Hedef, her zaman en iyi hizmeti sunmak
PROTA Bilgisayar, Bilişim 500 2015 yılı sıralamasında ‘Bayi’ kategorisinde ilk sırada konumlandı. “Prota bilgisayar her biri alanında uzman teknik kadrosu, satış ekibi ve profesyonel organizasyon yapısı ile sürekli profesyonel hizmet kalitesi sağlamayı ilke edindi. Bu ilke ışığında; doğru analiz, doğru çözüm ve doğru yöntemleri hedefleyerek marka ismini korumakta” yorumunu yapan PROTA Bilgisayar Genel Müdürü Şuayip Çavuşlar, ilk ve en temel hedefleri olarak koşulsuz müşteri memnuniyeti ile hizmet verebilmeyi gösterdi. “Sektörde bulunduğumuz yılların bizlere kattığı deneyim ile müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak temel hedefimiz” diyen Şuayip Çavuşlar, şu bilgileri verdi:
“Başarımızın temel kriteri; hizmet verdiğimiz yapı sektörüne yönelik yazılım teknolojilerini çok yakından takip etmek, teknik ve satış ekiplerimiz bilgilerinin güncel olmasına verdiğimiz önem. Yapı sektörünün BIM (Building Information Modelling – Yapı Bilgi Sistemi) teknolojileri ile değişim yaşadığı şu dönemde, bu teknolojilere geçmişte yaptığımız yatırımların sonuçlarını aldığımızı görüyoruz. Bu da sektörde öncü ve güvenilir danışman olarak tanınmamızı sağlıyor. 2015 yılında da bu ilkeler doğrultusunda çalışmamız Autodesk’in her sene olduğu gibi yine Türkiye’deki en büyük iş ortağı olarak devam etmemizi sağladı.”
Güvenilir danışman statüsü korunacak
2016 yılında ilke ve hedeflerde de bir değişiklik olmayacağını söyleyen Şuayip Çavuşlar, hızla gelişen yapı bilgi sistemi teknolojilerine yatırım yapmaya devam ederek ‘güvenilir danışman statüsünü’ korumaya devam edeceklerinin altını çizdi. “Autodesk’in yeni uzmanlık alanlarında yetki alarak uzmanlık yelpazemizi genişletmeye devam edeceğiz” diyen Şuayip Çavuşlar, ayrıca yurtdışından getirip Türkiye standartlarına uyarladıkları sektörel yazılımların iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının da önemli hedefler arasında yer alacağını vurguladı. Şuayip Çavuşlar, Bilişim 500 araştırmasının önemini ise şu sözlerle anlattı:
“Bu araştırmanın sektördeki çok önemli bir eksiği tamamladığını düşünüyoruz. Bilişim sektöründe daha net bir yol haritası oluşması için sektörel verilere ihtiyaç var. Devletin teknoloji politikalarının belirlenmesinin ancak bu tip veriler ile mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Bunun yanı sıra bizler, sektörün genel durumunu ve kendi firmalarımızın sektördeki yerini görerek kendi değerlendirmelerimizi, geleceğe yönelik planlarımız daha sağlıklı yapabiliyoruz.”