Hedef eczacılık sektörünün buluşma noktası olmak
Eczacılık sektörünün buluşma noktası olmayı hedefleyen farmasyon.com.tr, sektörün iletişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Portalın üyeleri sektörle ilgili güncel haberleri takip edebilecek, etkileşimli eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilecek.
BEK (Bursa Eczacılar Kooperatifi) tarafından hazırlanan farmasyon.com.tr’nin tanıtımı, 25-27 Mart tarihleri arasında Uludağ’da düzenlenen BekVitrin Avantaj Günleri 2011’de yapıldı. Eczacılık sektörünün buluşma noktası olmayı hedefleyen Farmasyon.com.tr, sektörün iletişimine katkı sağlamayı ve ihtiyaçlara uygun çözümler üretebilmeyi amaçlıyor. Üyeler sektörle ilgili güncel haberleri takip edebiliyor, meslek ya da kişisel gelişim için ihtiyaç duyabilecekleri etkileşimli eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanabiliyorlar.
500 bin doların üzerinde ilk yatırım maliyetiyle hayata geçirilen ve eczacılık alanındaki profesyonellere yönelik hazırlanmış dünyadaki en kapsamlı eczacılık portallarından biri olan Farmasyon.com.tr, yalnızca bir e-eğitim platformu değil. Sitede Danışman, Kültür-Sanat, Eğlence, Pano, Tatil/Hobi gibi birçok farklı modül de yer alıyor. Bu modüller sayesinde eczacılık sektöründe yer alan kişiler her türlü ihtiyaçlarına pratik çözümler bulabilecek. Portal içeriklerine her geçen gün yenileri eklenirken, büyük çoğunluğu e-öğrenme alanındaki içeriğin üretimine yönelik olmak üzere portala 5 yıl içerisinde 3 milyon dolara yakın ek yatırım yapılması hedefleniyor. BEK Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Ebubekir Beyri, sitenin eczacılık sektörüne değer yaratacak bir proje olduğunu vurguladı ve BEK olarak hayata geçirilen projelerle eczacıların gelişimlerine katkıda bulunmayı, iletişimi artırmayı amaçladıklarını belirtti.
Eğitimlerin sayısı 2 yıl içinde 500’e ulaşacak
BEK Pazarlama ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Metin Çıral şunları söyledi: “Eczacıların, eczacı olacak öğrencilerin ve eczane çalışanlarının hem kendilerini geliştirmeleri hem de sektörel anlamdaki yeniliklerden en doğru biçimde haberdar olmalarına yönelik önemli bir ihtiyaç vardı. Bu ihtiyaca kapsamlı bir portal hazırlayarak ve e-eğitim sunarak yanıt üretmek istedik. Yaptığımız değerlendirme sonucunda, aslında ihtiyacın sadece eğitim olmadığına karar verdik. Neticede eczacılık sektörü için son derece kapsamlı bir platform olan farmasyon.com.tr projesini hayata geçirdik. Sitede e-öğrenme yöntemiyle sunulan 40 farklı eğitim bulunuyor. 2 yıl içinde e-eğitim programlarımızın sayısını 500’e çıkarmayı hedefliyoruz. İlgi çekecek bir uygulama da Finansman Simülasyon Programı. Bu program yardımı ile eczacı hafta bazında eczanesine ve şahsına yönelik tahmini giderleri ile gelirlerini, varlıklarını, gerçekleşen ve gerçekleşmesi kesinleşen giderlerini ve gelirlerini sisteme düzenli olarak girerek aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık bütçe yapabiliyor.” Kavrakoğlu Grup CEO’su Zeki Gün ise, e-eğitimlerde titizlikle hareket ederek birçok konuyu analiz ettiklerinin ve eczacılarımız için en iyi ve pratik eğitimleri oluşturduklarının maya özen gösterdiklerinin altını çizdi.
BEK, “Bek”lenenin üstünde büyüdü
Türkiye’nin ilk eczacı kooperatiflerinden biri olan BEK, 1979’da yedi eczacı tarafından, 7. Bölge Bursa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Naci Doğan’ın öncülüğünde Bursa’da kurulmuş. BEK ithal ilaç, yerli ilaç, ıtriyat ve medikal malzemeler, laboratuvar aletleri, kırtasiye malzemeleri ve ilaç imalinde ihtiyaç duyulan tüm produvi ürünlerden oluşan ürün yelpazesiyle hizmet veriyor. BEK, halen 18 şube, 775 çalışan ve 156’sı motosiklet toplam 350 aracıyla 20 bin 712 metrekare fiziki alanda 3 bin 122 ortağına hizmet vermekte. Faaliyet gösterdiği bölgelerde yüzde 80 örgütlülükle çalışan BEK son yıllarda beklenenin çok üstünde büyüme rakamlarına ulaşmış.