Girişimcilik: Talebe göre ürün tasarlamak
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik ve İnovasyon Buluşmaları’nın ikincisi gerçekleştirildi.Etkinlikte, sürdürülebilir bir kalkınma için Türkiye’de girişimciliğin öne çıkmasının gerektiği belirtildi.
Girişimcilik ve İnovasyon Buluşmaları’na; Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, yöneticiler ile üniversiteler, teknokentler ve STK temsilcileri katıldı. Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Erkut’un konuşmacı olarak katıldığı ve büyük ilgi gören etkinlikte; ‘Üniversitelerimizde Girişimciliği Nasıl Geliştirebiliriz?’ konu başlığı ele alındı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, bundan sonraki süreç içinde girişimcilik ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi ve bu ekosistemin oluşturulması için Ankara Kalkınma Ajansı’nın daha fazla gayret göstereceğinin altını çizdi. Konuşmasında inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının önemine değinen Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise, “Girişimcilik, ülkenin gelişmesiyle, kalkınmasıyla son derece doğru orantılı kavramdır. Devlet olarak girişimciliği önemsiyoruz ve bütün girişimcilere devlet olarak destek vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’de güç mesafesi çok yüksek
Etkinliğin konuşmacısı olan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Erkut, Türkiye’de net olarak yılda 750 bin yeni istihdam oluşturulması gerektiğini belirtti.
Erkut, “Türkiye ekonomide, bırakın ilk 10 ekonomi arasına girmeyi, kalkınma hızını bile sürdürülebilir tutmak istiyorsa, bizler elimizden geleni yapmak zorundayız. Sürdürülebilir bir kalkınma için bile Türkiye’de girişimciliğin öne çıkması gerekiyor. Türkiye girişimci yetiştirmeye müsait yapıya sahip değil. Öncelikle güç mesafesi çok yüksek. Şirket kurdu diye hocayı cezalandırıyoruz. Talebe göre ürün tasarlanması gerekiyor; işte girişimcilik bu” diye sözlerini bitirdi.