Hayatın anlamı projesi
Proje yöneticisi olarak, işimizin kendi hayatımızdaki izdüşümünü düşünürken “Proje yönetimi bir yaşam şeklidir”, “Hayat projelerle doludur” gibi özlü sözler kullanıyoruz. Peki, gerçekten hayatımızı bir proje kadar dikkate alıyor muyuz? O kadar önem veriyor muyuz? Maalesef HAYIR!
Hayatımızı işimiz kadar iyi yönetmiyoruz. Hayatımızı anlamlandırmıyor, neye önem ve değer verdiğimizi es geçiyor; değerlerimizi yaşamadan, yaşadıklarımızın ise gidişatını kontrol etmeden akışına bırakıyoruz. Hayat da öylesine akıp gidiyor.
Oysa hayatımızı zevk aldığımız bir serüven haline getirmek bizim gibi zamanı, kaynakları, riskleri ve diğer pek çok şeyi çok iyi yöneten insanlar için hiç de zor olmamalı. Neyi gözden kaçırıyoruz peki? Sanırım kapsamı ve başarı kriterlerini : “Nasıl bir hayat bekliyor sizi? Bu hayatta sizi ne mutlu edecek?“ Başka bir deyişle “Hayatın anlamı ne?”
Bu cümleyi okuyup, sonrasında derin derin düşünmenize ya da geçen zamana isyan etmenize gerek yok. Sakın kendinizi köprüden de atmayın. Önerim, bu sorunun cevabını hakkıyla veren bir kitabı okumanız : “Hayatın Anlamı Projesi – Joe Mahthews”
Kitabı elinize alıp arka kapağını çevirdiğinizde aşağıdaki cümlelerle karşılaşacaksınız. Bir okuyun kitabın diğer sayfalarını çevirmek için de can atacaksınız. Tabi okumakla kalmayıp kendi projenizin de sponsoru olmanızı bekliyoruz. Başarılar..
“Bir rehber eşliğinde hayatınızın turuna çıkmak üzeresiniz.
Bu turda, aslında olmak istediğinizi söylediğiniz kişi olmaya, yaşamınızın gidişatını seçmeye, sizin için önemli ve değerli olduğunu düşündüğünüz şeylerin peşine düşmeye davet edileceksiniz. Size ilham veren, yaşamınızı anlamlı kılan ve yönlendiren şeylerin neler olduğunu keşfedeceksiniz. İnandığınız değerleri savunmak için neyi riske atmak durumunda olduğunuzu bulacaksınız. Hayatın ağır yükünün nerelerde omuzlarınıza bindiğini görüp, bu yükü taşımanın size nelere mal olduğunu değerlendireceksiniz. Kişiliğinizle ve savunduğunuz değerlerle bağdaşan bir gelecek tasarlayacaksınız. Arzuladığınız geleceğe ulaşmak için gereken zamanlamayı, kuralları ve adımları belirleyeceksiniz.
Nihayet, hayatın bir serüvene dönüştüğünü, işinse oyundan farksız hale geldiğini göreceksiniz.”