Girişimcilerin projeleri İTÜ ARI Teknokent'te
İTÜ’nün Arı Çekirdek Projesi genç inovasyonun ne olduğunu gösteriyor. Projelerinin kazananları 14 Aralık’ta belli olacak.
Ne çekirdeği?
ARI Çekirdek projesine Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Devletleri vatandaşı olan ve YÖK’e bağlı tüm üniversitelerin 40 yaşını doldurmamış 3. ve 4. sınıf lisans, yüksek lisans veya doktora programı öğrencileri/mezunlarının başvurduğu yarışmanın finalinde üniversitelerin akademisyenlerinin yanı sıra dünyanın ve Türkiye’nin önemli kuruluşlarının üst düzey yöneticileri jüri üyeliği yapacak. ARI Çekirdek Finali’nde toplamda 13 proje yarışacak. Birinci girişimci grubaElginkan Vakfı Teknoloji Ödülü olarak 100.000TL, ikinci girişimci grubaCardtek Özel Ödülü olarak 50.000TL üçüncü girişimci gruba Ege Kimya Özel Ödülü olarak 25.000TL ve dördüncü girişimci gruba Agito Özel Ödülüolarak 10.000 TL verilecek.
Günümüz dünyasında uzaktan kumandalı araçlar, değişken iş sahaları ve görevlere göre geliştirilmekte, dâhil oldukları çalışma alanlarına ciddi fonksiyonlar kazandırmakta. Marine TechnologyReporter’ın Haziran 2012 sayısında yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, RemotelyOperatedVehicles-Uzaktan Kumandalı Araç (ROV) üretiminin yaklaşık %70’i ABD ve İngiltere, geri kalan kısım ise yine az sayıda ülke tarafından üretiliyor. İTU Teknokent içerisinde yer alan ve girişimcilere farklı olanaklar tanıyan İTÜ ARI Çekirdek’in bu seneki girişimcilerindenAUTONOMYTECH’ın hedefi, geliştirdiği insansız sualtı sistemleri teknolojisi ile milli teknolojiye katkı sağlamak.
Katılan ilginç çekirdekler
Rovler saha araştırması çözen bir mobil platform Autonomy Tech: Başta savunma sanayinde kullanılmak üzere ROV (Uzaktan kumanda edilebilen araçlar) sistemlerine odaklanan ve kendi kendine karar verip istenilen görevleri gerçekleştirebilen kara, hava ve su araçlarını geliştirme projesi, Nethings “elektronik burun” projesi, KarıncaLab: oyuncaklara hareket etme kabiliyeti tanıyan proje, Kılavuz Kuzgun İstanbul’da navigasyon sistemi, Saffar akıllı sulama sistemleri, Acrome öğrenme yetisine sahip endüstriyel robot, Opiniyon Twitter’da yazılan yazıları gruplayan ve özetleyen internet servisi, Biyomekanik doktorlara ameliyat öncesi fikir vermeyi amaçlayan sistemi,Tesla Group anti bakteriyel polimer içeren sabun projesi, BioGuy atıklarla beslenen özel bakterilerin yetiştirilmesi projesi.
elektrikli araçların enerji verimliliklerini artıran projeyle GoEnergy
SemanTürk: Düşünebilen ve karar verebilen bilgisayar sistemleri geliştirerek, bunların belirli bir konu hakkında bilgileri süzme ve seçme özelliğine sahip olmalarını amaçlayan proje.