiliriz? Bu insanlar biraraya gelirse belki birlikte iş potansiyeli doğabilir dedik. Alanınızda bir kişiyle iş yapabilseniz bile büyük kârlar elde edebilirsiniz. Böylece bu uygulamayı geliştirdik. Kendi içimizde bir ağ oluşturuyoruz. Tasarımı, yazılımı bize ait. Bize daha çok, yurtdışı temsilcisi misiniz diye soruyorlar. Tamamıyla biz oluşturduk; bu bir akıllı telefon uygulaması ve çevrenizde bulunan insanları görmenizi sağlıyor. Akıllı telefonunuz varsa ücretsiz bir şekilde indirebiliyorsunuz.”
Yazılımda Ar-Ge üzerine projeler gerçekleştiriyoruz
Apaydın, ‘Chain’in sağladığı kolaylıklar konusunda; “Fuar süresince çevremizde bulunan binlerce kişinin, teker teker hangi işle uğraştığını bilmek çok zor. Fuarlarla birlikte seminerlerde de aynı problem mevcut. Pek çok seminerde katılımcıların büyük bir çoğunluğu yanında oturan kişiyi bile tanımaz. İşte bu noktada ürünümüz telefon aracılığıyla insanların birbirleri hakkında bilgi edinebilmesini ve iletişime geçebilmesini sağlıyor. ‘Chain’ sadece fuar veya seminer ziyaretçisi tarafından değil, katılımcı şirketler tarafından da kullanılabilir. Anlık mesajlaşma özelliği sayesinde çevrenizde bulunan, tanışmak istediğiniz kişilerle hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Gizliliğe çok önem veriyoruz, siz izin vermediğiniz sürece başkası sizi göremez. Başta sizin izin vermeniz gerekiyor. Gösterdiğiniz şeyi de siz belirliyorsunuz. Kendi profilinize ne yazarsanız o görünüyor” dedi.
‘Chain’ dışında da ürünleri olduğunu kaydeden Apaydın, “Artı İnovasyon olarak Bilkent Cyberpark içindeyiz. Yazılımda Ar-Ge üzerine projeler gerçekleştiriyoruz. Diğer projelerimizin de Türkiye çapında aldığı dereceler var” şeklinde konuştu.
‘Chain’ organizasyon şirketlerine büyük yarar sağlıyor
Kemal Apaydın, ‘Chain’in başlı başına bir Ar-Ge olduğunu söyleyerek “Şu an ürünün yurtiçinde başka bir benzeri yok. Katılımcıların yeteneklerini de görüyorsunuz. Örneğin; “Ben yazılımcı arıyorum” diyorsunuz. Uygulama; o seminer ve fuara özel. Orada olmanız lazım. Dışardan kimse göremez. Sınırladık. Biri sizinle iletişime geçmek istediğinde 5 dakika içinde fuaye alanında buluşabilmeniz lazım. Böyle bir ağ yarattık. Binden fazla üyemiz bulunuyor. İş modelimizi organizasyon şirketleriyle oluşturuyoruz çünkü onlara büyük yarar sağlıyor. Şirket içinde, teknik tarafla ve satış tarafını çok güzel ayırdık. Böyle olunca çok iyi bir denge oluşuyor. Yazılım sektörü çok yeni ve genç. Piyasaya yeni fikirlerle yeni bir katma değer yaratıyoruz. Ankara’da anlaştığımız organizasyon şirketleri dışında İstanbul şirketleriyle de anlaşmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.getchain
https://itunes.apple.com/us/app/chain-network-builder/id743728025?mt=8