Güvenlikte tek çözümle toplu koruma
Kaspersky Lab ev kullanıcıları için yeni ürünü Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2015 için bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Windows, OS X ve Android cihaz kullanıcılarını mevcut ve yeni tehditlere karşı korumak amacıyla geliştirilen çözüm için 12 Kasım’da Ferahfeza Karaköy’de bir etkinlik düzenlenirken, B2B International ile birlikte gerçekleştirilen bir araştırmanın detayları da katılımcılarla paylaşıldı.
Buna göre, internet kullanıcılarının en büyük endişesi çevrimiçi oldukları sırada gizlilikleri ve kimlikleri, kişisel bilgileri ve finansal bilgilerinin korunması ve çocuklarının güvenliğinin sağlanması. Çevrimiçi tehditler sürekli büyürken, Türkiye’de cihazlarını farklı platformlarda kullanan kişilerin yüzde 80’i de çok platformlu güvenlik çözümlerini talep ediyor. Her gün yaklaşık 315 bin yeni zararlı yazılım örneği görülürken, hiçbir işletim sistemi tam anlamıyla güvende değil. Android'e yönelik zararlı yazılımların sayısı hızla artıyor. Toplantıda verilen bilgiye göre, Kaspersky Lab her ay yaklaşık 20 bin yeni örnek tespit ediyor. Kaspersky Security Network de her ay, kişilerin hassas verilerini ve finansal bilgilerini vermeleri için ikna etmeyi hedefleyen 137 binden fazla yeni kimlik avcılığı sitesi tespit ediyor. Etkinlikte bu araştırmaya dair detayları paylaşan Kaspersky Lab Türkiye Ülke Müdürü Sertan Selçuk, “Kullanıcının koruma ürünlerini Windows, OS X ve Android tabanlı cihazlar üzerinde ve tek bir lisansla kolaylıkla yönetmesini sağlayan çok platformlu bir çözüm geliştirdik. Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2015'e bütünleştirilen teknolojiler risklere karşı fazlasıyla etkili” dedi.
Bazen destek şart olur
Etkinlikte söz alan Doç. Dr. Özgür Öztürk ise ‘bağımlılık’ başlığında son yıllarda öne çıkan ‘siber zorbalık’ hakkında bilgiler verirken, 12-13 yaşlarında başlayan bu zorbalık hakkında şu detayı paylaştı: “18 yaş altındaki ergenlerin bu yaptığına ‘siber zorbalık’ diyoruz. 18 yaş üstünde ise bu tarz adımlar yasal çerçeve açısından ele alınıyor ve ‘siber taciz’ ismini alıyor.” Öztürk, gelişen ve kişilerin genelde farkında olmaksızın yaptıkları, 7/24 karşı karşıya kalabildikleri bu tarz riskler karşısında ebeveynlerin çocuklarına ‘siber zorbalığı’ anlatmasının önemine işaret ederken, çocuğun bir ‘siber zorba’ olması halinde ise profesyonel destek almanın gerekliliğine vurgu yaptı. Kaspersky Lab Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Peter Aleshkin de sunumunda şu bilgileri paylaştı:
Tek aktivasyon kodu ile bütünleşik koruma
“10-15 yıl önce masaüstü ve dizüstü bilgisayar hayatımızın en önemli aracıydı. Bugün ise bunlara ek olarak akıllı telefonumuz ve tabletimiz de var. Bu cihazlarla herşey yapılabilir ve bu da gelişmiş bir güvenlik algısını gerektiriyor. Geçtiğimiz yıl pazara sunduğumuz Internet Security – çoklu cihaz yapısının şimdi de yenilenmiş versiyonu ‘2015’i lanse ediyoruz. Bununla çalışmak çok kolay ve tüm cihazlarda tüm bağlantılarda koruma sağlıyor. Bu yenileme başlıklarından biri de yeni bir özellik olan Wi-Fi Security Notification ve Wi-Fi bağlantı noktasının güvenliğini kontrol ediyor. Sessiz modda otomatik güncelleme bu versiyonun bir yeni özelliği olurken, bir fark noktası da tekil arayüz ve sistem kaynakları üzerinde en aza indirilmiş etki. Böylece siz uygulamayı bir kere cihaza indirdikten sonrasını biz yapıyoruz. Sahip olunan birçok farklı cihazı koruyabilen bu yapıda, mobil cihazdan PC’ye tüm cihazlar için tek bir aktivasyon kodu var.”
Pazar payımızı artırıyoruz
Toplantının ardından soruları yanıtlayan Peter Aleshkin, Türkiye pazarının kendileri için önemine dikkat çekerken, yılbaşı öncesinde ilginç bir etkinliğe imza atacakları bilgisini verdi. Kamu, bireysel, KOBİ, büyük ölçekli şirket ve perakende pazarlarının hepsinde aktif olduklarını, bu stratejinin devam edeceğini söyleyen Aleshkin’in ardından, Kaspersky Lab Türkiye Ülke Müdürü Sertan Selçuk da soruları şöyle yanıtladı:
“Kullanıcıların farkındalığının artırılması adına eğitimler düzenliyoruz. TÜBİTAK ile ortak çalışmalarımız, sık sık düzenlediğimiz etkinliklerimiz oluyor. Sadece kamuya yönelik bir çalışmamız da olacak. IDC etkinliklerine katılarak tüketicileri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Perakende sektörü kabuk değiştiriyor ve pazar payımızı artırıyoruz. KOBİ’lerde ‘kullandıkça öde’ yapısına geçeceğiz. Türkiye’de kanal gerçeği var ve biz de kanalla büyüyoruz. Bu kapsamda bayilik ve distribütörlük odaklı planlarımızı da paylaşırız.”