Grup şirketleri dünyaya açılıyor
Eğlence ve spor alanındaki tüm etkinliklere tek platformdan ulaşılabilmesi için sahip olduğu teknolojiyi yapay zekâ algoritmaları ile sürekli geliştiren Biletinial, mobil platformlarda kazanılan deneyimi yazılım gücüyle buluşturan Dijital Sahne ve ThinkCut ile kurumsal İK yönetiminde dijital iş ortamları odaklı çözüm ThinkSuite… Birbirini tamamlayan üçlüyü ortaya koyduklarını vurgulayan Biletinial, Dijital Sahne ve thinkCut Yönetici Ortağı Coşkun Gündoğdu, yurt dışı odaklı büyümeye odaklandıklarını söyledi. Faaliyetlerini teknoloji odaklı oldukça niş alanlar olarak tanımlayan Coşkun Gündoğdu, hedeflerini paylaştı:
Biletinial hakkında bilgi verebilir misiniz?
Biletinial 2011 yılında kurulan, Türkiye’de kültür, sanat, spor ve eğlence dünyasında etkinlik biletlemesi konusunda faaliyet gösteren firmamız. Rakiplerinden en önemli farkı sadece bir “.com oyuncusu” olmaması. Bir etkinlik merkezinin tüm ihtiyaçlarını 360 derece kapsayan yazılım seti ile servis verdiği kurumsal müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılarken, son kullanıcılarına da deneyimi odağına alan çözümler sunmuş durumda. En önemli amacımız bu yıl içerisinde bu operasyonu global hale getirmek ve dünyanın sayılı biletleme şirketinden biri olmak. Bu konuda ilk adımı pandemi öncesinde başlattığımız Hırvatistan merkezli Balkanları kapsayan operasyonumuz ile gerçekleştirmiştik. Kısa vadede Almanya merkezli 4 ülkeyi kapsayan bir operasyon için de hazırlıklarımız tamamlamak üzere.
Türkiye’deki sinema salonlarının yüzde 60’ına hizmet veren Biletinial, Türkiye’deki toplam tiyatro bilet satışlarının yüzde 80’ni gerçekleştiriyor. Biletinial’ın iş ortakları arasında Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Voleybol Federasyonu, başta İBB olmak üzere şehir tiyatroları, Türkiye’nin önde gelen sinema salon grupları, özel tiyatrolar, spor kulüpleri, performans sahneleri, tema parklar ve eğlence parklarının yanı sıra eğitim, seminer gibi organizasyon gerçekleştiren kurumlar da var.
Biletinal’ı rakiplerinden ayıran özellikleri neler?
En önemli farklılığımız iş modelimiz. Bu modelde iş ortaklarımıza neredeyse maliyet yaratmadan uçtan uca bir biletleme çözümü sunuyoruz. Sadece biletleme ile de kalmayıp özellikle sinemalar veya tiyatro salonları gibi tekrarlayan etkinliklerin gerçekleştirildiği alanların tüm yönetimini yapan ve bu alanları son kullanıcılarla buluşturan 360 derece yazılım setine de sahibiz. Tamamen kendi kaynaklarımızla geliştirdiğimiz bu yazılım sadece bir online biletleme platformu olmanın ötesinde, bu konuda çözümler üreten bir teknoloji şirketi olarak konumlanmamızı sağlıyor. Yaygın servis ve destek ağımızla Türkiye’de dokunmadığımız il sayısı yok denecek kadar az. KKTC’de de aktif olarak çalışıyoruz.
Peki ya Dijital Sahne?
Dijital Sahne, özellikle telekom sektöründe elde ettiğimiz deneyim ve birikimleri yazılım gücüyle entegre ederek, değişen ve dijitalleşen dünyanın ihtiyaçlarını karşılama amacıyla 2011 yılında kuruldu. Günümüzde niş sayılabilecek AR (Augmented Reality) projeleri ile çalışmalarımıza başladık.
Projelerimizde, IoT bazlı çözümlerden elektronik aksam tasarımlarına kadar farklı teknolojileri tüm platformlarda, kurumlara özel yazılımlar ve en yenilikçi tasarımlar ile harmanlayarak uçtan uca çözümler öneriyor ve gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken ortaya çıkacak yapının esnekliğini ve veri güvenliğini de önemsiyoruz. Bu kapsamda 10 yılı aşkın tecrübemiz ile farklı sektörlerde 350’nin üzerinde projeyi fikir aşamasından son kullanıcıya geçiş aşamasına kadar en ince detaylarıyla tasarlayarak hayata geçirdik. Türkiye’nin tüm mobil operatörleri ile gerçekleştirdiğimiz iş ortaklıkları ile ortak onlarca projeye imza attık.
Dijital Sahne’nin iki temel vizyonu, globalleşme ve geniş proje portföyü içerisinden spin-off’lar çıkartma. 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz projelerden ürünleştirilebilir olanları bir SaaS platform haline getirerek şirketleştirdik. Kendi fikirlerimizi iş ortaklarımızla da zenginleştirip, bu bakış açısı ile değerlendirmeye devam edeceğiz. Yazılım ihraç eden bir firma olma hedefi ile ilk adımlarımızı da gerçekleştirdiğimiz projelerin yurt dışı roll-out’ları ile attık. Yaygınlaşmaya, grup şirketlerimizle birlikte yurt dışı fırsatlarını değerlendirmeye ve katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda grup şirketlerimizle birlikte yürüttüğümüz, sadece üniversite öğrencileri ve mezunlarına yönelik değil, sektöre ilgi duyan tüm genç arkadaşlarımıza yönelik yetiştirme programlarımızla da değer üretiyor, program içerisindeki arkadaşlarımızın gerek grup şirketlerimizde gerekse farklı firmalarda yetişkin bir kaynak olarak istihdam edilmelerini sağlıyoruz.
thinkCut ve thinkSuite bu yapıda nasıl konumlanıyor?
thinkCut, Dijital Sahne’den doğan bir spin-off. thinkSuite adını verdiğimiz bir platformun da sahibi. ThinkSuite’in temel amacı; kurumların çalışanlara dokunan tüm süreçlerini dijitale taşımak. Bunu bazen kendi zengin fonksiyon seti ile yapıyor. Bazı durumlarda ise yüksek entegrasyon yetkinlikleri ile taleplere yanıt veriyor. ThinkCut, işletmelerin iş gücü yönetimini kolaylaştıran ve çalışanların verimliliğini arttıran dijital iş ortamları üzerine geliştirdiği ürünü ThinkSuite ile tek platform üzerinden birbirine entegre fonksiyonlar ve kullanıcı deneyimi sunuyor. ThinkSuite, kurum ile çalışanları arasındaki tüm süreçleri tek noktadan, tek bir deneyimle yönetmeyi hedefliyor. Bugün 8 farklı sektörde, 100 bine yakın çalışana dokunarak; ana İK fonksiyonlarını çalışan etkileşimini odağına alan 70’e yakın modüler fonksiyon ile birleştirerek, operasyonel süreçleri kolaylaştıran bir iş gücü yönetim uygulaması sunuyoruz. Hem kamu hem özel sektörde, birçok farklı alanda hizmet veren güçlü firmalarla iş birliğimizi sürdürüyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş çözümler sunarak, firmaların rekabet avantajı elde etmelerine de yardımcı oluyoruz. ThinkSuite’i rakiplerinden farklılaştıran 3 temel değer önerisinin ilki sadeleştirme ile çalışanların kurumla etkileşimlerini tek noktada toplayarak deneyimi sadeleştirirken, teknik anlamda da farklı uygulamaların erişim, yönetim ve bakım maliyetlerini ortadan kaldırıyoruz. İkincisi tüm çalışan profilleri için tek çözüm sunarak, mavi yaka ve beyaz yaka profillerini bütünleştirici özelliklere sahip bir platform sunuyoruz. Üçüncü olarak da erişilebilir ve yüksek işlevsellikle çalışan etkileşimi odaklı web ve mobil ara yüzleri ile mekândan bağımsız kullanılabilen, zengin fonksiyonlara sahip uygulamamızı güncel teknolojilerle geliştiriyoruz. Mart 2024 itibarı ile yeni arayüzlerimizle müşterilerimize destek vermeye devam ediyoruz. 2023 başında açtığımız Estonya ofisimizle ilgili hazırlıklarımızı tamamlayıp son çeyrek itibarı ile platformu yurt dışı müşterilerimizin de kullanımına sunmayı hedefliyoruz