Hedef: Yüz bin gencin dijital endüstrilere kazandırılması
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’te başlattığı BLD 4.0 dijital dönüşüm uygulamaları devam ediyor. Yavaş bilişim sektöründe istihdamı teşvik edecek 22 üst düzey eğitim desteğini içeren yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.
Akıllı kent teknolojileriyle Başkentlileri buluşturarak özellikle genç bilişimcileri destekleyen, Başkent’te bilişim sektörünün gelişmesini ve dünyaya açılmasını istediklerini vurgulayan Mansur Yavaş, “Gençlerimizin hayalleriyle aralarında hiçbir engel kalmasın istiyoruz” sözleriyle şimdi de metaverse eğitiminden oyun geliştirmeye, kriptolojiden robotik kodlamaya kadar 22 üst düzey eğitimin yer aldığı ve istihdamı teşvik edecek yeni bir proje başlattı. Eğitimlerden faydalanmak isteyen genç girişimciler ön başvuruyu “akademi.ankara.bel.tr” adresi üzerinden 3 Nisan 2022 tarihine kadar yapabilecek.
İleri teknoloji eğitimlerinden sonra eğitici eğitimleri de verilecek
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te başlatılan dijital dönüşümle bilişim sektörüne ve genç bilişimcilere pek çok konuda destek sağlıyor, dijital endüstrilerde istihdamı artıran özellikle de genç bilişimcileri destekleyen projeleri bir bir hayata geçiriyor. BLD 4.0 uygulamalarıyla Başkentlileri buluşturarak daha önce iki adet ‘Tech Bridge Merkezi’ni genç bilişimcilerin hizmetine açan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bilişim sektöründe istihdamı teşvik edecek 22 üst düzey eğitim desteğini içeren yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Geleceğin meslekleri olarak adlandırılan bilişim sektöründe işsiz gençlere eğitim desteği vererek meslek sahibi olmaları başta olmak üzere ileri teknoloji alanındaki bu eğitimlerle daha sonra eğitici eğitimlerinin de verilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında Başkentli gençlere verilecek üst düzey teknoloji eğitimlerinin ardından 2-3 yıl gibi kısa bir sürede yüz binin üzerinde gencin dijital endüstrilere kazandırılması hedefleniyor. Başkent’i metaverse alanında cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan proje ile yazılım, oyun, VR, AR, IOT ve robotik kodlama alanlarında da dünya pazarındaki payının da artırılması planlanıyor.
Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanların katılabileceği eğitimlerde her bir kurs, 20-25 kişilik kontenjanlardan oluşacak ve bir dönem içerisinde yalnızca bir kursa başvuru yapılabilecek. Detaylara https://akademi.ankara.bel.tr/ adresinden ulaşılabilir.