Hedef ofisler ve ‘birleşik iletişim’
Ofisler için mobil ürünler ve ‘birleşik iletişim’e özel çözümler sunan Jabra Türkiye’de büyüme yolunda.
GN Netcom bünyesinde kendi başına bir marka haline gelen Jabra, işitme cihazları üreten ReSound markasıyla gelen tasarım ve ergonomi konusundaki deneyimini teknolojiyle birleştirerek iş yerlerindeki verimliliği artırmak ve ‘birleşik iletişim’ alanında büyümek istiyor. Şirket, yükselen bir kavram olan ‘birleşik iletişim’ alanındaki büyümeye paralel olarak Türkiye’de daha etkin bir satış ve pazarlama stratejisi belirledi ve bu ülkeden beklentilerini yükseltti.
Dünyada mobil iletişim pazarının büyük bir hızla geliştiğini söyleyen Jabra EMEA ve CALA Başkanı Joel Hamon, kurumsal pazarın toplamda yüzde 10’luk bir büyüme kaydetmesine karşılık ‘birleşik iletişim’ kavramıyla yaratılan pazarın yüzde 55 oranında büyüdüğünü söyledi. Ayrıca Avrupa’da,
iş yerinde kulaklıklı
mikrofon kullanım oranının yüzde 7 ile sınırlı olduğunu kaydeden Hamon, hedeflerinde müşterilerine mikrofonlu kulaklık kullanmanın getireceği verimlilik artışını gösterebilmek olduğunu vurguladı. Hamon: “Bugün herhangi bir şirket web sitemizi ziyaret ederek, mikrofonlu kulaklık yatırımıyla ne kadar verimlilik artışı elde edeceğini hesaplayabiliyor. Sistem, çalışan sayısı ve iş şekline göre ilk 3 aylık verimlilik değişimini gösteriyor. Müşterilerin ofis içerisinde bağımsız olmanın önemini kavraması bizim için çok önemli” dedi.
Jabra Türkiye Kanal Yöneticisi Deniz Babucoğlu ise Türkiye’de lider konumda oldukları çağrı merkezlerinde 45 bin kişinin mikrofonlu kulaklık kullandığını, bu sayının önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde 65 bine çıkmasını beklediklerini söyledi. Babucoğlu Türkiye’de, 100 kişinin üzerinde çalışanı bulunan iş yerlerinin tamamında Jabra’nın tercih edildiğini ve bu tercihin de kolay kolay değişmediğini vurgulayarak Global Bilgi, Assistt, Lufthansa, KoçSistem gibi büyük müşterilerin başarı hikayelerinin önemini ifade etti.
Microsoft, Avaya, Cisco ve IBM’in çözümlerini sunduğu birleşik iletişim alanındaki tüm softphone sistemlerine tam uyumlu ürünler ortaya koyduklarını söyleyen Babucoğlu, bu alanda Avaya gibi hizmet sağlayıcı konumundaki şirketlere ve onların müşterilerinin ürün ve servis hizmeti sunduklarını belirtti. Türkiye’de kanal yapısı çok güçlü olan Tesan’ın desteğiyle 2011 yılında yüzde 40 oranında büyümeyi hedeflediklerini vurgulayan Babucoğlu, gelişen çağrı merkezi pazarının dışında önem verdikleri bir diğer konunun ofis kullanımını teşvik etmek ve müşterileri bu konuda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Babucoğlu, kurumların normal telefon cihazlarının yerine mikrofonlu kulaklık ile kullanılan sistemler sayesinde çalışanlarını çok daha özgür kılarak verimliliği önemli ölçüde artırabileceklerini vurguladı.