Gözalan Grup CIO’su Harun Aksöz: “BULUT BİLİŞİM SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUSUNDA YARDIMCI OLDU”
Ülkemizde Outdoor Perakende kategorisinde hizmet veren Gözalan Group bünyesinde Bilgi Teknolojilerinden sorumluyum. Kısaca Gözalan Group; global anlamda Columbia, Sorel, Moutain Hardwear, markaları, kendi markası (TheMooseBay) ile outdoor tekstil ve ayakkabılardan aksesuar ve kamp ekipmanlarına kadar geniş ürün yelpazesi ile birçok satış kanallarından hizmet vermekte.
Bilişim teknolojileri olarak sürdürülebilirlik konusuna çok önem veriyoruz. Bu kapsamdaki en önemli gider kalemlerimiz sistemsel güvenlik, enerji ve soğutma maliyetlerimiz idi. Bu maliyetlerimizin düşürülmesi sistemsel hızlı ve kolay genişleme ve paralelinde performans artışı için buluta (cloud) yapısına geçişi planlayıp, yapılan fizibilite çalışmalarının sonucu olarak buluta geçiş projemizi başlatmış olduk. Bu kapsamda departman olarak sürdürülebilirlik konusunda ciddi bir adım attık.
Bir diğer önem verdiğiniz konu kâğıt sarfiyatımız. Mümkün olduğu kadarıyla çıktıyı en az şekilde alabilinmesi için yeni teknolojik çözümleri kullanmak ve çıktı veren cihazları imkanlar dahilinde yenilenerek karbon salınımı azaltmaya çalışıyoruz. Dijital dönüşüm projelerimiz dahilinde dijital onay ve bilgilendirme süreçlerimizde bulunmakta
Perakende tarafında müşterimizin bizden talep ettiği yahut yasal zorunluluklar kapsamındaki matbu belgeleri “e-İrsaliye, e-Fatura” çözüm ailesi dahilinde sunmaya, satış sonrasındaki süreçleri SMS ve Mail gibi bilgilendirme kanalları ile güçlendirmekteyiz.
Kurum olarak outdoor ve spor ürünleri sattığımız için doğayı çok seviyoruz. İnsan olarak oksijen bizin yaşam kaynağımız. Karbon salımını azaltmak niyetiyle küçükte olsa birçok yönetici arkadaşımızın araçları hybrid model. Ülkemizde maalesef geçen yıl hiç hatırlamak istemediğimiz orman yangınları oldu. Yanan yerlere küçükte olsa destek olmak için kurumsal ve bireysel anlamda elimizden geldiğince yardımcı olduk.
Kurum olarak insanların doğaya gitmesini teşvik etmek istedik. Doğada yaşamanın çok zor olmadığını, workshop’larla, ürün gamını çeşitliliği sunarak doğal yaşamın bir parçası olmamız gerekmekte.
Sürdürülebilirlik, tüm insanlığın geleceği demek. Bize neyi emanet ettiler ise bizde aynı şekilde geleceklere emanet etmemiz insanı, vicdanı borcumuz.