Hannover’e Türk bilişim seferi
Türkiye’nin Partner Ülke olduğu CeBIT Hannover Fuarı’na katılacak olan bilişim sektörünün öncü şirketleri, Türkiye’nin gücünü ve yeteneklerini dünyaya gösterecekler. Türkiye bilişim sektörünün organize olarak ilk kez yurtdışına açılacağı CeBIT Fuarı’na İTO şemsiyesi altında katılacak olan şirketler; yüzde 75 devlet desteği gibi çeşitli avantajlara da sahip olacaklar.Türkiye’nin Almanya’da gerçekleşecek olan CeBIT Fuarı’na “Partner Ülke” olmasının ardından, bu konuyla ilgili çalışmalara hızlı bir şekilde başlandı. Bilişim ve iş teknolojileri alanında dünyanın en büyük platformları arasında yer alan CeBIT Fuarı 1 – 5 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
28 Şubat 2011’de Hannover Kongre Merkezi’nde düzenlenecek resmi açılış törenine Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.
1 Mart 2011’de Türkiye ana standında yapılacak fuar açılışı ise yine Angela Merkel ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirecek. Törenin ardından Türk-Alman Bilişim Zirvesi’ne de katılım gerçekleştirilecek.
Türk bilişim şirketleri ve STK’lar fuara İTO şemsiyesi altında katılacaklar. CeBIT Fuarı ile ilgili olarak pazarlama aktiviteleri danışmanlığı ise İnterpromedya tarafından gerçekleştiriliyor.
Fuar sırasında Türk bilişim sektörünü tanıtıcı seminerler de yapılırken; bununla ilgili olarak ülkemizden TÜBİSAD ve Almanya’dan BITKOM ortak bir çalışma yürütecekler.
İTO, CeBIT 2011 Partner Ülke Türkiye katılımı hakkında bilişim sektöründe faaliyet gösteren STK’lar ve sektördeki şirketler için tanıtım toplantıları da düzenliyor. Ayrıca küresel basın toplantıları ile de Türk bilişim sektörü ve Türkiye’nin fuara iştiraki tanıtılacak. Çalışmalar ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu da oluşturuldu. Bu çalışma grubu sadece devlet ve sektörel kurumların değil; bilişim medyasını da içine alan bir çalışma grubu olarak çalışmalarını yürütecek.
Ulaştırma Bakanlığı ve BTK, tam destek mesajı verdiği etkinlik süresince de bu desteği gösterecek.
Ayrıca, İTO ile Deutsche Messe tarafından, fuarın tanıtımı için fuar alanında hizmet verecek Türk Restaurantı dahil olmak üzere çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.
Özellikle katılımcı şirketlerin ihracat olanaklarını artırmak için İTO, katılımcı şirketler için B2B görüşmeler ve ASCAME (Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) üyesi ticaret odalarının fuarı ziyareti planlanıyor.
Katılımcı şirketlere sunulan destekler
İTO şemsiyesi altında fuara katılacak ve ürünlerine göre dört ayrı bölümde yer alacak olan şirketlere şu destekler sunulacak:
• İTO tarafından oluşturulan ve desteklenen özel katılım paketi.
• 15 bin doları geçmemek koşuluyla, katılımcı şirketlerin masraflarının yüzde 75’i için devlet desteği.
• Almanya’da geçerli olan yüzde 19 oranındaki KDV ödenmeyecek.
• Özel bir stand oluşturmayacak şirketler için altyapısı hazır standart bir stand hazırlanacak.
• Şirketin fuar için Almanya’ya göndereceği tüm ürün malzemelerin sigortalı olarak transferi.
• Medya katılım bedeli İTO tarafından ödenecek.
• Şirketler, İTO tarafından hazırlanacak olan katalog ve CD’de yer alacak.
• Katılımcı şirketler için ücretsiz eşleştirme organizasyonu.
• Güvenlik hizmeti.
• Forum alanlarında şirketlerin ürün, çözüm ve hizmetleri için tanıtım olanağı.
• İkili görüşmeler için toplantı mekanı.
• Fuara gitmeden önce, “Fuara katılım yöntemleri” konulu eğitim.
Şirketler CeBIT’e neden katılmalı?
İş planında ihracat olan bilişim şirketleri dünyanın en büyük iş platformlarından biri olan fuara çok uygun şartlarda katılabilecek. Şirketler, şu avantajları elde edebilecek:
• Kendi ürününü uluslararası bir platformda test edebilecek.
• Ürün ve çözümlerini rakipleri ile birlikte ortak bir platformda kıyaslayabilecek.
• Kendi ürününe en fazla ilgi gösteren sektör ve ülkeleri görebilecek.
• Kendi ürünü ile birleşebilecek diğer ürünleri tanıma, bu konuda iş ortakları veya yatırım ortakları ile buluşma ortamına kavuşacak.
• Katılımcı şirket kendine yeni bir kanal bulabilecek.
• Uluslararası platformda yeni müşterilerle karşılaşma olanağı.
• Daha önce bu fuara katılan şirketler, önümüzdeki yıl da katılarak marka bilinirliliğini güçlendirebilir ya da bu konuda ilk adımı atabilir.
• CeBIT Hannover’de Partner Ülke standları daha fazla ilgi gördüğü ve dikkat çektiği için çok daha geniş bir kitleye tanıtım gerçekleştirebilir.
CeBIT Hannover sayfalarında buluşalım
CeBIT Hannover 2011 için geri sayım başladı. Bu yıl Türkiye’nin Partner Ülke olduğu bilişim şovuna ait sayfalarımızı bundan sonraki sayılarımızda okuyabileceksiniz. Ayrıca fuara Türkiye’den şirketler de yoğun ilgi gösteriyor. Başarsoft, EMSE, TTAF, Metus ve ARTronic bu şirketler arasında yerini alıyor.
Başarsoft; tabela, şerit bilgisi ve üç boyutlu binaları da içeren Türkiye ve KKTC Sayısal Harita Veritabanı’nın yanı sıra trafik servisleri ve coğrafi bilgi sistemi başlıkları altında ürünlerini tanıtacak. EMSE, fuarda kendi tasarımı ve üretimi olan sıra çağrı sistemleri, hemşire çağrı sistemleri, sayısal tabela ve kiosk ünitelerini sergileyecek. TTAF, fiber optik teknolojiler konusunda ürettiği çözümleri fuarda katılımcılarla buluşturacak. Diğer yandan Metus Ingest ve MAM çözümlerini sergilerken;
temiz güç yedeklemesi ve enerji yönetimi alanında yine her sektöre özgü çözümlerle yerini alacak. ARTronic Delta NH Plus modüler serisi, Phoenixtec teknolojisi ile yeni ARTon Titanium Plus serisi ve ARTreg Plus regülatör serisi ziyaretçilerle buluşacak.