Future Learning 4. kez kapılarını açıyor
İlki 2004 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler Konferansı (International Future-Learning Conference on Innovations in Learning for the Future) 4. kez kapılarını araştırmacı, eğitimci, kamu ve özel sektör çalışanlarına açıyor. İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye Bilişim Derneği’nin birlikte gerçekleştirdikleri ve iki yılda bir yapılan konferans, katılımcılarını 14 Kasım’dan itibaren üç gün boyunca İstanbul Üniversitesi’nin tarihi atmosferinde ağırlayacak.
Konferans iş dünyası ile akademi dünyasını bir araya getirerek son dönem gelişmeleri tartışacak ve gelecekte sektörün neler beklediğine dair kılavuzluk yapacak. Organizasyonun uluslararası nitelikte olması Türkiye ve diğer ülkelerdeki çalışmaların farklılık ve benzerliklerini ortaya çıkarabilme fırsatı da sunmakta.
Ayrıca konferans boyunca şirketler; projelerini ve ürünlerini iş ve eğitim dünyasıyla paylaşabilecekleri platforma sahip olacaklar. Otuzdan fazla ülkeden katılımın gerçekleşeceği, yetmişten fazla bildirinin sunulacağı organizasyonda; Prof. Alessandra Briganti, Prof. Sushil Sharma, Prof. Danguole Rutkauskiene, Francois Nankobogogibi alanında uzman davetli konuşmacılar önemli konulara değinen konuşmalar yapacaklar.
Prof. Alessandra Briganti, Marconi Üniversitesi (The Università delgi Studi Guglielmo Marconi, İtalya) Rektörü olup aynı zamanda GUIDE Topluluğu (Global Universities In Distance Education Association) Genel Sekreterliği görevini yürütmekte. Konferansta “USGM deneyimleri: Üç boyutlu sanal laboratuvarlar ve öğrenmede yeni sınır” başlıklı bir sunum yapacak. Diğer bir konuşmacı ise ABD’den Prof. Sushil Sharma BallState Üniversitesi Bilgi Sistemleri’nde Dekan Yardımcısı olarak görev yapmakta ve “E-öğrenmenin değişen çehresi” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Litvanya’dan Prof. Danguole Rutkauskiene Kaunas Teknoloji Üniversitesi’nde Regiona lDistance Education Öğrenci Merkezi’nde yöneticilik yapmakta. Rutkauskiene “Avrupa’da Uzaktan Eğitim” başlıklı bir sunum yapacak. ABD’den Dünya Bankası Avrasya GDLN (Global Development Learning Network) Koordinatorü Francois Nankobogodaise “İş Dünyasında e-öğrenme ipuçları” konusunda görüşlerini paylaşacak.
FutureLearning 2012 konferansında bildirili katılımla kayıt 350 TL, katılım 300 TL, dinleyici katılımı 100 TL ve öğrenci katılımı 50 TL olarak ücretlendirilmekte. Konferans ile ilgili ayrıntılı bilgi, duyuru ve kayıt işlemleri için Future Learning 2012 resmi web sitesi http://www.futurelearning.org.tr ziyaret edilebilir.