Güncelleme çok önemli
Türkiye ve dünyada uç birimde veri güvenliğine yönelik talep ve buna yönelik çözümlerde ciddi bir artışın olması, giriş noktasında ise donanım çözümlerine alternatif sanal yazılım çözümlerinin eklenmesi dikkat çekici gelişmeler arasında olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Geleneksel güvenlik teknoloji yaklaşımında şirketler tehditleri tespit ettikten sonra, kullanıcıların bilgisayarlarında çalışan uygulamalar güncelleme yaparak bu tehditlerle ilgili bilgileri kendilerine alırlar ve korumayı sağlarlar. Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Pazarlama Müdürü Sibel Yılmaz, tehditlerin çok hızlı arttığı günümüz dünyasında bu yöntem megabaytlarca güncelleme dosyalarının indirilme ihtiyacını doğurduğu için kullanıcıların bilgisayarlarında da yavaşlamaya neden olduğunu söylerken, “Bulut tabanlı koruma teknolojisinde ise herhangi bir güncellemeye gerek kalmadan bulutta tespit edilir ve daha kullanıcının bilgisayarına ulaşmadan engellenir ve kullanıcının bilgisayarında bir performans kaybına da neden olmaz” dedi.
Symantec Türkiye Kıdemli Teknoloji Danışmanı Aydın Aslantaş’a göre, güvenlik devamlı olarak kendini yenilemekte olan bir süreç. Günümüzde üreticiler Ar-Ge faaliyetleri ve yatırımlarını mega eğilimler üzerine yoğunlaştırmakta. İnsan, risk ve süreç üçgeninde yeni teknolojiler ve çözümler şekillenmekte. Özellikle karma tehditlere karşı sadece imza ile korumanın yetersiz olduğu noktada, bulut tabanlı itibar teknolojileri, katmanlı güvenlik çözümleri, veri sızıntısı ve şifreleme sistemleri kişisel hataların azaltılmasını sağlarken, bilgi güvenliği yönetim sistemleri ile regülasyon ve standartlara uyum sağlanıp, süreçler otomatize edilmekte ve risk analizleri ile zayıf noktalara karşı etkin kararlar alınıyor.
“Güvenlik yazılımları artık eskisi gibi sadece virüs imza dosyasına göre değil, kullanıcılarına sıfır zamanlı proaktif bir koruma sağlama yönünde kendilerini geliştirmeye çalışıyor” diyen ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, bir kullanıcının yeni bir tehditle karşılaş-tığında virüs imza dosya-sında tanımlı olmasa dahi antivirüs yazılımının bu tehditi engelleyebildiğini
dile getirdi. Helyum Bilişim Ürün Müdürü Sinem Tirkeş ise görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Bugün mobil ve tablet çözümlere olan yoğun talep ister istemez siber suçluların hedeflerini bu alana kaydırmakta, güvenlik yazılım üreticileri de yeni çözümler ve ürünler geliştirmektedir. Aynı paralelde bulut ve sanallaştırma teknolojileri gibi farklı kavramlar ortaya çıktıkça ister istemez güvenlik yazılımlarına da yeni alanlar doğuyor. Bu örnekler her sene yapılan araştırmalarla destekleniyor.