Gaziantep’te teknoloji konuşuldu
Amacı, teknoloji üreticileriyle teknolojiye yatırım yapmayı planlayan müşterileri Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde bir araya getirerek iki yönlü fayda sağlamak olan BTvizyon Anadolu Toplantıları, 2016’nın ikinci durağı olan Gaziantep’te gerçekleşti.Amacı, teknoloji üreticileriyle teknolojiye yatırım yapmayı planlayan müşterileri Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde bir araya getirerek iki yönlü fayda sağlamak olan BTvizyon Anadolu Toplantıları, 2016’nın ikinci durağı olan Gaziantep’te gerçekleşti.
Faaliyetlerinin büyük çoğunluğunu İstanbul’da gerçekleştiren teknoloji şirketleri, ne yazık ki Anadolu’daki teknoloji yatırımcılarına ulaşmakta güçlük çekiyor. Şirketlerin gerek pazarlama, gerek satışı, gerekse yönetiminin İstanbul’da yer aldığını göz önünde bulundurursak, böyle bir sonucun neden gerçekleştiğini daha rahat anlayabiliriz. Fakat Anadolu’da teknoloji yatırımı yapmaya hazır pek çok şirket bulunuyor. Bu şirketlerin tek tek kapısını çalarak bilgi vermek mümkün ama bu yöntemin yeterince efektif olmayacağı da aşikar.
BTvizyon, Anadolu’nun pek çok şehrinde Anadolu Toplantıları başlığıyla İstanbul’daki teknoloji şirketleriyle teknoloji yatırımı yapmayı planlayan şirketlerin, potansiyel müşterilerle bir araya gelmesini sağlayarak bir nevi köprü görevi görüyor. Teknoloji şirketlerinin konuyla alakalı yetkilileri, sesini aynı anda çok sayıda katılımcıya duyuruyor. Konuyla ilgilenen potansiyel yatırımcılar ise gerek iletişim için verilen arada, gerekse toplantı sonrasında ulaşmak istedikleri şirketlerle bir araya gelerek iş konuşabiliyorlar, firmaların tanıtım alanlarını ziyaret edebiliyor ve sorularını direkt olarak alakalı kişilere yöneltebiliyorlar.
2016’nın ilk BTvizyon etkinliği Bursa’da gerçekleşmişti. 4 Şubat’ta gerçekleşen ikinci etkinlik ise Gaziantep’te, Divan Otel’de yer aldı. Etkinliğe Ansa, Dell – Intel, DİA, GData, Nakivo, Orion, Panasonic, Vector, Tesan, Quadro ve ZyXEL sponsor oldu.
Açılış konuşmasını Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun yaptı. Aksun, kurumsal teknolojilere şirketlerin neden ihtiyacı olduğu hakkında bilgi verdi. Yatırımların sürekli olması gerektiğini söyleyen Aksun, Gaziantep’ten önceki BTvizyon Anadolu Toplantıları etkinliklerinin şirketlere sağladığı faydalardan da bahsetti.
Açılış konuşmasının ardından Ansa Bilgisayar Genel Müdürü Hamit Deveci söz aldı. Nesnelerin interneti konusuna ağırlık veren Deveci, bu konsept için altyapıların oluşturulduğunu belirtti. Nesnelerin internetinin sensör, bağlanabilirlik ve insanlar – işleme olarak üç aşamadan oluştuğuna değinen Hamit Deveci, nesnelerin interneti aracılığıyla elde edilecek bilgilerin işlenmesiyle hayatımızın kolaylaştırılabileceğini söyledi.
Vector Grup Şirketleri’nden Trinoks’un Yazılım Genel Müdürü Cüneyt Gargın, bir sonraki konuşmacı olarak kürsüye çıktı. Otomasyon sistemlerinin önemine değinen Gargın, Trinoks’un bu konuda geliştirdiği yazılımların yeteneklerinden söz etti. Anlatımda, Trinoks’un ağırlıklı olarak stok kontrolü ve depolama alanlarında otomasyon sağladığı görülüyor.
Cüneyt Gargın’ın ardından kürsüye gelen Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler Bölge Müdürü Onur Cansu, “Endüstri 4.0 yolunda mobil iş sürekliliği ve verimliliği” başlıklı konuşmasını yaptı. Konuşmasına endüstrinin ilk nesilden itibaren gelişimini anlatarak başlayan Onur Cansu, sonrasında konuyu günümüz endüstri teknolojilerine bağladı. Endüstri 4.0’ın zorluklarına da değinen Onur Cansu, sonrasında Panasonic’in zorlu koşullara dayanıklı tablet ve dizüstü bilgisayarlarını anlattı. Dayanıklı dizüstü bilgisayar ve tablet pazarında Panasonic’in lider olduğunu belirten Onur, sonrasında ürünlerin özelliklerine ve kullanılabilecekleri alanlara değinerek konuşmasını bitirdi.
İletişim arasından önceki son konuşma ise Dell’in konuşması oldu. Anadolu’dan Sorumlu Satış Yöneticisi Ümit Yeşiltaş, Dell’in Türkiye’deki yapılanma süreci ile konuya giriş yaptı. Şirketlerin bilişim teknolojilerine neden yatırım yapma ihtiyacı duyduğuyla sözüne devam eden Yeşiltaş, teknolojinin odağında insanın olduğunu söyledi. Dell’in sürekli olarak kendini geliştirdiğinden bahseden Yeşiltaş, Dell tarafından satın alınarak tamamlanan eksikliklere değindi. Bilişim trendlerinin sürekli yenilendiğini belirten Yeşiltaş, mevcut altyapıların yeni trendler için hazır tutulması gerektiğini ileterek konuşmasını sonlandırdı.
İletişim arasının ardından ZyXEL İletişim Teknolojileri Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi Kaan Tunçer, internet ve ağ teknolojisindeki trendler hakkında konuşmasını yaptı. Tunçer, yüksek geniş bant ihtiyacının yıldan yıla artışını katılımcılarla paylaşırken ZyXEL’in bu konudaki çözümlerine değindi.
BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın bu seneki ilk ayağı olan Bursa’ya da katılım gösteren DİA Genel Koordinatörü Süha Onay, Gaziantep’te de konuşmasını yaptı. DİA’nın bulut bilişim üzerinden çalışan kurumsal yönetim sistemi olduğunu anlatan Onay, bulut bilişimin avantajlarını anlatan eğlenceli bir animasyon ile sunumunu sürdürdü. DİA’nın sunduğu ekstra avantajlara da değinen Onay sonrasında konuşmasını bitirdi.
Tesan Proje Yöneticisi Mustafa Akçin, bir sonraki konuşmacı olarak kürsüye çıktı. Ağ güvenliği çözümlerinden bahseden Akçin, aynı zamanda ağ üzerinde sağladıkları optimizasyonlara da değindi. Eğitim, sağlık, finans sektörleri, özel kurumlar ve kamu kurumlarında gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Akçin, konuşmasını sonlandırdı.
Hediye çekilişlerinin yapılmasından önce sahneye çıkan Orion Teknoloji Genel Müdürü Ebru Güç, Orion Teknoloji’nin geçmişinden ve faaliyetlerinden söz etti. Daha sonra tekrar söz alan Ansa Bilgisayar Genel Müdürü Hamit Deveci, bulut mimarisinin önemini ve BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın sağladığı avantajlarını anlatarak kapanış konuşmasını gerçekleştirmiş oldu.
Hediye çekilişlerinin yapılmasıyla beraber etkinlik sona erdi. Katılımcılar, toplantının interaktif geçmesinden dolayı memnun olduklarını belirterek etkinlik alanından ayrıldılar.
Bilişim etki alana daha da artmalı
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, bilişim teknolojilerini kullanmanın önemiyle konuşmasına giriş yaptı. Bu teknolojileri kullanmayanların gelecekte var olamayacağını söyleyen Bartık, Gaziantep Ticaret Odası’nda aktif 15.000 üyenin bulunduğunu belirtti. Bilişim teknolojilerinin kendi başına büyütülüp, ticari anlamda fayda sağlanacak bir sektör olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Bartık, bilişim teknolojilerinin diğer sektörlerdeki etki alanının artması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Bilginin çığ gibi arttığına da değinen Bartık, 1976 yılında ortalama bir insanın beynindeki bilginin bugün New York Times gazetesinde bulunduğu örneğini verdi. Eyüp Bartık, veri kirliliğinin de bir tehdit olduğuna dikkat çekti. BTvizyon’un Gaziantep bilişim dünyası için önemiyle ilgili bilgi veren Bartık, BTvizyon Gaziantep toplantılarının her geçen yıl daha kalabalık geçtiğini söyledi.