Hedef; en az 12 girişime yatırım yapmak!
2019 yılının Ekim ayında melek yatırım platformu olarak kurulan Angel Effect, ortakları ve üyelerinden oluşan platformuyla girişimcilik ekosistemine değer katacak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bir süre önce üyelik modelini güncelleyen Angel Effect; girişimcilik dünyasındaki melek yatırım ortamının ve kültürünün geliştirilmesini, kazanan girişimcilik ekosistemleri ile köprüler kurmayı, dünya genelindeki erken aşama girişimlere erişerek yatırımlar yapmayı, kurumsal dünyadan liderleri ve geleneksel sermaye temsilcilerini girişimcilik ekosistemine kazandırma hedefine ortak ettiği üyeleriyle buluştu. “MeetOurAngels” adıyla düzenlenen etkinlikte girişimcilik dünyasının ihtiyaçları uçtan uca masaya yatırıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Angel Effect’in kurucularından ve deneyimli girişimci Ersin Pamuksüzer, şunları söyledi:
“5 yıl önce yeni nesil girişimcilik ekosistemine etkisi yüksek yeni bir hareket başlatabilir miyiz düşüncesiyle harekete geçtik ve ekosisteme fayda sağlayan, herkese dokunan bir dünya yaratmak, yüksek etkili mentorluk desteği sunmak için Mentor Effect’i kurduk. Yolculuğumuzda geleneksel sermayeyi ekosisteme aktararak neden daha fazla fayda sağlamayalım aşamasına geldiğimizde ise Angel Effect’i kurmaya karar verdik. Böylelikle yüksek etkili mentorluk çalışmalarımıza, sermayeyi de dahil etmiş olduk. Kendi içimizde de sınırlı kalmayıp, ağımızı genişleterek, Türkiye’de bireysel melek yatırımcıların sayısını artırmayı, ekosisteme daha fazla yatırım çekerek daha çok kişinin deneyimini aktarmasını sağlamayı da vizyonumuza ekleyerek ilerledik. Şimdi geldiğimiz noktada, çıktığımız yol değerlerine sahip çıkarak ne kadar ilerlediğimizi görüyorum.”
Angel Effect Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akar ise girişimcilik ekosistemine öncü olmak hedefiyle 2019 yılında girişimcilik ve geleneksel dünyanın deneyimli isimlerinden oluşan 22 ortakla kurulduklarını; 2020 ve 2021 yıllarında ise yapısal değişikliğe giderek üyeleriyle birlikte yatırım yapan geniş bir network’e dönüştüklerini vurguladı. Gelinen noktada bilgi birikimini ve network’ünü platformuna aktaran, destek olduğu girişimlere yatırımın yanında ayni katkıda koyan bir yapıya dönüştüklerini vurgulayan Akar, “105 ülkeden 2500’ün üzerinde girişim başvurusunu inceledik. 300’ün üzerinde Pitch Day’de 100’ü aşkın girişimi detaylı bir şekilde masaya yatırdık. 29 ayda 15 girişime yatırım yaparken, bu süreçte 2 girişime de devam yatırımı sağladık. 2 girişimle ise sözleşme aşamasındayız. Böylece 1 milyon dolara yakın yatırım sağladık. Bu yıl da platformumuz üzerinden en az 12 girişime 1 milyon dolar daha yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.