Güneyde dijital dönüşüm rüzgarları esti
BTvizyon Adana 14 Mart Perşembe günü Sheraton Grand Adana’da gerçekleşti. Yoğun katılımın gerçekleştiği BTvizyon Adana, yapay zekadan bulut teknolojilerine, siber güvenlikten büyük veriye pek çok konuda gündem oluşturdu.
BTvizyon Adana etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren BSD Yönetici Ortağı Osman
Helvacı sunumunda bulut bilişim, blok zinciri, büyük veri ve nesnelerin interneti gibi güncel konulara değinirken, Adana’nın bu noktada nasıl bir konum alması gerektiğine ve hedeflerine değindi. Helvacı’nın konuşmasından sonra sahneye Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman çıktı. Adana’da teknolojinin gelişimini katılımcılarla paylaşan Kocaman, dönüşüm ve değişim kavramlarının sürekli hale geldiğini ve bu tek bir dönem için her zaman değişime hazır olmanın gerekliliğine vurgu yaptı.
BTvizyon Adana’nın ana başlıklarından biri de bulut çözümleri oldu. Temsa Bilgi Teknolojileri Müdürü Levent Sandallıoğlu gerçekleştirdiği sunumunda hem bulut alanındaki güncel trendleri hem de Temsa’nın bu noktada geliştirdiği uygulamaları anlattı.
VBT Genel Müdürü Birol Başaran da BTvizyon için Adana’daydı. 1993 yılından bugüne sistem entegratörlüğü kimliğini sürdüren VBT’nin 200’den fazla personel ile yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirten Bşaran, bu bağlamda portföylerinde bulunan Phexum Yapay Zeka Teknolojilerini katılımcılarla paylaştı.
Yeni nesil siber güvenlik tehditleri ve güvenlik trendleri de BTvizyon Adana’da sahneye taşındı. Barikat Hizmet Satış Birim Yöneticisi Mehmet Şen gerçekleştirdiği sunumda, siber güvenlik operasyon merkezleri bünyesinde sundukları faydalardan söz etti. Mehmet Şen’in sunumundan sonra siber güvenlik vurgusu yapan bir diğer konuşmacı 12M Bilişim İş Ortakları Koordinatörü Ferhat Çapraz oldu. Çapraz birlikte çalıştıkları Picus Security, Roksit, Comodo, netsparker, Aphel, NormShield, scopnet ve SureLog gibi isimlerle müşterilerine yerli çözümler sunabilmenin gururu yaşadıklarını dile getirdi.
‘’Pazarlama Endeksi ile çemberin dışına çıkın’’
Bu slogan BTvizyon Adana’da M2S Pazarlama Pazarlama Hizmetleri Müdürü Esra Koç tarafından dile getirildi. Koç, dünden bugüne pazarlama trendlerini ve bu paralelde dijital pazarlamaya ilişkin rakamları paylaşırken pazarlama süreçlerinde “Doğru mecra” ve “Hedef kitle” kavramlarının arzu edilen etkileşime ulaşmanın yegane koşulları olduğunu dile getirdi.
BTvizyon Adana sadece büyük-orta ölçekli firmaların değil, girişimcilerinde dikkatini çeken bir içeriğe sahipti. Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden etkinlikte girişimcilik ekosisteminden teknolojiye bakış attı. Girişimcilik alanında iki temel problemin var olduğunu belirten Özden, bunların yeterli yatırımın bulunamaması ve katma değeri yüksek üretimin yaratılamaması olduğunu söyledi.
Penta Teknoloji İş Geliştirme Grup Yöneticisi Çağdaş Toptan, Adana’da dijital dönüşüm ve Dell EMC’nin bu konuya yaklaşımını anlattı. Depolamadan veri merkezi otomasyonuna, kişisel bilgisayar pazarından, bulut ve sanallaştırmaya kadar çok sayıda alanda zirveyi temsil eden Dell’in katılımcılar için neler sunabileceğini yine onlarla paylaştı.
BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın önemli ve vazgeçilmeyen konularından biri de finansal teknolojiler oldu. İnnova Satış Öncesi Yöneticisi M. Ozan Ercan, İnnova olarak geliştirdikleri Payflex Ortak Banka Platformu uygulaması ile ödeme, tahsilat ve e-dönüşüm süreçlerinde muhataplarına katma değerli hizmetler sunduklarını söyledi.
BTvizyon Adana etkinliğinin son sunumu Rujie Networks Ürün ve Çözüm Müdürü Taner Elmas tarafından gerçekleştirildi. Elmas sunumunda, geliştirdikleri akıllı kablosuz ağ teknolojileri ile bazı uzmanlıkları nasıl otomatize ettiklerini katılımcılarla paylaştı.