Hedefte iş ortaklarını küresel arenaya taşımak var
Avaya, iş ortaklarına sağladığı platformla, onları küresel fırsatlara taşımayı hedefliyor.Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gelişen pazarlar bölgesinde düzenlediği en büyük iş ortağı toplantısı zinciri olan Partner Connect Konferansı’nı gerçekleştiren Avaya’nın 2012 yılı için planları arasında kanal ekosisteminin geliştirilmesine yönelik yatırımlarının artırılması ve standart bir küresel kanal yapısı oluşturulması ve iş ortaklarının küresel fırsatlarla buluşturulması başlıkları yer alıyor. Avaya’nın yeni hedefleri, bölgedeki durum ve iş ortakları konusundaki yaklaşımları hakkında konuştuğumuz Avaya Türkiye, Mısır ve Libya’dan Sorumlu Bölge Direktörü Sinan Dumlu, Avaya’nın küresel olarak büyüyerek yılı bitirdiğini kendi bölgesinde de büyümenin söz konusu olduğunu belirtti. Türkiye’deki çağrı merkezi pazarındaki büyümenin Türkiye pazarındaki büyümeye katkıda bulunduğunu belirten Dumlu, “Çağrı merkezlerinde veya santral uygulamalarında Türkiye’de son derece yeni teknoloji çözümleri var. Bunun sonucunda da Avaya Mısır Ülke Ofisi de bize bağlandı. Onlar Mısır dışında Libya ve Sudan’a baktıkları için doğal olarak da bölgenin tamamı bize bağlandı. Bu aslında bence Türkiye için bir fırsat. İstanbul’daki iş ortakları toplantımızda geçmiş yıllarda yaptıklarımızdan farklı oldu. Bölgedeki tüm iş ortakları biraraya geldi. İş ortaklarımıza anlatmak istediğimiz burada yaptıklarımızı başka ülkelerde kopyalamamız gerektiği ve farklı pazarlarda farklı fırsatlar olduğunu anlatmak için bir açılım” diye konuştu.
Sağladığımız platformu kullanarak yazılımlar geliştirilmesi ve ihraç edilmesi önemli
Avaya’nın iş ortaklarına yönelik “Dev Connect” adlı bir programı olduğunu belirten Dumlu, “Bazı iş ortaklarının geliştirdiği yazılımlar var ve bunları Avaya’nın “dev connect” programına kayıt etmiş durumdalar. Bu yolla tüm dünya bu yazılımı satın alabilir hale geliyorlar. Mesela bir dış arama için burada iş ortağımız bir ürün geliştirdi çağrı merkezinin dış aramasına yönelik. Bu bizim için tamamlayıcı bir ürün. Bunun sayesinde tüm Avaya iş ortaklarının bu tip ürünlere erişmesi mümkün oluyor” diye konuştu.
Dumlu, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Avaya olarak yazılım kitleri sağlıyoruz. İş ortaklarımız bunları alıp Türkiye şartlarına uygun yazılım geliştiriyorlar ve bizim sağladığımız ağ ile başka ülkelerdeki şirketler de bunu satın alabiliyor. Ayrıca bir alt bölge olduğumuz için buradaki iş ortaklarımızı diğer ülkelerde olan fırsatlardan da haberdar ediyoruz. Şu anda bizim takip ettiğimiz Mısır’da Libya’da çeşitli projeler var. Buradaki iş ortakları da oradaki Avaya iş ortaklarına destek oluyor. Çünkü onların gelişmişlik düzeyi Türkiye’ye göre henüz olgunlaşmamış durumda. Burada yapılacak pek çok şeyin orada kopyalanabileceğini görüyoruz.”
Türkiye pazarında 25 civarında iş ortağı ile çalıştıklarını belirten ve çağrı merkezlerinin Anadolu’nun pek çok noktasına yaygınlaşması ile kendilerinin de hizmet verdiği noktaların yaygınlaşması gerekeceğini belirten Dumlu, “Belki de varacağımız nokta da 81 ilde iş ortağına ihtiyacımız olacak. Her şehirde bizim oradaki yerel ihtiyaçlara cevap veren yüzde yüz yerel iş ortaklarına ihtiyacımız var. Diğer taraftan iş ortaklarımız için düzenli eğitimler yapıyoruz ve sertifikalarını veriyoruz. Bu sene de 30’un üzerinde iş ortağı sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz.”