Geri dönüşüm özelliği her başlıkta esas!
HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Derya Özbek
Tüketiciler hem çevresel etkileri hem de elektrik faturalarını azaltmak için enerji verimliliği sertifikası olan ürünleri almayı tercih ediyor. HP de, tüketicilere aldıkları ürünün hangi materyallerle üretildiğine ve enerji etiketlerine bakarak uluslararası standartlara uygun ürünleri tercih etmeleri önerisini yapıyor. “En çok karşılaştığımız sorun, tüketicilerin sahte ya da dolum kartuş tonerler ile cihazlarının bozulması. Ama orijinal olmayan kartuş toner kullanımı çevremiz için de ciddi bir risk oluşturuyor” hatırlatmasını yapan HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Derya Özbek, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölge başta olmak üzere, tüm dünyada kontratlı baskı hizmetlerinin büyümesi beklentisini dile getirdi. Kurumsal işletmelerin talebine göre, bir yıldan beş yıla kadar baskı anlaşması yaparak, yeni ürün ailesi sayesinde kaliteli baskıyı en ekonomik şekilde alırken, teknik destek, yazılım çözümü ve sarf malzemesi için verilen destek de sarf malzemesi, stok yönetimi ya da baskı sürekliliği gibi konulara zaman ayırmadan, esas işe odaklanma imkanı sunuyor.
İş dünyasında hız önem kazandıkça, akıllı çözümlere yönelik ihtiyaç da artıyor. 600 Serisi çok fonksiyonlu yazıcılar (MFP) ile performans ve enerji verimliliğini sunduklarını, HP JetIntelligence kartuş teknolojisiyle baskı kalitesini artırdıklarını örnek veren Derya Özbek, şu detayları paylaştı:
“Farklı yazılımların ürünlere eklenmesi, mobilitenin arttığı günümüzde her yerden bu dokümanlara ağ üzerinden ulaşılabilmesini sağlayarak baskı ihtiyaçlarının yönetimini kolaylaştırdı. Lazer ailemiz HP patentli Jet Intelligence teknolojisi sayesinde yerden tasarruf sağlarken, maliyetleri de yarıya yakın oranda azaltıyor. HP bulut sistemi ile KOBİ’ler, ek bir sunucuya ihtiyaç duymadan doküman verilerini muhafaza edebiliyor.”
Daha etkili rekabet imkanı
2018 yılında da yeni ürün, çözüm ve kampanyalarla tüketicilere ulaşmak öncelikli hedef. Yeni satın almalar ve işbirlikleriyle etki alanını genişletmeye devam edeceklerini vurgulayan Derya Özbek, 3D odaklı çalışmaları da sürdürdüklerini vurguladı. “Avrupa merkezli müşteriler, yenilikçiliği artırmak, pazarlama süresini hızlandırmak ve maliyetleri azaltmak için Multi Jet Fusion'ı benimsiyor ve dijitalleşen küresel ekonomide daha etkili rekabet etme fırsatı yakalıyor” örneğini paylaşan Derya Özbek, şöyle devam etti:
“2018’de öncelik vereceğimiz bir diğer alan ise güvenlik olacak. İş dünyasının ve tüketicilerin karşılaştığı güvenlik riskleri ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla global bir girişim başlattık. Baskı özelinde güvenlik için başlattığımız HP Yönetilebilen Baskı Hizmetleri (MPS) kurumların, baskı ortamlarını siber saldırılara karşı korumalarına yardımcı olacak şekilde yeniden tasarlandı. 120 adet ZBook İş İstasyonu, NASA’daki çalışmalarda kullanıldı. Zorlu görev gereksinimlerini karşılamak için özel bir HP ENVY Sıfır Yerçekimi Yazıcı geliştirdik ve bu yazıcımız da uluslararası uzay istasyonuna gönderildi.”
Kapsamlı çevre stratejisi hakim
HP, ürün ve hizmet portföyünü müşterilere daha fazla katma değer sunacak şekilde sürdürülebilirlik özelliklerini ve avantajlarını dikkate alarak geliştiriyor. Operasyonlarda enerji verimliliğine, atık seviyesinin düşük olmasına ve ürünlerin geri dönüştürülebilir olmasına da önem veriliyor. “Geniş kapsamlı çevre stratejimizin en çok yansıdığı bölümlerimizden biri de baskı sistemleri” bilgisini veren Derya Özbek, şu önemli bilgileri paylaştı:
“HP, donanım geri dönüşümüne başlayan ilk BT şirketi olmanın yanı sıra, tedarikçilerini enerji verimliliği odaklı bir iş ortaklığı programına dahil eden ilk BT şirketi. Gezegen Ortaklığı Programı 25’inci yılını doldurdu. HP, Gezegen Ortaklığı Programı kapsamında Türkiye dahil 73 ülkede ömrünü tamamlamış kartuş/toner ve donanımları kurumsal müşterilerinden ücretsiz olarak toplayıp, lisanslı tesislerde geri dönüşüme gönderiyor. Bugüne kadar HP Geri Dönüşüm Programı ile geri dönüştürülmüş plastikten 2,7 milyar kartuş üretildi. Geri dönüştürülmüş plastikten üretilen kartuşun karbon ayaz izi yüzde 33 daha azken, HP geri dönüştürülmüş plastikten kartuş üretimi ile fosil yakıt tüketimini yüzde 54, su tüketimini yüzde 75 azalttı. HP, Haiti’de toplanan geri dönüştürülmüş plastikleri de satın alıyor. Yeni iş alanları açarak, Haiti’deki insanlara sabit bir gelir imkanı ve daha iyi iş koşulları sunarak, sürdürülebilir mürekkep kartuşları üretiyor. Bu girişim, plastik atıkların Karayip Denizi’ne ulaşmasının engellenmesine katkı sunuyor. Böylece gittikçe büyüyen okyanus kirliliği sorununa da savaş açılıyor. Tüm bunların yanında, HP PageWide teknolojisi ile baskı işlemindeki karbon ayak izini yüzde 55’e varan oranda azaltıyoruz. Bu teknoloji, diğer lazer yazıcılara kıyasla yüzde 94’e varan oranda daha az sarf malzeme ve paketleme malzemesi kullanıyor. Ayrıca, baskı esnasında yüzde 84’e varan oranda daha az enerji harcarken, kendi sınıfındaki lazerlere kıyasla genel anlamda yüzde 25’e varan oranda daha az güç tüketiyor.”