Gaziantep’te BT rüzgarı esti
BT Vizyon toplantıları 31 Mart'ta Gaziantep'de bilişim sektörü temsilcileri ile iş dünyasını biraraya getirdi. Divan Gaziantep'de gerçekleştirilen toplantıda doküman yönetimin ve veri yedeklemeden giyilebilir teknolojiye, e-ticaretten yeşil teknolojiye uzanan birçok başlıkta yetkili isimler bilgiler paylaştı. Orion Teknoloji gibi Gaziantep merkezli teknoloji şirketleri de çözümlerini etkinlik alanında katılımcılara gösterme, projeleri hakkında ziyaretçileri bilgilendirme imkanı buldu. Ansa, BTburada.com, Canon, Fins, Quadro, Hidrojen ve Pikare'nin sponsor olduğu etkinlikte açılış konuşmasını Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık yaptı. Gaziantep’in üretim, ihracat, istihdam gibi başlıklarda rakamlarını katılımcılarla paylaşan Eyüp Bartık, ekonominin ana motoru halini alan bilişimin Gaziantep için önemini şu sözlerle anlattı:
“Türkiye’de en çok girişimcisi olan, bu potansiyeli taşıyan şehir, genç nüfusu ile Gaziantep. Ufkunuz varsa dünyanın altını üstüne getirebilirsiniz. Bu girişimcilik için fırsat ve biz de oda olarak tüm e-ticaret sitelerini destekliyor, özellikle Gaziantep’ten yerel bir e-ticaret sitesi çıkması için mücadele veriyoruz. Sonuçta teknolojiye ayak uyduramayan firmalar küçülüyor. Oda olarak BT’ye yatırımı her zaman ön planda tutuyor, bunu çok önemsiyoruz.”
Gazianten merkezli Ansa Bilgisayar Genel Müdürü Hamit Deveci, Gaziantep'de BT yaklaşımlarını anlattığı sunumunda BT'de verimliliği şu sözlerle tanımladı: “En yeni teknolojiyi en iyi biçimde kullanmak, bilgi bütünlüğünü sağlamak, teknolojiye yatırım yapmak verimliliktir. Bunlara iş sürekliliği ve sürekli iletişimi, şeffaflığı da ekleyebiliriz.”
Yedekleme avantajı tek yapıda
Canon Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Sinan Karabacak, Canon’un kurumsal felsefesi ‘Kyosei’, yani ‘ortak fayda için birlikte çalışmak ve yaşamak’ mottosundan yola çıkarak hem Canon ürün ve hizmet portföyünün gelişimini örnekledi hem de toplumsal sorumluluğun önemine vurgu yaptı.
BTburada Satış Mühendisi Volkan Yağcı, ‘VMware Ortamınızı NAKIVO Backup & Replication İle Koruma’ başlıklı sunumuyla şu bilgileri paylaştı:
“NAKIVO Backup & Replication Disaster Recovery seviyesinde VM güvenliği sağlayan All-in-one çözüm, yani ağ içinde, ağ dışında ve bulutta yedekleme, replikasyon ve kurtarma yapısı. Bu aynı zamanda KOBİ segmentinde birçok önemli ihtiyacı da karşılıyor. Hızlı, kolay yükleme ve çalışma ile kullanım kılavuzu veya eğitim de gerekli değil.”
İşi yönetmek giderek zorlaşıyor
İş süreçlerini kolaylaştıran iletişim çözümleri başlığında Unify'ın sunduğu avantajları katılımcılarla paylaşan Unify Kanal Satış Yöneticisi Değer Hatipoğlu, tümleşik iletişim başlığında 120 ülkede 1 milyondan fazla kullanıcısı ile Unify'ın gelişiminde pay sahibi olan eğilimleri katılımcılarla paylaştı. Hatipoğlu, şöyle devam etti:
“İşimiz mobil. Öyle ki, mobil iş gücü 1.2 milyar ve hızla büyüyor. Sonuçta çalışanların yüzde 35'i vakitlerinin yüzde 20'sinni masalarında geçirmiyorlar. Ancak mobil olmak, verimlilik sorunları da yaratıyor. Çünkü gerçekten iş yapmak yerine, işi yönetmek için daha fazla zaman harcıyoruz. Bu noktada tümleşik iletişim (UC) bu konuda önemli faydalar sağlıyor. İş yerinde tasarruf, iletişim ve seyahat giderlerinde azalma, artan işbirliği ve verimlilik bunun ilk akla gelen örneği. Biz de Unify olarak en geniş tümleşik iletişim portföyünü kullanıcılara sunuyor, KOBİ'ler için önemli avantajlar ortaya koyuyoruz. Birçok özelliğin yönetilebilmesi, çalışanların mobil olabilmesi, operasyonel maliyetlerin düşürülmesi, üretici desteği, akıllı telefon entegrasyonu ile tüm kullanıcılar için tümleşik iletişim her ölçekte şirket için olduğu gibi KOBİ'ler için de avantaj demek.”
Giyilebilir teknoloji daha da büyüyecek
Quadro Türkiye Genel Müdürü Serkan Gezici, giyilebilir teknolojilerde özgürlük temalı konuşmasında giyilebilir teknolojiyi tanımlar, bu kavrama yönelik ihtiyacın gerekçelerini sıralarken, giyilebilir teknoloji ürünlerini ve bunların kullanım alanlarını katılımcılarla paylaşırken, bu pazarın potansiyeli konusunda beklentilerini de araştırma verileri ile sundu.
Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Pikare Yazılım Geliştirme Müdürü Kerem Çetin ise 'Gelecekte e-Ticaret' başlıklı sunumunda rakamlarla Türkiye’de e-ticareti değerlendirirken, doğru e-ticaretin 7 temel unsurunu; yani fikir ve takım, teknolojik yaklaşım, içerik kalitesi, sosyal ağlar, ödeme yöntemleri, güvenlik ve müşteri hizmetlerini anlattı.