Google, Curie ve Dunant ile kıtaları birbirine bağlıyor
Google'ın yeni büyük projesi, Cloud alt yapısını güçlendirmekle kalmayıp Atlantik'in ötesine ulaşarak kıtaları birbirine bağlayacak.
Alt yapılar sadece karalar üzerinden değil deniz alt yapısından faydalanarak da gerçekleşebiliyor. Denizin altından kablo çekmek ise oldukça maliyetli ve ileri mühendislik becerisi isteyen bir iş. Şirketler bu projeleri uzun vadede kar elde etmek ve maliyetleri düşürmek için yapıyor. Google ise yeni projesiyle alakalı bir duyuru yaparak; Şili'dem Los Angeles'a ''Curia'' ve ''Dunant'' adı verilen özel kıtalararası bir kablo ağı yapacaklarını belirtti.
Google tarafından oluşturulan ağ haritasının başlangıcı özellikle GCP Kuzey Virginia Bölgesi'ni kapsayacak şekilde Virgina Sahili'nden başlayacak ve Fransız batı sahillerine ve Belçika'ya kadar uzanacak. Curie kablosunun adı Polonya asıllı kimyager ve fizikçi olan Marie Curie'den gelirken, diğer kabloya ismini Kızıl Haç'ın kurucusu ve ilk Nobel Barış Ödülü'nün sahibi Henry Dunant veriyor. Google'dan gelen bilgilere göre de 2020'lerin sonunda Google Cloud bu kablolar üzerinden insanlara hizmet verebilir.
Bu tür kablolar hizmetlerin yüksek verime ulaştırmak ve hızlandırmak için denizin altına döşeniyor. Google gibi firmalar da genellikle kendi kablo alt yapılarına ve ağlarına ihtiyaç duyuyor. Şirketin şu anda attığı bu adımlar gelecekte hizmetlerin tıkanması gibi sorunların önüne geçmek için yapılıyor.